Last news in Fakti

13 Септември, 2020 16:53 1 742 6

Около 300 мигранти бяха настанени в палатков лагер на остров Лесбос

  • мория-
  • бежанци-
  • лесбос-
  • мигранти

Напрежението на острова е голямо, като някои от мигрантите влизат в сблъсъци с полицията и палят останалите части от лагера

Около 300 мигранти бяха настанени в палатков лагер на остров Лесбос - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Около 300 мигранти се преместиха във временен палатков лагер на гръцкия остров Лесбос след големия пожар в лагера Мория, съобщи гръцката телевизия ERT, цитирана от ДПА.

Всеки мигрант трябва да направи бърз тест за коронавирус преди да бъде настанен във временния палатков лагер, който гръцките власти побързаха да издигнат след като пожарът в сряда остави хиляди мигранти без подслон.

При тестването бяха открити седем нови случая на Covid-19, уточни телевизията, позовавайки се на здравното министерство. Позитивните случаи са били преместени в изолиран район. Властите търсят и други места, където да издигнат палаткови лагери. Много от мигрантите настояват да им бъде позволено да заминат за Западна Европа.

Над 12 000 души живееха в лагера Мория, докато той не изгоря почти напълно след безредици и палежи.

Напрежението на Лесбос е голямо, като някои от мигрантите влизат в сблъсъци с полицията и палят останалите части от лагера, а местните жители стават все по-гневни от тази ситуация. Много от тях казват, че не искат на острова да има друг лагер след пожара.

Разрушаването на лагера бе предизвикателство за гръцките власти, опитващи се да се грижат за мигрантите и предизвика предложения за помощ от различни части на Европа, но също предизвика критики към европейската миграционна политика.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    4 2 Отговор
    Тиквата се съгласил да вземе от тези подпалвачи талибани у нас.
  • 2 минчо

    6 2 Отговор
    СТИГА С ТИЯ ЕМИГРАНТИ.90% СА СВЪРЗАНИ С ТЕРОРИЗМА И ДРОГАТА
  • 3 Gggg

    2 1 Отговор
    Направо да ги разстрелян на място.
  • 4 Patriot

    2 1 Отговор
    Връщайте ги обратно, за какво са ни тези търтеи, та и за тях да мислиме и плащаме, като че ли нашите родители, баби и дядовци имат Огромни пенсии! При нелегално преминаване на граница- стрелба без Предупредителен изстрел!
  • 5 Хасан

    0 0 Отговор
    Сега ще станат лесбийки
  • 6 Разум

    2 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Само едно е важно. Да запазим България славянобългарска държава.
Новини по държави: