20 Септември, 2020 15:20 2 957 17

САЩ нямат правомощия за това

  • сащ-
  • оон-
  • иран

Големите държави не одобряват американски действия

САЩ нямат правомощия за това - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

САЩ нямат правомощията да изискват от ООН да върне санкциите срещу Иран. Това заяви върховният представител по външните работи на ЕС Жозеп Борел, цитиран от ТАСС.

Позицията идва след решението на САЩ. Американската администрация обяви, че едностранно активира програмата за връщане на ограниченията.

Припомня се, че страната е прекратила своето участие в Съвместния всеобхватен план за действие. Затова и те не се разглеждат като страна по взимането на решения по темата.

Американските представители предадоха искане за нови ограничения през август. Другите страни в Съвета на сигурност отхвърлиха искането.

Припомня се, че страната няма права след оттеглянето си от споразумението. Русия определи американските действия като незаконни.

Външните министри на Великобритания, Франция и Германия също смятат, че САЩ нямат подобни правомощия и отправят призив за запазване на мирното споразумение.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    40 3 Отговор
    Не е за вярване краварите са сами в Съвета за сигурност на ООН дори и двата им пудела не са съгласни с тях.
  • 2 Махайте санкциите срещу Русия

    39 4 Отговор
    да върви търговията и туризма, ние имаме по-голям интерес да няма санкции.
    Големите държави, включително САЩ си търгуват с Русия, само Боколандия е върл палал на Американският департамент.

    Коментиран от #12

  • 3 Монгола

    40 2 Отговор
    Краварите не се съобразяват с ООН от 2002 г когато нападнаха Ирак без повод и без решение на ООН !
  • 4 🇷🇺РУСКАТА⛦ФЕДЕРАЦИЯ🇷🇺

    26 2 Отговор
    Предизборно Доналд се дръвчи на Иран!
  • 5 ха ха

    1 5 Отговор
    Ти пък какъв си че да имаш??

    Коментиран от #10

  • 6 Ххх

    14 2 Отговор
    Иран нарече новата балистична ракета в чест на убития по заповед на президента на САЩ, генерал от Ислямския революционен гвардейски корпус Касем Сюлеймани, съобщи РИА Новости.
    Отбелязва се, че демонстрацията на новите оръжия се състоя в навечерието на Деня на отбранителната промишленост на страната.
    На събитието бяха представени и крилатата ракета "Шахид Абу Махди" (заместник-началник на иракската шиитска милиция, убит заедно със Сюлеймани) и дронове иранско производство.
    Обхватът на тактическата ракета "земя-земя" "Касем Сюлеймани" достига 1400 километра, крилатата ракета "Абу Махди" с обсег от около хиляда километра е предназначена за морски цели.
  • 7 Сандо

    18 2 Отговор
    САЩ на много неща нямат право,ама като им стъпят на врата всички демократизатори се съгласяват.
  • 8 Демократа БайДън

    2 7 Отговор
    Аз ще махна санкциите по света.
  • 9 no name no face no number

    18 1 Отговор
    сащ са подли и нагли капиталисти адски много си приличат с Баце и той като тях
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Николай Георгиев

    5 1 Отговор
    Тръмп предизборно ще направи някоя беля,а после всички ще я сърбаме.
  • 12 Димитър

    2 12 Отговор

    До коментар #2 от "Махайте санкциите срещу Русия":

    Кой сте вие бе руско зомби.? Целият западен свят Ес, САЩ, Канада и тн са въвели санкции срещу най агресивния и корумпиран режим на Путин само ти заблудено руско зомби си против? Не бива да работиш за чужди руски интереси, а си гледай българските и европейските интереси на майка България.

    Коментиран от #13

  • 13 Бачо Киро

    7 1 Отговор

    До коментар #12 от "Димитър":

    Точно българските гледа, безмозъчен рогат добитък такъв... САЩ рекордно купуват петрол от Русия, Германия си строи СП2, а и.д.и.о.т.и като теб да спазват санкции? Я у леву... Те си гледат интереса, купуват си петрол, хеликоптери и каквото им трябва, а останалите санкции? Аре отивай да пасеш овцете, но се съмнявам, че и за това ставаш. Пазарна икономика, всеки да купува откъдето му изнася. Като доставиш по-евтин, по-качествен за същата цена или и по-евтин и по-качествен продукт, тогава ще си ти.
  • 14 Гошо

    1 5 Отговор
    САЩ нямат правомощия Айде бе Като ви резнат парите и ще ги придобият
  • 15 Някой

    2 4 Отговор
    Нагоре има коментар. Иран с ракета с 1000км. обсег за морски цели. Ако я произведат в сериозни количества. И е горе долу ефективна. На Сащ рязко ще им мине желанието да нападат Иран със самолетоносач. Ще им остане избор с междуконтинентални ракети. Или от съюзник в близост.
  • 16 Gehirnwäsche

    1 1 Отговор
    Има лъч светлинка. Тероризмът се измерва не само в това по мирно време да убиеш хора в тълпата или да взривиш някой и обект. САЩ допринесоха за тоталното развитие на тази дума във всички сфери на живота.
  • 17 🇺🇸🇺🇲Българите станаха араби?Гадост

    1 2 Отговор
    Българите подкрепят мръсните араби????
    Гаднички български комунистическиАрабели