Last news in Fakti

8 Септември, 2020 14:20 2 279 7

Засилената охрана на гръцката граница с Турция намали бежанския натиск

  • гърция-
  • турция-
  • бежанци-
  • мигранти

Прави впечатление, че все по-често турски граждани със семействата си пристигат в Гърция с искане за политическо убежище

Засилената охрана на гръцката граница с Турция намали бежанския натиск - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Засилената охрана на гръцката граница с Турция намали бежанския натиск. Гръцките власти смятат, че бъдещи опити на Турция да използва мигрантите за натиск към Европейския съюз няма да успеят.

За първи път от началото на бежанската криза в Гърция са пристигнали по-малко мигранти, отколкото са напуснали страната. Това съобщи пред медиите министърът по миграционна политика Нотис Митаракис.

В последните три месеца в резултат на засилената охрана по сухопътната и морска граница с Турция рязко намаляха случаите на нелегално влизане в страната.

Само в последния месец Гърция увеличи с 1700 граничарите и полицейската охрана на островите в Егейско море и на границата в област Еврос.

Продължава изграждането и на граничната ограда на сухопътната граница. Епизодични са случаите за нелегално влизане по река Марица, съобщи министърът на общественият ред Хрисохоидис. Всички опити Турция да използва бежанците като натиск към Европа няма да успеят, категоричен е министърът по миграционна политика.

Прави впечатление, че все по-често турски граждани със семействата си пристигат в Гърция с искане за политическо убежище. Съгласно закона им се налага глоба от 5 хиляди евро, настаняват ги в лагери до разглеждане на молбите им, съобщават адвокатите им.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    7 3 Отговор
    Ами през последните години Запада чрез ПКК , ДАЕШ и ФЕТО се опитваше да дестабилизира Турция ..и не успя..сега се опитва с подчинените Армения , Гърция , Египет , Сарабия ...и пак не успява ..сега е наред Франция
  • 2 Gen Gurko

    11 2 Отговор
    Браво на гърците. Трябва и да се стреля по държавната граница, за да разберат престъпниците, че входа е на ГКПП с редовни документи, визи и всичко останало. Другото е нагла рязана инвазия на нагли хрантутници и лъжебежанци. В Република Турция война няма.

    Коментиран от #3

  • 3 Хасан

    1 8 Отговор

    До коментар #2 от "Gen Gurko":

    Не си ппав ..в Сирия има война и Европа е ДЛЪЖНА да вземе бежанци съгласно споразуменията на ООН , Европейскота законодателство и Хартата за правата на човека
  • 4 Анонимен

    10 1 Отговор
    Абе "ХАСАНЕ" що не кажеш колко ти
    плащат за турската пропаганда че висиш по цял ден по всички форуми и ръсиш глупости...Айде кажи, ами то то всички отдавна са те разбрали, напразно ти плащат..

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 TRoskOt

    1 1 Отговор
    Елементарен начин за отклоняване на общественото мнение от страна на гърчулята.
  • 7 От към Гръчко

    1 0 Отговор
    намалял бежанския натиск. Ам чи ненаситните фанариоти няма да те пуснат без да пуснеш гювеч. С тоз Ковид хората не могат да изкарат мангизи за " индулгенцията".
Новини по държави: