16 Септември, 2020 17:09 1 538 1

Световната ядрена асоциация ще има нов директор

  • световна ядрена асоциация-
  • сама билбао и леон-
  • атомна енергетика-
  • аец-
  • агнета ризинг

Новият шеф има богат професионален опит

Световната ядрена асоциация ще има нов директор  - 1
Снимка: WNA

Генералният директор на Световната ядрена асоциация (WNA) Агнета Ризинг, която ръководи организацията от януари 2013 година, ще се оттегли от поста в края на октомври, за да приеме нови предизвикателства, предаде World-nuclear.org.

Нейното място ще заеме д-р Сама Билбао-и-Леон, която в момента е начело на отдела за развитие на ядрените технологии и икономика към Агенцията за ядрена енергия на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие.

Д-р Леон вече е одобрена от Борда на директорите на WNA. Тя има богат професионален опит – работила е в ядрената индустрия, в академичните среди и в световни организации, включително Международната агенция за атомна енергия, и е добре запозната с всички теми в ядрената енергетика – от ядрена безопасност, енергийна и екологична политика до пазари на електроенергия и икономика.

„За мен е чест, че получавам възможността да ръководя Световната ядрена асоциация. Очаквам с нетърпение да работя заедно с членовете на Асоциацията, Управителния съвет и Секретариата, за да продължим да отстояваме с аргументи, че ядрената енергия е чист, надежден, рентабилен и нисковъглероден енергиен източник”, заяви тя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 666

    0 0 Отговор
    Какво интересно име има тази Сама-от имената на две области в Испания.