Last news in Fakti

11 Септември, 2020 07:36 1 385 7

Microsoft: Чужди хакери са атакували предизборните кампании на Тръмп и Байдън

  • хакер-
  • доналд тръмп-
  • джо байдън

По-рано през деня Министерството на финансите на САЩ санкционира един украински и трима руски граждани заради опити за влияние върху президентските избори тази есен

Microsoft: Чужди хакери са атакували предизборните кампании на Тръмп и Байдън - 1
Снимка: shutterstock

Microsoft Corporation отправи в четвъртък предупреждение, че руски, китайски и ирански хакери са засили атаките срещу стотици организации и лица, ангажирани с президентските избори в САЩ през ноември 2020 г., съобщава Ройтерс.

Сред най-изявените хакерски цели са били президентът на САЩ Доналд Тръмп и неговият претендент, кандидатът на демократите Джо Байдън.

Докато китайските хакери са атакували персонал, участващ в президентските кампании на двамата кандидати, иранците са се насочили към личните акаунти на служители на администрацията на президента и на републиканци, свързани с кампания на Тръмп.

От друга страна, компанията Microsoft е установила, че руското военно разузнавателно звено ГРУ използва софтуера за разрешаване на анонимна комуникация Tor, за да прикрие следите си след опити да се хакне бивш помощник на Тръмп.

По-рано през деня Министерството на финансите на САЩ санкционира един украински и трима руски граждани заради опити за влияние върху президентските избори тази есен.

Андрей Деркач, украинският депутат, който през миналата година се срещна с адвоката на президента на САЩ Доналд Тръмп - Руди Джулиани, за да предостави информация за връзките на Хънтър Байдън (син на Джо Байдън) в Украйна, попадна в списъка със санкции на Министерството на финансите.

Трима руски граждани, които работят за Агенцията за интернет изследвания, Антон Андреев, Даря Асланова и Артем Лифшиц, също бяха засегнати от новите санкции, заради предполагаемите им усилия за влияние върху президентските избори в САЩ.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Малка подробност

    7 0 Отговор
    Към руските,китайските,иранските хакери са се включили още и сев.корейските,венецуелските и сирийските хакери
  • 2 Костова

    1 0 Отговор
    Значи ли, че украинския депутат Деркач в свободното си време когато не депутатствува, си играе на хакерството и успява да хакне американската система? Представях си хакерите доста по различно, не с визията на костюмирани и с вратовръзка чиновници. И защо им е на руснаците и на украинеца да хакват едновременно отборите и на Тръмп и на Байден? А, ясно, за да може който и да спечели на изборите, да обвинят и санкционират руснаците. И украинеца, предоставил доказателства за машинациите на сина на Байден.
  • 3 Максим

    2 0 Отговор
    Ех, тези американци. Не можаха да измислят противодействие на руските хакери. Хахват ги като едното,, Добро утро". Да ги ожали ли човек американците или да им се посмее? Сега на руския хакерски екип дошло и подкрепление, някакви иранци и един украинец. Да очакваме скоро и белоруски хакери да им се придружат. Шегата на страна, но се оказва, че белорусите са доста на,, Ти" с компютърните технологии. Точно техен екип работи в разработването на приложението,, Viber"
  • 4 ДА ИЗМЕТЕМ крадливата пасмина ГЕРБ

    0 0 Отговор
    Пак Путин им е виновен на тези путьовци...
  • 5 Изненадан

    2 0 Отговор
    Много интересно, що за хакери са след като веднага са установили от къде са. От ден на ден запада този занаят. На момента ги разкриват. А едно време какви хакери имаше!
  • 6 Stéphanie 🎲

    1 0 Отговор
    Те Русия от опит знаят ,император Путин .За Корея същия цирк , Китай върви към промяна ама на дали ще се отърват от комунизма скоро.Проблема е Тръмп да спечели с хакери без хакери ,предимно бялата раса 👍.Нека да му помогнат на момчето ,за Китай не съм сигурна с тези конфликти ама тях и ЕС ги мислят 😉,да закриват фабрики и бизнеси там.Което ще е добре за Европа ,Тръмп е прав не по този начин обаче .Китай нямат вина че Америка и Европа ги направи милионери.
  • 7 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    НЕТОЧНО Е " АТАКУВАЛИ " !!! ПРАВИЛНО Е - МАНИПУЛИРАЛИ ,ЗАЩОТО ХАКЕРИТЕ НЕ СИ ГУБЯТ ВРЕМЕТО- БЕЗ КРАЕН РЕЗУЛТАТ !!!!!