14 Септември, 2020 19:33 3 342 14

Япония ще преговаря с Русия

  • япония-
  • споразумение-
  • русия

Йошихиде Суга с ново предложение

Япония ще преговаря с Русия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Япония трябва да обсъди с Русия мирно споразумение. Това обяви новият председател на японската управляваща партия Йошихиде Суга, цитиран от РИА Новости.

Очаква се той да е следващият премиер на страната. Това трябва да бъде обявено след решение на правителството.

Планира се предложение за преговори. На тях ще се реши принадлежността на Курилските острови.

Споразумение ще направи възможен мирен договор между двете страни. Така ще е реално и сключването на търговско споразумение.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вова Император на Третия Рим

    32 8 Отговор
    Откъде го изкопаха тоя комбайнер. Братишките освен Курилите (Пушачите) ще прилапат и останалите изконни руски земи на Хокайдо барабар с Аляска.

    Коментиран от #3, #4

  • 2 Враца Баце

    38 0 Отговор
    Един виден политик от миналото на Япония заяви: Япония е твърде убедена в своята правота ( става дума за двете атомни бомби), но и Япония е мъдра и търпелива. Тя знае, че сега врага ( САЩ ) е твърде силен и ще премълчи, но врагът ще отслабне и тогава японския народ ще напомни за своята правота. Който не е гледал филма Сноудън, да го направи. Ей така САЩ се отнася с " партньорите" си и с това ги държат. Иначе реват всякакви политичета за някой руски шпионин, все едно не всяка държава си няма шпиони, но САЩ се оказаха най, най ма най- подмолните.
  • 3 Госあ

    22 3 Отговор

    До коментар #1 от "Вова Император на Третия Рим":

    Нещо притеснен ми изглеждаш, а бацка ? Ако има търговско споразумение между Русия и Япония, за краварите ще е по сложно отколкото такова между Русия и Германия 😁
  • 4 Госあ

    26 2 Отговор

    До коментар #1 от "Вова Император на Третия Рим":

    Япония с ресурси от Русия, А ? 😄
  • 5 Behemoth

    37 0 Отговор
    Тия как смятат дали руснаците ще им дадат някой остров та американците да си направят база на тях?
  • 6 Яла,яла...

    2 21 Отговор
    В далечния изток на Русия всичко е японско.Това търговско споразумение е просто формалност.

    Коментиран от #7

  • 7 ****

    21 1 Отговор

    До коментар #6 от "Яла,яла...":

    Явна скоро си се върнал от далечния изток,и само японци си видял? Абе от де си ги шзмисляте нези глупости да се чуди човек,или не можеш да измислиш нещо по читаво.
  • 8 ****

    12 1 Отговор
    Явна скоро си се върнал от далечния изток,и само японци си видял? Абе от де си ги измисляте тези глупости да се чуди човек,или не можеш да измислиш нещо по читаво.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 барчо

    14 0 Отговор
    И тоя ще каже как по негово време не е могъл да постигне подписване на мирно споразумение, както и всеки следващ японски премиер.

    Коментиран от #11

  • 11 Госあ

    1 6 Отговор

    До коментар #10 от "барчо":

    Японците просто ще ползват друга бензиностанция, докато преминат изцяло на водород и газови хидрати,които имат в изобилие. А руснаците имат опит с имперския флот,ако не знаеш. Ама те си знаят 😉
  • 12 Сандо

    19 0 Отговор
    Японците май още не са разбрали /или не са я прочели/ че Русия има нова Конституция и според нея въпроса за островите е решен.
  • 13 Монгола

    16 2 Отговор
    Много нахални японци. Курилите принадлежат на Руската Федерация и никога няма да принадлежат на Япония!
  • 14 jforfk

    4 1 Отговор
    Когато Русия поставя въпроса за Курилите и Сахалин през 1905-6 година, Япония високомерно отговаря: "Ние ги извоювахме с кръв във война". Когато през Сталиново време се поставя въпроса за Курилите др. Сталин припомня думите на Япония от 1905 год. и напомня за Ялненската и Подсдамската конференция и СЪГЛАСИЕТО НА АНГЛИЯ И САЩ за Курилите. По Хрусчово време др. Хрусчов, обещава да върне 2 острова при едно условие - Япония да остане независима и да не сключва договор за взаимна отбрана със САЩ. В резултат е подписан от ... бащата на г-н Абе договор за военна "помощ". Когато г-н Абе, поставя пред г-н Путин същият въпрос е ... приета и то на референдум нова конституция която забранява всякакво намаление на територията на Русия. И сега ново 20. Какв би предложила Япония та да умилостиви г-н Путин?
Новини по държави: