Last news in Fakti

21 Септември, 2020 20:43 2 592 14

САЩ обявиха нови санкции

  • сащ-
  • санкции-
  • майк помпео

Те са свързани с иранското правителство

САЩ обявиха нови санкции - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Американската администрация обяви нови ограничения за иранското министерство на отбраната и венецуелския президент Николас Мадуро, съобщи France 24.

Решението беше обявено от държавния секретар Майк Помпео. Американската администрация настоява ООН да подкрепи тези действия.

Санкциите срещу венецуелският президент са свързани с прескачане на ембаргото за търговия с иранската страна. Смята се, че той е подпомогнал иранското правителство.

Санкционирани са шест лица и три компании, свързани с иранската енергетика. САЩ продължават да водят преговори с други държави за подкрепа на тези действия.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 no name no face no number

    35 3 Отговор
    Те на тоеа му се вика демокрация и пазарна икономика. Нагли ГМО бабаити

    Коментиран от #12

  • 2 РЪМПЕЗИ

    27 1 Отговор
    АМЕРИКАНЦИ...ТРЯБВА ДА САНКЦИОНИРАТЕ ТРЪМП ЗА СРЕЩАТА СИ С БОРИСОВ...КАКВИ АМЕРИКАНЦИ СТЕ...НЕ ВИЕ СРАМ...
  • 3 Gehirnwäsche

    24 2 Отговор
    Продължава ли да водят преговори с други държави за подкрепа на тези действия, да се чете като продължават да шантажират, притискат и изнудват други държави за да подкрепят тези им поредни и налудничави действия.
  • 4 Едуард Петров - Едо

    12 1 Отговор
    Значи, Тръмп да санкционират, а Борисов да го погалят по голямата, куха, крадлива кратуна?!
  • 5 няма логика

    16 2 Отговор
    Защо никой не санкционира САШ ? Нито имат най-добрите оръжия, нито са спечелили някоя война сами ?
  • 6 слаботоков

    19 2 Отговор
    САЩ- НАЙ- ГОЛЕМИТЕ ТЕРОРИСТИ! !!!!!!!
  • 7 слаботоков

    15 2 Отговор
    САЩ- НАЙ- ГОЛЕМИТЕ ТЕРОРИСТИ! !!!!!!!
  • 8 слаботоков

    14 2 Отговор
    САЩ- НАЙ- ГОЛЕМИТЕ ТЕРОРИСТИ! !!!!!!!

    Коментиран от #13

  • 9 СССРБарета

    10 0 Отговор
    Хахааа! Никой не ви бръсне бе краварии! Щом и дойче банк обслужва Ким Чен Ун! На Путин пак му е свършила тоалетната хартия и иска още западни савкции Хахаааа
  • 10 Боко

    5 0 Отговор
    Янките вън от Черно море ! УСА-то световните терористи.
  • 11 надут пуяк

    8 0 Отговор
    А знаете ли защо, аз нормализирах дипломатическите отношения с Китай през 1979 г. От 1979 г. знаете ли колко пъти Китай е воювал с някого - нито един път. А ние сме във война", коментира той. САЩ е във война през всички 242 години от своята история, с изключение на 16 години, обяснява Картър.

    Той определя САЩ като "най-войнствената нация в историята на света", поради склонността да се опитва да принуди другите да "възприемат американските ни принципи". Картър коментира, че вместо във война, Китай инвестира в собствената си инфраструктура и споменавайки, че Китай има 18 000 мили високоскоростна железопътна линия "Колко мили високоскоростната железница имаме в нашата страна? Нула".

    "Изхарчихме, мисля, че 3 трилиона долара", допълва Картър за американските военни разходи.
    "... Това е повече, отколкото можете да си представите.
    Китай не е пропилял нито една стотинка във война и затова те са пред нас. Почти във всяко едно отношение".
  • 12 Рико

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "no name no face no number":

    Демокрация му се вика на управляването от мнозинството. Тези които са "За" ислямския фундаментализъм ли са мнозинство? На такива като теб - на руснаците, изобщо не трябва да ви се обръща внимание. С всякакъв дявол ще се съюзите.
  • 13 Рико

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "слаботоков":

    Ти като един Маяковски, бе Ворошилов. Лозунг с главни букви и удивителни и готово - свещената истина. Дефектни сте това руснаците.Отвсякъде.
  • 14 БОКо Банкянски

    0 0 Отговор
    Аз ако бех на техно место, веднага щях да направя едно министерство по санкциите и 3-4 агенции за различните видове санкции! Пък и едно министерство по карантините! И щях да върна Пиги сВинетлата от Евро Банката за Развитие за министърка по карантините и отделно министърка по санкциите!