16 Септември, 2020 21:50 3 843 9

Гърция подкрепи Северна Македония

  • гърция-
  • среща-
  • северна македония

Зоран Заев се срещна с Кириакос Мицотакис

Гърция подкрепи Северна Македония - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Премиерът на Северна Македония проведе разговор със своя гръцки колега Кириакос Мицотакис, съобщи Нова Македония.

Работната среща беше оценена като важна за двустранните отношения. Премиерът на Северна Македония Зоран Заев посочи постигането на добро партньорство.

То се основава на доверие и приятелство. Двете страни вече са скрепени в съюз.

Гърция остава силен поддръжник на страната в европейските преговори. Обсъдени са условия за по-тясно икономическо сътрудничество.

Има съгласие, че сътрудничеството в региона на Западните Балкани трябва да продължи. Очаква се регионът да се включи в политиката на ЕС.

Трябва да се осигури подкрепа за възстановяване на европейските страни. Партньорството между двете страни ще продължи.


Поставете оценка:
Оценка 1.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    13 3 Отговор
    Честито Падение!
  • 2 джаич

    11 11 Отговор
    Елиномакедонците от Р. Гърция сърдечно и безусловно подкрепят своите братя славомакедонци от Северна Македония ! Очаква се интегрална Македония в EU без пречки от Р. България и сръдни от Р. Сърбия инспирирани от имперска Русия .
  • 3 каракачанов

    14 3 Отговор
    Не , това няма да допусна , няма да има на кой да продавам бугарски пасоши , остават ми само будалите от Молдова и гаджалите от Турция ! Кошмар , не е истина , ще пръдна от яд !!!

    Коментиран от #4

  • 4 джамбазки

    11 3 Отговор

    До коментар #3 от "каракачанов":

    Друго ще измислим бай Шкембе Войвода не се отчайвай има много албански терористи на тях ще им продадем паспорти пари имат , а на донаборниците които ще ги вкараме в казармата за да се откачат , ехе с колко рушвети ще се сдобием ? Ще изсечем горите в Пирин и Рила , ще продадем водата на Струма и Места , а хората от благоевградски окръг ще ги заменим с българи от Казан или унуйгури от Памир .
  • 5 Христо от Ерусалим

    6 2 Отговор
    Финита ла комеди.Дяволски съюз между хитрите византийци и чер вените демократи от повардарието.Сега единствения виновник си има име и то е България.Сега сестринската партия БСП да попита социалистите сърбофили от Македония защо през зловещата зима през 1945г са убивали българи без съд и присъда и изобщо не са ги питали дали са комунисти или не.

    Коментиран от #6, #7

  • 6 Борис Три питай защо се е цункал с АХ

    4 5 Отговор

    До коментар #5 от "Христо от Ерусалим":

    Еми защто преди това бългрските власти са клали и бесили.А между другото са екстрадирали 15 000 евреи в лагерите на смъртта.
  • 7 Пепа синята прашка от СДС

    4 5 Отговор

    До коментар #5 от "Христо от Ерусалим":

    А българската армия избивала партизани в Югославия.Пък после репарации защо сме плащали ще запищите.
  • 8 JY Moineau

    5 1 Отговор
    Абе грък да те подкрепи.....трябва да се замислиш.
  • 9 Тиквата пак

    2 0 Отговор
    се провали .
Новини по държави: