Last news in Fakti

12 Септември, 2020 10:10 1 724 3

Увеличават се жертвите на пожарите в САЩ

  • сащ-
  • калифорния-
  • пожар

Над 20 000 огнеборци от цялата страна продължават да се опитват да потушат горските пожари в щатите Калифорния, Орегон и Вашингтон

Увеличават се жертвите на пожарите в САЩ - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

19 души загинаха в опустошителните пожари на Западното крайбрежие в САЩ. Властите предупредиха за масови смъртни случаи. Над 20 000 огнеборци от цялата страна продължават да се опитват да потушат горските пожари в щатите Калифорния, Орегон и Вашингтон.

4 милиона и половина акра - територия почти, колкото Уелс, беше опожарена в щатите Орегон, Калифорния и Вашингтон. В щата Орегон десетки хора остават в неизвестност. Над 40 000 жители на Орегон бяха принудени да напуснат дома си, с предупреждение за евакуация живеят половин милион. В щата Вашингтон 1-годишно момче загина, докато семейството му се опитвало да избяга от пламъците. Родителите на детето са в критично състояние. В Калифорния броят на жертвите продължава да расте. Губернаторът Гевин Нюсъм:

„В момента има 5 активни огнища, които са най-опустошителните в историята на щата. Август беше най-горещият месец в историята. 19 души загубиха живота си, очакваме броят им да се увеличи, след като се върнем в районите, които бяха опожарени и когато димът започне да се разсейва. Над 3 600 постройки бяха унищожени“.

16 души в Калифорния остават в неизвестност. Пожарите в най-гъсто населения американски щат бушуват от 15 август. Близо 15 хиляди огнеборци се опитват да потушат 28 големи огнища. Над 3 милиона акра са изгорели през последния месец - най-голямата територия, опустошена за една година. Десетки хиляди хора получиха предупреждение за евакуация. Според губернатора на Калифорния причината за разрушителните огнени стихии са климатичните промени.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Враца Баце

    5 0 Отговор
    Да приемат засегнатите от пожара в Германия а там да пратят тия от гръцкия остров. Те така или иначе са бежанци, защото САЩ и Израел водят войни в държавите им.
  • 2 плевен

    2 0 Отговор
    Петте огнища се виждат от космоса. Да не говорим за пушека. Той е огромен, меко казано. Време е САЩ и Русия да кажат кой ги пали.
  • 3 ЦРУ

    6 1 Отговор
    Путин е виновен със сигурност! Това е груба намеса на руските власти и на режима в Москва във вътрешните дела в САЩ! Според нас лично Путин е драснал Искрата и е избягал най-нагло! Заповядваме, аааа пардон призоваваме всички страни по света да наложат санкци!