Last news in Fakti

16 Септември, 2020 14:16 1 739 12

Урсула фон дер Лайен каза как ЕС ще се подготви по-добре за бъдещи пандемии

  • урсула фон дер лайен-
  • коронавирус-
  • ес-
  • ек-
  • пандемия-
  • здраве

Ще има глобална здравна среща на високо равнище догодина в Италия

Урсула фон дер Лайен каза как ЕС ще се подготви по-добре за бъдещи пандемии - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Европейският съюз ще създаде своя собствена агенция за биомедицински изследвания и догодина ще свика световна здравна среща на високо равнище, в опит да се подготви по-добре за бъдещи пандемии. Това съобщи днес в речта си за състоянието на съюза председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, цитирана от световните агенции.

Фон дер Лайен каза, че ще предложи подсилване на Европейската агенция по лекарствата и на Европейския център за превенция и контрол на болестите, както и създаване на Европейска агенция за съвременни биомедицински изследвания и разработки, предаде БТА. "И тъй като това е глобална криза, трябва да научим глобални уроци. Ето защо, заедно с премиера (Джузепе) Конте и италианското председателство на Г-20, ще свикам глобална здравна среща на високо равнище догодина в Италия", заяви тя в първата си годишна реч за състоянието на съюза, която произнесе в Европейския парламент.

Това ще покаже на европейците, че ЕС ги защитава, подчерта Фон дер Лайен. Първата част от речта на председателката на ЕК беше посветена на ситуацията с пандемията, която по думите ѝ, "не показва тенденция към отслабване". Фон дер Лайен предожи съвместно разработване и разпределение на лекарства в рамките на общността и формиране на обща медицинска система.

Бюджетът на ЕС за възстановяването след пандемията все още не е одобрен от институциите на общността, но може да бъде използван за "постигане на по-добър начин на живот за света през утрешния ден", каза председателката на ЕК. Фон дер Лайен призова за европейски здравен съюз, тъй като страните членки се справиха с пандемията от COVID-19 неорганизирано. Трябва да гарантираме, че новата програма "ЕС за здравеопазване" ще устои на изпитанията на времето, каза тя.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Врачка

    7 0 Отговор
    Фрау Урсула вероятно има предвид подготовката на печатницата за Евро шума.
  • 2 питащ

    8 0 Отговор
    Тази не е ли, дето Баце я минал с 200?
  • 3 Майна

    5 0 Отговор
    Факти, ПИШЕТЕ, ЧЕ ИЗРИЧНО ПОДЧЕРТА ЩЕ ПОМОЩИТЕ ЩЕ СА ОБВЪРЗАНИ С ВЪРХОВЕНСТВОТО НА ЗАКОНА. ИЗИСКА СЕ ДНЕС ДОКЛАД ОТ ЕП ЗА БАРСЕЛОНАГЕЙТ, ЗАПИСИТЕ И СНИМКИТЕ И ДР. ОТ БГ ПРОКУРАТУРА... СЪЩО И ЗА СВОБОДАТА НА МЕДИИТЕ.... ПИШЕТЕ ДЕ. ХУНТАТА ЩЕ БЪДЕ СВАЛЕНА И РАЗСЛЕДВАНА!!(
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 БОЗА

    5 0 Отговор
    "Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви, че нейният отдел предлага да се въведе минимална заплата в страните от ЕС. Фон дер Лайен каза, че много хора в Европа днес нямат достатъчно средства за препитание."

    Нашичките веднага ще и обяснят,колко МНОГО "не е права" и как това е популизъм... ;-)
  • 6 Генерал

    2 1 Отговор
    Точно така и смъртните случаи в Русия пак ще са 4 пъти повече от тези в Германия! А идете ми кажете, че това не е биологично оръжие на СС като тепърва в Русия се увеличават смъртните случаи в аритметична прогресия!
  • 7 Пандемиите се готвят от Горе

    3 0 Отговор
    За редуциране на ония - ОТДОЛЕ ! Кой и защо ги създава ? А ? Демокрация или Хюман- ликвидация ! Западни стандарти ? Аушвиц - фърст клас!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Слушайте и се подчинявайте Унтерменши !

    1 2 Отговор
    Ви сте ненужна сган и паплач ! Както пре Адолф ? Или тайфун с нежно име - Корона ?
  • 10 Аушвиц с нежно име " Корона "

    2 0 Отговор
    Това което Адолф не успя , ще го постигнат деликатно ! В следващите пандемии както с козите овцете и свинете ! Ще следват нове Covif- 20 ; 21 ; 22 ; 23 и т н дорде не Затрият по Западен стандарт !
  • 11 Защо ЕС си затваря ите за нашият елит

    3 0 Отговор
    Защото той върши онова което е угодно на Запада - да ни ЗАТРИЯТ !
  • 12 ЕС е капан

    0 0 Отговор
    Българите пишат жалби до всички институции по света за положението у нас, а лицемерите чакат онзи да ни унищожи и раздаде Родината ни на който му плати повече.
Новини по държави: