Last news in Fakti

21 Септември, 2020 17:40 1 937 0

Експерти обсъждат иновациите в атомната индустрия и чистата енергия

  • атомна енергетика-
  • аец-
  • маае-
  • експерти-
  • конференция-
  • чиста енергия

Заради пандемията от COVID-19 конференцията ще се проведе онлайн

Експерти обсъждат иновациите в атомната индустрия и чистата енергия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Експерти от цял свят ще обсъдят как научният и технологичен напредък в атомната енергетика може да улесни глобалния преход към чиста енергия на тазгодишния научен форум на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ), който се провежда от 22 до 23 септември във Виена.

Конференцията, в която физическото присъствие е ограничето заради COVID-19, ще бъде открита от генералния директор на МААЕ Рафаел Гроси и може да се гледа на живо в интернет страницата на организацията. Ще се дискутира ролята на атомната индустрия, която допринася за почти 1/3 от цялата нисковъглеродна електроенергия за изпълнението на климатичните цели до 2050 година.

В рамките на програмата е и онлайн сесията „Ядрената енергия - ценен вътрешен енергиен източник и гарант за стабилност на енергийните доставки по време на икономическа стагнация“, организирана от руската корпорация „Росатом“. Тя започва от 12,00 часа и ще продължи до 14,00 ч българско време на 22 септември.

В дискусията ще се включат Пал Ковач, държавен секретар, отговарящ за поддържането на капацитета на АЕЦ „Пакш“, представител на правителството на Унгария, Журабек Мирзамахмудов, първи заместник-министър на енергетиката на Узбекистан и генерален директор на „Узатом“, Полина Лайън, главен директор по устойчивост в „Росатом“, Антон Москвин, вицепрезидент, маркетинг и развитие на бизнеса, „Русатом овърсиз“. Модератор ще е Вадим Титов, президент на „Росатом Международна мрежа“.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: