17 Септември, 2020 11:37 2 604 3

Байдън предупреди Лондон: Не нарушавайте спазването на Брекзит споразумението с ЕС!

  • джо байдън-
  • брекзит-
  • борис джонсън-
  • великобритания

Не можем да позволим Споразумението от Разпети петък, което донесе мир в Северна Ирландия, да стане жертва на Брекзит, написа демократът в Туитър

Байдън предупреди Лондон: Не нарушавайте спазването на Брекзит споразумението с ЕС! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Кандидатът за президент на Демократическата партия на САЩ Джо Байдън предупреди Обединеното кралство, че трябва да спазва условията по Споразумението за оттегляне от ЕС, ако желае да постигне търговска сделка със Съединените щати.

Той подчерта, че потенциалните промени в споразумението могат да застрашат отношенията между Северна Ирландия и останалата част от страната, тъй като граничните проверки след Брекзит в Северна Ирландия са спорна точка за преговори между Обединеното кралство и Европейския съюз.

"Не можем да позволим Споразумението от Разпети петък, което донесе мир в Северна Ирландия, да стане жертва на Брекзит. Всяка търговска сделка между САЩ и Обединеното кралство трябва да зависи от спазването на това споразумение и предотвратяването на връщането на твърда граница", посочи Байдън в Туитър.

Председателят на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси отправи подобно предупреждение, заявявайки, че "няма да има абсолютно никакъв шанс споразумението за свободна търговия между Великобритания и САЩ да премине през американския Конгрес, ако Лондон нарушава международните си споразумения".


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво феноменално

    8 1 Отговор
    Заглавието е феноменално,ОТ НЕГО НИЩО НЕ СТАВА ЯСНО ЗАГЛАВИЕТО Е КАТО ЕДИН МЕТЕОРИТ НОСЕЩ СЕ ИЗ КОСМОСА
  • 2 Професора

    6 1 Отговор
    Тея са на всяка манджа мерудия!
  • 3 Сандо

    6 1 Отговор
    Ще бъде голям сеир когато се наложи да го каже,дори и ако го чете!Писането не е като говоренето.Как може страна,изживяваща се като световен хегемон да издигне този полуидиот за кандидат-президент?