Last news in Fakti

21 Септември, 2020 09:33 1 989 20

Външните министри на ЕС се срещат с беларуската опозиционерка Светлана Тихановска

  • беларус-
  • светлана тихановска-
  • александър лукашенко

България ще бъде представена от министъра на външните работи Екатерина Захариева, която пристигна от Одеса в Брюксел вчера

Външните министри на ЕС се срещат с беларуската опозиционерка Светлана Тихановска - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Министрите на външните работи ще разговарят с беларуската опозиционерка Светлана Тихановска на неформална работна закуска на днешното си заседание в Брюксел.

Министрите ще обсъдят и актуалната обстановка в страната след изборите за държавен глава. Очаква се върховният представител по външната политика и сигурността Жозеп Борел да информира за следващите стъпки по извършването на цялостен преглед на отношенията на ЕС с Беларус.

Борел ще предостави и информация за отношенията на ЕС с Турция в контекста на ситуацията в Източното Средиземноморие, както и за отношенията на Общността с Русия след отравянето на опозиционния лидер Алексей Навални.

България ще бъде представена от министъра на външните работи Екатерина Захариева, която пристигна от Одеса в Брюксел вчера.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПСР

    26 2 Отговор
    Чета,как арестуват на ред,включително и протестиращи жени.
    Не знам защо,Г-жа Тихановска презпочете да избяга.Някак си,не ми звучи морално-ако ще си лидер,стоиш там с другите.След като имаш претенция да водиш Опозоцията.Навални,напр.,не е бягал от Русия.

    Коментиран от #5, #20

  • 2 Анти милиционер

    27 1 Отговор
    Ще закуси топъл шпек в офиса наСорос.
  • 3 Антимилиционер

    0 19 Отговор
    А Лукавия ,освен джуджето никой не го бръсне за слива:)))
  • 4 Дей България

    20 2 Отговор
    Министрите в Брюксел можеха да изслушат и Костадин Костадинов от българската партия Възраждане , но ... няма как ,защото не се знае къде и по какви причини е арестуван на протестите . Пък и Възраждане не слугува на Hато ( Саш и Турция ) . В Брюксел не знаят за България .
  • 5 00000014

    22 1 Отговор

    До коментар #1 от "ПСР":

    Защото е страхлива, няма голяма поддръжка и знае, че ще я ступат. Останала е излъгана, че парите от запада ще свалят Лукашенко. Избяга при господарите си.
  • 6 Сандо

    20 0 Отговор
    Разкарват я като циганска мечка,карат я да играе по тяхната свирка и очакват да им донесе приходи.Ако работата засъхне,приюта за стари и непотребни животни ще я прибере.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 плевен

    14 0 Отговор
    Дано най- после видят с очите си колко са ограничени умствените и интелектуални възможности на въпросната дама. Подготвят я какви ли не ПР експерти, а тя накрая тръсне: "Ако имах 90 000 долара, щях ли да се занимавам с обществена работа?" Увисна и моето чеене, и чеенето на журналиста. Бързо минаха на друг въпрос.
    Честно казано, другата "лидерка изглежда доста по- адекватно."
  • 9 Хахаха

    9 0 Отговор
    Ще има тестване на белоруски БОРШ ??????? Горката женица повече не умее
  • 10 Българина

    14 0 Отговор
    А защо не се срещат с опозицията на Ердоган. Все нападат Русия, но врагът не е тя! И никога не е била!
  • 11 Мисля

    0 13 Отговор
    ЧЕ външните министри на 27 страни са по-умни от тук пишещите създания,така че свиквайте с мисълта ,че тя ще е президент на Беларус скоро.Даже джуджето ще отсвири скоро мустакатия дебил

    Коментиран от #15

  • 12 Анти милиционер

    9 0 Отговор
    Тая е зачислена към демократичен офицер от ЦРУ.
  • 13 Анти милиционер

    3 1 Отговор
    Като се сетя, че Лукашенко подкрепи американския Майдан в Киев и си припомням, че 99 процента са невменяеми
  • 14 099

    5 0 Отговор
    Жалка и недостойна работа.
  • 15 И как

    9 0 Отговор

    До коментар #11 от "Мисля":

    И как ще стане това? Само болен или постоянно надрусан мозък може да си го представя
  • 16 ПОЛСКИ РАДИКАЛ

    6 0 Отговор
    ЛУКАШЕНКО СТРЕЛБА НА МЕСО ПО РОДООТСТЪПНИЦИТЕ И ДЪРЖАВНИТЕ ИЗМЕННИЦИ ИНАЧЕ НЯМА УПРАВИЯ ОТНАЧАЛОТО МУ ИЗТЪРВА КРАЯ С ПОСЛИТЕ РАДИКАЛЛИ И ПОСКИЯ ФЛАГ ДОПУСНА ФЕМЕНИСТКИ И ЛЕЗБИЙКИ ТВЪРДА РЪКА!
  • 17 Бенковски

    12 0 Отговор
    Защо номенклатурчиците от ЕС се занимават с държава извън ЕС -това е вмешателство във вътрешната политика на суверенна страна. Защо ЕС не погледне какво става у нас и как мафията краде европейските пари?
  • 18 Гост

    5 0 Отговор
    Нашата държава плаща, за да може външния ни министър да закусва с опозиинерката Тихановская, която няма никаква власт,н не представлява нищо, а личността и е раздута от Полша, Литва и ЕС.А в Белорус я подкрепят 10-20 хиляди, които излизат на протести
  • 19 Гост

    5 0 Отговор
    Нашата държава плаща, за да може външния ни министър да закусва с опозиинерката Тихановская, която няма никаква власт,н не представлява нищо, а личността и е раздута от Полша, Литва и ЕС.А в Белорус я подкрепят 10-20 хиляди, които излизат на протести
  • 20 Гост

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "ПСР":

    Точно така. Аз не съм фен на Лукашенко, но чест му прави и изаявлението, че той не се кани да бяга никъде, както и да се развият събитията. Той каза, че ще си стои в Белорус, дори ако това струва живота му. А на Тихановская Соросоидите връчиха ключ от къща веднага след пристигането и в Полша. Където и да ходи я съпровождат 7-8 държавни мерцедеса.Ей сега ще повярвам, че всичко това се върши за благосъстоянието на белоруския народ
Новини по държави: