Last news in Fakti

9 Септември, 2020 20:40 2 415 32

Българите в ЕП сред меките към Русия

  • ес-
  • евродепутати-
  • българия

Евродепутати на ГЕРБ и БСП се въздържат от критики към страната

Българите в ЕП сред меките към Русия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Евродепутати от двете големи български партии са по-малко критични към авторитарните режими и руското правителство. Това показва проучване на институт Политически капитал.

Проучването разглежда представителите на европейските групи. Българските представители в европарламента ограничават своите критики към Русия.

Те са на двадесето място по този показател. Проучването показва, че постоянни в този показател са представителите на Демократична България и ДПС.

Те най-често критикуват тоталитарни режими. ГЕРБ и БСП са по-въздържани в сравнение със своите политически групи в ЕС.

Смята се, че от ГЕРБ дават смесени сигнали. От една страна са последователни, относно проевропейската ориентация, а от друга търсят балансирана позиция спрямо Русия.

БСП се посочват като една от партиите, най-силно поддържащи проруски и прокитайски настроения.

Представители на ВМРО са подкрепяли предложения по темата, но са се въздържали по други.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Меките ли?

    13 0 Отговор
    А твърдите?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Госあ

    15 0 Отговор
    Изследване в ЕП, колко "меки" са страните членки на ес към Русия и Китай 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Тия

    5 18 Отговор
    са винаги в шпагат , типично за БКП наследниците !

    Коментиран от #27

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Русофил

    3 22 Отговор

    До коментар #6 от "Фък офф ЕС":

    Да живее Братска Монголоидна Русия, българите русофили обичат да работят в сибирските фабрики на Путин да живее руската икономика и дашните рускинки. Дай боже повече желязо и ядрени ракети да имаме току виж уплашим афроамериканците от жилавите руски братя по водка
  • 8 В.В.П.

    14 2 Отговор
    ФОН МЮНХАУЗЕН ЛИ КАЗА ТЕЯ ЩУРОТИИ??... БЪЛГАРИЯ ИМА ОГРОМНИ БИЗНЕС И АГРО ПРОЕКТИ С РУСИЯ...ИЗНОС НА С ДОМАТИ, ЧУШКИ, ПАТЛАДЖАН,РЯПА,. ПРАСКОВИ,, КАЙСИИ И МН. МН. ДР...СЕГА ТУЙ ГО ПРАВЯТ ТУРЦИТЕ И ХОЛАНДЦИТЕ....НИщО o,че,,, свалиха,, бунтовниците самолет......ПАРАТА СИ Е ПАРА....ГЛЕЙТЕ СИ МЕРСЕДЕСИТЕ....И ТЪПОТИЯТА
  • 9 Вашингтон

    4 7 Отговор
    Българите в евро парламента ако нямаше русофили и американофили да не е нямало меки китка.На Българите им трябват ултра националисти като Боян Расате и неговата партия гвардия, няколко фашиски, няколко нацистки и няколко милитаристични партии и да викат в парламента зиг хаил
  • 10 Един българин

    3 24 Отговор
    България ще се оправи когато окончателно счупи руските вериги.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 АС/DC

    7 0 Отговор
    Какво ни вменява това изследване? Вина че има и друго мнение ли?
  • 13 Баба Ванга

    15 2 Отговор
    Напред България ще изведе този политик който стопли отношенията с Русия! Всичко ще се стопи като лед само едно ще остане недокоснато славата на Владимир славата на Русия! Русия ще помете всичко по пътя си нейното духовно величие ще признаят всички дори американците!
  • 14 Хммм

    11 2 Отговор
    Избирателната система в Русия е идентична с тази в САЩ. Което значи, че в САЩ също е авторитарен режим.

    Коментиран от #20

  • 15 Миро

    13 2 Отговор
    Правилно се въздържат нашите депутати в Европарламента от критики към Русия. Какъв е смисъла да се създава напрежение между нас и Русия? Никакъв! Незначителни сме и когато поискат ще ни изтъргуват за нищо нашите нови стари приятели. Русофобията силно се активизира не само в нашите медии. Днес четох че същото е и в Германия. Всичко е ден до пладне . Света става все повече несигурен и е в хаос. Сащ не са това което бяха. Китай става все по силен. Европа се лута и не знае какво да прави. Русия ? Русия си гледа интересите и стои настрана. На атлантиците и соросоидите им трябва конфликт, напрежение но не им стиска да направят каквото и да е сериозно срещу Русия. Остава им само да драскат в медиите.
  • 16 МОЧА трябва да се разруши!

    2 12 Отговор
    БКП 1 и 2 мълчи. Така им е заповядала майка им от Кремъл.
  • 17 Без коментар

    13 1 Отговор
    Славянските народи,трябва да се защитават.

    Коментиран от #19

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Анонимен

    0 2 Отговор

    До коментар #17 от "Без коментар":

    А нас славянските народи кога са ни защитили.
    Истината е друга: ско не ние за нас, кой за нас.
  • 20 В.В.П.

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Хммм":

    Две партии се менят от 220г...А даже и са били една до 19в..после се цепят...Къде е плурализма и ДЕМОКРАЦИЯТА???Ами,, няма я...
  • 21 1944

    1 4 Отговор
    левите и десните комунисти обединиха усилия за счупване на държавата. време е да ги спрем.
  • 22 Лудото Грети

    0 3 Отговор
    Дебелият Ал.Йо. и Рада Дълбоката са приятели на Путин и не се борят с комунизма! ЕНП да ги изгони от ЕП и да ги прати в Сибир!
  • 23 Роска

    4 0 Отговор
    каска, калашник - модел 76-та, от шкембе воевода пет пълнителя 7.65. Аз лично ще ти купя бронежилетка, щото няма у складо (шитнати са на игил) модерен катамаран и десант към Русията да им покажеш твърдост! Ура!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 цветонато цъвтанов

    5 0 Отговор
    Какво лошо цвък, монката паси и роската да щурмуват Велика Русия, та ми триете коментара. Може и да спечелят, нали са натовци...
  • 26 big

    6 0 Отговор
    А защо да са "твърди"? Какво лошо са ни направили руснаците? Освободиха ни от турско робство, разкараха фашистите 09.09.1944, спомогнаха да не осакатят територията ни и платим по-малко репарации след ВСВ, помогнаха за изграждането на тежка промишленост - доставяха въглища, стомана, нефт и т.н., на същите тези правехме реекспорт и пълнехме допълнително хазната, АЕЦ и още много много! Та защо да ги мразим? Да получат "политиците" сребърниците си?
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Запознат

    1 1 Отговор
    За 30 г. демокрация не беше казана истината за Русия, най големия враг на Б--я.Не беше казана истината за Цариградската конференция, на която ни гласуваха АВТОНОМИЯи 175 000 кв. км територия. Мълчи се за Райхщадската и Будапещенси ТАЙНИ конвенции между Русия и Австрия--Да не се СЪЗДАВА ГОЛЯМА И СПЛОТЕНА ДЪРЖАВА НА БАЛКАНИТЕ.Защо Русия провали Цариградската конференция и подари наши земи на Турция и Сърбия.Наш известен професор каза; РУСКО_ТУРСКАТА ВОЙНА НЕ БЕШЕ ХУМАНИТАРНА АКЦИЯ НА РУСИЯ ,А ПРЕСЛЕДВАНЕ НА НЕЙНИТЕ ИМПЕРСКИ ИНТЕРЕСИ. Защо Русия беше най върлия враг на СЪЕДИНЕНИЕТО. Русофилите също.Те написаха ПОЗОРНИЯ МАХЗАР.
    Защо русофилите Евлоги и Христо Георгиеви предадоха ЧЕТАТА На
    х. Димитър и Караджата.Защо Русия премахна кназа ни Ал. Батенберг. Защо дръпна Флор в Бургас и Варна за да ни окупира.
    АНГЛИЯ НИ СПАСИ. Тя призна първа СЪЕДИНЕНИЕТО.Русия УБИ Ст. СТАМБОЛОВ.
  • 29 Запознат

    1 1 Отговор
    Продължение; 1902 и 1908 г подписахме 2 воени договора с Русия. 1912 г Русия създаде БАЛКАНСКИЯ СЪЮЗ.1905 г наши воени учасваха в Руско Японската война.Русия ни провали през БАЛКАНСКАТА ВОЙНА.
    Не спази задълженията си и застана на страната на Сърбия и Гърция.
    Тя спря Радко Димитров при ЧАТАЛДЖА. И го направи Върховен главнокомандваш. Русия насъска Румъния да ни нападне и построи 3 моста на Дунав да минат Румънците. Първия полк минал на наша територия е начело с руския император. Радко Димитров не праща дунавския флот да потопи мостовете а заповяда Дунавския Флот да бъде ПОТОПЕН. Русия пусна Турция и има вина за клането на тракийците.Русия даде ДОБРУДЖА НА Румънците.След войната Гърция нарасна с 96% ,Сърбия с 80% а Б--я само с 6%.
  • 30 Запознат

    1 1 Отговор
    Продължение;Преди ПСВ ,Англия и Франция ни канят за СЪЮЗНИК,но
    Русия ги притиска и на 10.04.1915 г. подписаха договор в който пише;
    ПРИ ПОБЕДА НАД ГЕРМАНИЯ НА РУСИЯ СЕ РАЗРЕШАВА ДА ОКУПИРА
    ПРОЛИВИТЕ И РЕГИОНИТЕ ОКОЛО ТЯХ. Т.е. Б--я и Турция .1г и 4м. след Балк. война станахме съюзници с Турция и застанахме на страната на Германия за да си запазим териториите от Русия.Бихме я
    Русия на севрния и южния фронт. На ТРЕТИ МАРТ Русия подписа КАПИТУЛАЦИЯТА СИ пред Б-я Германия и Турция--Брест Литовския мирен Договор.Русия не участва в Ньой но писка от съюзниците си да ни РАЗДЕЛЯТ на 3 и да ни унищожат като държава. САЩ ни СПАСИХА.Президента ТОМАС УДРО УИЛСЪН НИ СПАСИ. ВЕЧНА МУ ПАМЕТ. Те единствени не подписаха решенията на Ньой.Русия е виновна за МЕТЕЖА от 1923 г.Телеграмата от Москва гласи; МОЖЕ
    Б--я ДА БЪДЕ УДАВЕНА В КРЪВ НО ВЪСТАНИЕТО ТРЯБВА ДА ИЗБУХНЕ. ЖЕНИ ДЕЦА НИКАКВА ХУМАНОСТ. ХУМАНОСТА Е БУРЖОАЗНА ОТЖИВЕЛИЦА.
  • 31 Запознат

    1 1 Отговор
    Продължение; На 05.09.44 г.Русия скъса Диплом. Отнош. и ни обяви война. от 07.до09.09.44 г. ни ОКУПИРА. Тя ни натресе НАСИЛА комунизма и ПЕЩЕРНИТЕ комунисти. Между избитите без съд и присъда
    18 000 са с ВИСШЕ образование.Бяха убити 74 ГЕНЕРАЛИ.Между тях са Ген. Владимир ВАЗОВ и тримата му сина. 4-те СИНА на Райна Княгиня
    начело с Ген ДИПЧЕВ. и др. ГЕРОИ от войните. От 93% собственици направиха 100% наемни /крепостни/ работници. Издигнаха простотията в ранг на държавна политика. Докараха СЕЛЯНИЯТА ДА УПРАВКЛЯВА.До 1944 г. бяхме наравно с Гърция и Финландия и др.
    Сега Гърция има 5 пъти по голям БВП. Тя е член на ЕС от 1981 г. А
    Финландия ......
  • 32 КВО ГИ ЧАКААААА

    0 0 Отговор
    ВЪЗДЪРЖАТ СЕ ЩОТО ВЪЖЕТАТА ВЕЧЕ ВИСЯТ ОТ ПЛАТАНА