Last news in Fakti

21 Октомври, 2012 13:58 889 0

Работен уикенд за Обама и Ромни

  • барак обама-
  • мит ромни

Американският президент Барак Обама и републиканският кандидат Мит Ромни се изолираха с екипите си на работен уикенд, по време на който ще "излъскат оръжията" си преди последния им дебат в понеделник, посветен на външната политика и националната сигурност.

Барак Обама пристигна в петък вечерта в президентската резиденция Кемп Дейвид, щата Мериленд, заедно с най-близките си сътрудници, докато неговият съперник Мит Ромни се установи в Бока Рейтън, щата Флорида, където ще се проведе третият им и последен дебат.

След втория им разгорещен диспут на 16 октомври и изключително оспорваната надпревара, двамата кандидати знаят, че залогът е голям за последната им среща преди президентските избори на 6 ноември.

Малко повече от две седмици преди гласуването двамата кандидати са с почти равни позиции, според последните сондажи и по-специално в решаващите щати Флорида, Охайо и Вирджиния.

Барак Обама спечели тези три щата на изборите през 2008 г., но днес победата му не е сигурна точно във Флорида, който клони към Ромни и Вирджиния, където двамата са с равни позиции. Президентът запазва лека преднина в Охайо, според проучване на специализирания сайт RealClearPolitics.

В събота двамата бяха абсолютно наравно с по 47,1% от имащите намерение да гласуват, информира RealClearPolitics.

На дебата в понеделник Барак Обама би трябвало да се похвали пред десетките милиони телевизионни зрители с успехите на външната си политика, като отстраняването на обществен враг № 1 на САЩ Осама бин Ладен и края на войната в Ирак.

Неговият противник, обаче, който смята да възстанови американския престиж в света след "слабото" президентство на Барак Обама, сигурно ще обещае повече твърдост спрямо антиамериканските атаки в света и по-специално към Иран и неговата ядрена програма.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА