Last news in Fakti

10 Септември, 2020 08:45 1 552 4

Над 1 милион хектара горят в САЩ

  • сащ-
  • пожари-
  • огън-
  • калифорния-
  • горски пожари-
  • хектар

Десетки пожари са обхванали страната

Над 1 милион хектара горят в САЩ - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Най-малко 96 големи горски пожара са обхванали площ от 1 милион 375 хиляди хектара в американските щати Орегон, Калифорния и Вашингтон. Това съобщи Националният междуведомствен център за борба с пожарите, който е базиран в Айдахо, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Хиляди жители на Орегон се евакуират заради пожарите, обхванали площ от над 230 000 акра, съобщи губернаторът на щата Кейт Браун на пресконференция, предавана по Си Ен Ен. Няколко големи пожара бързо се разрастват заради жегата, сушата и силния вятър. Огънят може да доведе до най-големия брой жертви и щети в историята на щата, предупреди Браун.

Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм съобщи, че общата площ на пожарите в неговия щат тази година е достигнала рекордните за щата около 930 700 хектара, предаде БНР. Снимки от американски спътници, публикувани от НАСА, показват, че във вторник димът от пожарите е обхванал почти цялото западно крайбрежие на Съединените щати. Температурата на повърхността на места е превишавала 191 градуса по Целзий.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да бе

    2 0 Отговор
    191 градуса по Целзий!????!!!!
    Много некадърно преписана “статия”
    Факт!
  • 2 ПОБОЙко ПОБОЙрисов

    4 2 Отговор
    Поддържайте огъня, идвам да помагам...
  • 3 Далавера

    2 0 Отговор
    Бразилците, руснаците, индонезийците все сами си палят горите, но най-големите пожари в света са в САЩ, и американците все са жертва на глобалното затопляне. Добре, че в Британска Колумбия ги е подминало.
  • 4 Тъжно

    4 1 Отговор
    При толкова милиардери, милионери, звезди и светила с огромните пари, как не успяха да съберат пари и да използват военната си мощ и ресурси за какви ли не друго, за да потушат стихията. С р а м н а страна на егоисти!