Last news in Fakti

23 Септември, 2020 17:26 1 959 9

Европа няма да споделя своята колективна безопасност

  • франция-
  • еманюел макрон-
  • оон

Еманюел Макрон призова за нови съюзи

Европа няма да споделя своята колективна безопасност - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Европа трябва да изгради нова рамка за колективна сигурност. Това заяви френският държавен глава Еманюел Макрон, цитиран от France 24.

Президентът на Франция заяви, че няма да бъдат споделяни задължения по сигурността на страни извън Европа. Той смята, че в момента европейската сигурност зависи от споразумения между САЩ и Русия.

Припомня се, че тези споразумения постепенно се отменят. Неговото изявление беше излъчено от Общото събрание на ООН.

Според него мирът не може да се ограничава до отношенията между две страни. Визират се САЩ и Китай.

Ситуацията кара Европа да изгради нов ред и да поеме своята отговорност. Макрон смята, че европейските ценности трябва да се пазят и да се намерят нови решения.

Той смята, че трябва да има нови съюзи и приоритети, които да са ясни за Европа.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ужас

    7 3 Отговор
    Барабар Петко с мъжете.
  • 2 ххххххххх

    4 3 Отговор
    какви рамки и ти бе смот*няк. Ай скрий се!
  • 3 k1 profesional

    5 1 Отговор
    Европа трудно ще изгради сили за колективна сигурност по две причини : 1. САЩ няма да позволят . 2. Поради културни различия , различна въоръженост и различен подход към събития.
  • 4 Микронската мечта

    2 0 Отговор
    Евровойска под френско командване немците и италанците също имат претенции, за това микрона толкова се изправя на Турция.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Сандо

    3 0 Отговор
    Макрон усеща слабоста и колебанията на Германия и се бори да заеме мястото на водач на Европа.В глутницата винаги е така.
  • 7 иво

    3 0 Отговор
    Не мисля правилно Европа да отделя милиарди евро за своята безопасност за да си запази своите " Общоевропейски ценности" по- добре да отделя като " Парад гордости " и тъй няма и няма да има някога боеспособна армия по-добре да правят това което знаят и могат( естествена Американският посол винаги "добре дошъл") и като организатор и като ценител на "Европейските ценности ".
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Фактология

    0 0 Отговор
    Че те вече си имат своят малък ЕС.Това са Гърция,Италия,Франция и Малта сключвайки споразумение по между си и няма общо в официалният ЕС..За това и баба Меркел клекна и се съгласи да им отпусне евро-пари.
Новини по държави: