Last news in Fakti

21 Септември, 2020 09:09 1 726 1

Байдън призова да не се гласува за мястото на Рут Гинсбърг във Върховния съд

  • сащ-
  • джо байдън

Гинсбърг почина в петък на 87-годишна възраст

Байдън призова да не се гласува за мястото на Рут Гинсбърг във Върховния съд - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Кандидатът на демократите за президент на САЩ Джо Байдън призова законодателите да не гласуват за овакантеното място във Върховния съд преди изборите през ноември. Президентът Доналд Тръмп увери, че бързо ще пристъпи към намиране на заместник на Рут Бейдър Гинсбърг.

Гинсбърг почина в петък на 87-годишна възраст.

По време на реч във Филаделфия Байдън заяви, че потенциалната стъпка на Тръмп ще допринесе още повече за създаване на "опасна" атмосфера от гняв и политизиране.

"Умолявам ви, слушайте съвестта си", призова сенаторите Байдън.

Вероятността номиниран от Тръмп да бъде потвърден с вот в Сената преди резултатите от изборите породи критики от демократите.

Това би бил трети номиниран от Тръмп съдия в американския конституционен съд, което може да премести посоката на решенията в институцията в консервативния спектър през следващите няколко десетилетия.

Критика се забелязва и от съпартийци на Тръмп - републиканци - с ключов вот, които настояват спечелилият изборите на трети ноември да вземе решение.

Президентът заяви, че очаква да обяви номинирания тази седмица, което означава, че името може да се появи преди първите президентски дебати, планирани за 29 септември.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мими

    4 0 Отговор
    Т.е.Тръмп да не спази закона!?После демократите да го лаят и затова!