9 Септември, 2020 14:40 2 311 5

Американски компании внимателни за отношенията с Китай

  • сащ-
  • компании-
  • китай

Компаниите настояват за разбиране

Американски компании внимателни за отношенията с Китай - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Компании в САЩ, които имат представителства в Китай, се влияят все повече от отношенията между двете държави, съобщи Вашингтон Пост.

Представители на сдруженията вече разглеждат варианти за дългосрочно напрежение между двете страни. Половината фирми смятат, че това ще продължи още три години.

Това е повишение на подобни настроения. Нагласите са показани от американската търговска камара в Шанхай.

Двустранните отношения са основна тема за американския бизнес в китайската страна. САЩ и Китай се призовават да разберат значението за корпоративната среда.

Намалява процента на фирмите, които планират повишаване на инвестициите в китайски предприятия.

В крайна сметка мнозинство ще продължи дейността си в страната. Малка част смятат да преместят производството.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахаха

    5 2 Отговор
    тъпаците си изнесоха там производствата, от нискотехнологичите до високо технологичните и сега мрънкят. Ми мрънкяйте си, китайците сега никой не може да ги спре. И вместо да придърпате Русия към Европа и САЩ вие се чудите как да ги прецакате и да отидат към Китай.
  • 2 Тото

    4 3 Отговор
    Важно е какво мисли Китай по въпроса а не американски фирми. Китай намалява зависимостите си от долара още повече. По добре коментирайте това.
  • 3 Преди години

    3 4 Отговор
    Капиталистите дойдоха технологии на китайците, сега реват кой ми с.а в гащите. Малък недостатък на капитализма. Даже спряха да говорят , че Китай е комунистическа страна.

    Коментиран от #5

  • 4 Вашингтон

    1 1 Отговор
    Белите американци не се научиха че пари не се изкарват ако подържаш западнал се зоопарк и зоологическа градина. Кръвопийците от америка не се научиха че това са тяхна плячка и тяхна храна и добитък а започнаха да търгуват с тях и да им се подчиняваш
  • 5 Хммм

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Преди години":

    От времето на Рейгън в САЩ няма капитализъм, а неолиберализъм.Има съществена разлика между двете системи. Сега Тръмп се мъчи да върне капитализмът.