Last news in Fakti

9 Септември, 2020 07:18 4 833 28

Лукашенко: Ако днес Беларус рухне, следващата ще бъде Русия

  • беларус-
  • русия-
  • александър лукашенко

Президентът на Беларус обвини Съединените щати за безредиците в страната

Лукашенко: Ако днес Беларус рухне, следващата ще бъде Русия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на Беларус Александър Лукашенко обвини Съединените щати за безредиците в страната. Той заяви, че и вълнениеята в американските градове са резултат на развитието на технология, която Вашионгтон използва за дестабилизцията на другите държави:

"Как ще се противопоставите на каналите в Телеграм. Имате ли възможност да ги блокирате? Никой няма, даже и тези, които измислиха цялото това нещо - американците. Виждате какво става там. И каналите в Телеграм играят водеща роля. Тази история я започнаха те и при това отдавна, не я започна нито Русия, нито Беларус".

В интервю за руски журналисти Александър Лукашенко каза още, че след Беларус изостряне на политическата ситуация може да се очаква и в Русия:

"Не се отпускайте. У вас също скоро могат да се случат определени политически събития. Знаете ли до какъв извод стигнахме с руската власт и ръководство? Ако днес Баларус рухне, следващата ще бъде Русия".

Лукашенко заяви, че голяма част от сънародниците му са го подкрепили на изборите за държавен глава, макар че според него на много от тях може да е омръзнал. Той призна, че му е обидно, когато хората се изправят срещу него, но добави, че се чувства длъжен да защити това, което е постигнал през годините на своeто управление:

"Разбира се за мен това е много обидно и трагично, ако щете. Но това не значи, че съм се отказал, защото гледам философски - в някой момент Господ ще ме повика. Аз обаче съм длъжен да защитя това, което е създадено с нашите ръце, да защитя тези, които са го направили и това огромно мнозинство, което гласува за мен, макар че ме виждат всеки ден в ютията, по телевизора или в хладилника. Може да им е омръзнало, но ме подкрепиха".


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реално

    63 7 Отговор
    Едва ли...-но реално това е целта на Запада.Лукашенко говори така,за да си осигури подръжката на Кремъл.Иначе преди това се правеше на умен и чак се опитваше забележки да отправя към руснаците...А Русия много пъти е падала-но винаги е ставала и това ставане е струвало ново разпределение на световният ред...Та русите да не ги мислим
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    20 57 Отговор
    ЛУКАШЕНКО е като КИМ КНДРсадист психопат убиец

    Коментиран от #11

  • 3 Браво

    43 14 Отговор
    Долу ФСАЩ
  • 4 айде де

    37 12 Отговор
    никогиш нема да стане, Русия е велика

    Коментиран от #12

  • 5 И АЗ ТОВА ПОВТАРЯМ ОТ КАКТО РУХНА УКРАЙН

    5 36 Отговор
    ЛУКАШЕНКО Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО УМЕН И ЗНАЕ КОЙ ЧОВЪРКА В БЕЛАРУС А ПУТИН Е ПРЕДАТЕЛ ВИДА СЕ ПО ДЕЙСТВИЯТА МУ ВТОРИ ГОРБАЧОВ!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 соросоидни кърлежи

    40 7 Отговор
    Целта е ясна ,Беларус трябва да стане като България....всеки сам да направи сметка какво значи това...и къде сме ние във всички европейски класации..и там сме завинаги-обслужващ персонал.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Дада

    17 30 Отговор
    Че тя Русия отдавна е рухнала бе, Лукашенка, още през 1917 г., когато пада под болшевишко робство.
  • 10 Коко

    29 15 Отговор
    СЛАВА НА РУСИЯ И СЛАВА НА ПУТИН
  • 11 не на тиранията да на демокрацията

    12 6 Отговор

    До коментар #2 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Няма разлика с карикатурата на диктатор Бойко : "без нас държавата ще се счупи"

    Коментиран от #24

  • 12 гост

    3 5 Отговор

    До коментар #4 от "айде де":

    Като 90-та година ли , хахахахха !!!!

    Коментиран от #16

  • 13 ****

    23 12 Отговор
    Не виждам как Русия може да падне при сегашното управление,Русия се катери по икономическата стълба стремглаво на горе,докато запада изпада в рецесия,на която края не се вижда. А ние пак заложихме на куц кон.
  • 14 Борето Попов

    16 12 Отговор
    Споко, Русия няма да рухне, по-скоро ще рухнат онези завистливи и страхливи джендъри, който се опитват да я съборят по всякакъв подмолен и долен начин. Слава на Руската Федерация, слава на великия управник Вова Путин!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 МммммДа

    12 3 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Иска ти се Елцинова Русия :) Ама сега не е нито Елцин, нито Обама или Клинтъновите и ще ядете кютек от Путин и Тръмп. И в САЩ ще спрат размириците....
  • 17 100

    5 7 Отговор
    Значи ако Лукашенко не е на власт, Беларус ще рухне, така ли да разбираме? А, малко палаво диктаторче.
  • 18 В.В.П.

    4 3 Отговор
    Разбира се,,,ЧЕ Е ОМРЪЗНАЛО НА БЕЛОРУСИТЕ....САШО..И НА БЪЛГАРИЯ И ОМРЪЗНА БОЙКО....ОНИЯ,ОБАЧЕ НЕ СЕ БЪЗИКА С ИСТОРИЯТА...
  • 19 В.В.П.

    2 5 Отговор
    И БОРИСОВ КАЗВА,ЧРЕЗ ПИАРИ И ОПОРКИ И АНАЛИЗАТОРИ..,,,АКО ГЕРБ ПАДНЕ,ПАДА БЪЛГАРИЯ,,И ЩЕ ДОЙДЕ ОРЕШАРСКИ,,,,ЕДНО КЪМ ЕДНО....
  • 20 Макара

    2 2 Отговор
    Амин дай боже
  • 21 Политолог

    6 11 Отговор
    Тоя пълен идиот Лукашенко ни заплашва. СССР рухна няколко пъти- при Брежнев в края на Афганистанската война рухна икономически, после при се разпадна Империята на злото. Сега след 4-5 години ще рухне икономически, защото Путин се надпреварва с въоръжаване.
    А бюджетът на Русия се формира само от износ на суровини- нефт и газ
    Никой не търси руски Москвичи и Волги, а руските телевизори стават кокошкарници
  • 22 Наблюдател

    5 2 Отговор
    Нищо чудно задокеанските стратези да ползват Беларус като тренировъчно поле и после да опитат да повторят същото в Русия

    Коментиран от #23

  • 23 Дълбоко Виждащ

    3 2 Отговор

    До коментар #22 от "Наблюдател":

    И както обикновенно и както историята ни казва, акоТърсиш под вола теле....Друго ще намериш!Доста са яли Ротшилдови-Руския грездей та може и да им се иска пак да ги...такова дед Иван!
  • 24 Mинск

    12 3 Отговор

    До коментар #11 от "не на тиранията да на демокрацията":

    Разликата е огромна! След разпада на СССР и в Беларус, както и във всички страни от Източна Европа започнаха демократични "реформи", в резултат на което рязко се увеличила безработицата, престъпността, наркоманите и всички такива екстри на демокрацията, докато не дошъл Лукашенко. Сега при Лукашенко Беларус е градина - със собствена държавна силно развита индустрия, силно развито и чисто селско стопаство, силна армия, безплатно образование и здравеопазване. България при Борисов е кочината на Европа, прислуги на Запада (преносно и буквално 2 млн слугуват на запад), последни по всички показатели.Сега общи приказки Свобода, Демокрация, дрън, дрън...приказки за наивници. Запада ни каза ей ви свобода и елате да ни слугувате. Това иска и там! И защо Запада не обръща внимание на събитията в Бълагрия, а така се е загрижил за Беларус, които не са в ЕС? Много просто! Никой не хвърля камъни по дърво, което не дава плодове. Нашето дърво България вече е обрулено!
  • 25 А бе слушам

    7 1 Отговор
    разни анализатори за протестите в България и как ес нямал право да се меси в държавата. А защо същият този ес се меси в Беларус?

    Коментиран от #26

  • 26 123

    5 1 Отговор

    До коментар #25 от "А бе слушам":

    Защо?! Ами виж коментара преди твоя - ком. 24
  • 27 Ами,

    1 1 Отговор
    да пише и той в telegram ,,спрете да протестирате, вижте колко съм готин,, А защо е обвини скайп , а защото централата им е в Беларус.
  • 28 Анонимен

    2 2 Отговор
    През годините когато един лидер управлява се трупат негативи и се налагат смени, това е. Последната грешка на Лукашенко, беше палячовското му поведение по въпроса с коронавируса. Не прояви никаква загриженост, не се държа като лидер, хората се самоорганизираха а той разказваше хуморески по телевизията, докато хората бяха притеснени, вместо да се държи сериозно като лидер на тези хора. И вече когато паднаха и цените на петрола и почна икономическата криза, резултатът беше ясен.
Новини по държави: