Last news in Fakti

14 Септември, 2020 10:19 3 576 18

Русия създава ракета за унищожаване на радиолокационни самолети

  • радиолокация-
  • русия-
  • индия-
  • ракети-
  • самолети-
  • унищожаване-
  • брамос

Завършването на работата по първото изстрелване е планирано за 2024 г.

Русия създава ракета за унищожаване на радиолокационни самолети - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

През 2024 г. ще бъде създадена крилата ракета “Брамос” за унищожаване на въздушни цели като самолети за радиооткриване и насочване AWACS, съобщи директорът на съвместното руско-индийско предприятие “БРАМОС” Александър Максичев пред РИА Новости.

“Проектът за новата крилата ракета “Брамос” въздух-въздух за унищожаване на цели като самолетите AWACS е одобрен, а завършването на работата по първото изстрелване е планирано за 2024 г.”, каза той, предаде БГНЕС. AWACS са самолети със система за далечно радиолокационно откриване и управление

Според Максичев основната разлика при тази ракета е, че тя ще бъде използвана за поразяване на големи и важни въздушни цели. Сега ракетите „Брамос” са предназначени да унищожават сухопътни и морски цели. “По този начин разширяваме обхвата на целите за ракетите „Брамос”. След няколко години тя ще бъде способна да унищожава въздушни цели. Тоест платформата ще остане същата, но с известна модернизация – ще има различен „мозък” за унищожаването на радари, тоест на контрастна (въздушна) цел“, каза Максичев.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 18 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен язовец

    11 35 Отговор
    На гол тумбак чифте пищови

    Коментиран от #2, #5, #12, #17

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Бай Бай

    7 30 Отговор
    Русия както е тръгнала върви по пътя на СССР.

    Коментиран от #4, #6, #7, #8

  • 4 Мутри ни управляват

    42 6 Отговор

    До коментар #3 от "Бай Бай":

    Русия върви а ние в ямата с фекалии. Гарантирано от ГЕРБ и патерици Воня ДПС псевдо патриоти и шайкаджии
  • 5 Ъхмм

    34 2 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен язовец":

    Тумбакът го напълниха отдавна!На малкият им пръст не могат се удари!Доколкото РФ е най-големия произвоител на пшеница! Така писаха в западните вестници,не съм го измислил аз! След санкциите ,де!Ъхмм!
  • 6 ДА ИЗМЕТЕМ крадливата пасмина ГЕРБ

    27 1 Отговор

    До коментар #3 от "Бай Бай":

    Бай Тръмпи се опитва да направи целия свят един СССР - Кравария да командва, другите да изпълняват...
  • 7 ужас

    9 1 Отговор

    До коментар #3 от "Бай Бай":

    Кога да очакваме, че ще пристигне в Берлин? Друго не можа ли да измислиш?
  • 8 233

    18 2 Отговор

    До коментар #3 от "Бай Бай":

    Русия върви по пътя на САЩ и там е целия проблем,двама големи и взеха да си пречат!Нали американците ги въведоха тези правила!
  • 9 Брахмапутра

    20 2 Отговор
    Руснаците отдавна имат подобни ракети , сега само пробутват на индийците някоя своя по-стара ракетна разработка в кооперирано производство , естествено срещу някой "Лев" По подобна схема им създадоха противокорабни ракети. Индийците искаха по подобна схема да правят заедно и самолети , но руснаците там се запънаха , и искаха да им ги продават готови.
  • 10 Вълко Червенков

    2 21 Отговор
    Поредният "безаналогов" боклук-"Сделано в Россия".Руските "супероръжия" са като еднорозите,драконите и разни други
    митологични същества от легендите и приказките-всеки е чувал за тях,но никой не ги е виждал.Нещо като Су-57,Т-14 Армата и т.н.

    Коментиран от #11

  • 11 Rado

    2 9 Отговор

    До коментар #10 от "Вълко Червенков":

    Ние нормалните граждани на Света не щем ракети, искам да си купя руски лаптоп, таблет, телевизор, принтер, фотоапарат, рутер.....и много други неща, които виждам в стаята си. НЕ СЕ РАДВАМЕ НА РАКЕТИТЕ ВИ, не сме русопитеци

    Коментиран от #13, #14, #15

  • 12 Онуфри

    10 2 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен язовец":

    Какво значи това. Мислиш че Русия е бедна като народната БЪЛГАРИЯ. Не не е . Имат си всичко и ще използват всичко за да го защитят от говедар-бой.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Мимч

    8 0 Отговор

    До коментар #11 от "Rado":

    А ,оти не искаш да си купиш български,нали ние сме открили или по точно българин компютара.
  • 15 Ей ти пък много имаш

    3 1 Отговор

    До коментар #11 от "Rado":

    в тая стая,направо си апетитна хапка за крадците. А,сега серьозно има и руски електронни пособия от изброените,да те подсетя,че в края на 80-те и 90-те имаше едни електронни игри "Електроника" с вълка и яйцата и тем подобни,за сега да не говорим,проблема е в санкцийте които се налагат към Русия и няма въобще руски стоки,а ако толкова искаш вземи си билет отиди в Русия и си купи каквато искаш електроника,виж трудно ще е да си купиш това,което само те произвеждат и го нямат другите. А за да има благополучие и независимост една държава първо трябва да си гарантира неприкосновеносттаи защити народа си и тогава да мисли за благата. Погледни нашата територия,защото не бих я нарекъл самостоятелна държава защото не сме такава,а и в Европа се оказа,че няма нито една която е самостоятелна,всичките са на кукичка вързани от САЩ и каквото им кажат това правят дори и да не го искат. Русия не е такава и тя определя своята политика именно заради оръжията с които разполага.Стана много дълго за твоето тъпо сравнение,няма защо да се хаби човек за такива прости неща.
  • 16 Нане

    4 1 Отговор
    От 1990 националните предатели от управляващете ни тогава до сега унищожиха истинската ни държава! Превърнаха България в кенефа на Европа. Разбиха и унищожиха боеспособността на армията ни за да си дадът г..а на американците. За такива хора съд и затвор! ОСТАВКА!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Живко

    0 1 Отговор
    Е как с крилата ракета , ще свалят самолет? Някой журналист май пише по тема, дето хал- хабер си няма... Вариантите са 2 : 1 От пускова установка на Брахмос, да направят далекобойна зенитна установка , но ще трябва да е свързана с ПВО системата. 2- новата ралета да е с активно- пасивна бойна глава и да удря НАЗЕМНИ радари
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания