Last news in Fakti

6 Октомври, 2020 08:15 46 784 112

Германска телевизия: България е на мушката на Брюксел, Борисов не смее да се покаже пред журналисти

  • бойко борисов-
  • германия-
  • протести-
  • ес-
  • брюксел-
  • журналисти-
  • герб-
  • репортаж-
  • иван гешев

Междувременно главният прокурор не изглежда впечатлен от протестите

Германска телевизия: България е на мушката на Брюксел, Борисов не смее да се покаже пред журналисти - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

От месеци България – член на ЕС, е на мушката на Брюксел и заради „значителните предизвикателства”, пред които е изправена независимостта на съдебната система – така започва репортаж на телевизионния канал „Дас Ерсте” (Das Erste), който е част от германската обществена телевизия АРД, предаде агенция БГНЕС.

Колко брутално в действителност може да изглеждат тези „предизвикателства” обяснява един съдия. И това е нещото, което предизвиква гнева на много българи. В репортажа се разказва за председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов, който от години критикува българската съдебна система – прекалено малко контрол, прекалено много политическо влияние и свръхсилен главен прокурор начело. Той (главният прокурор) сам определя кой да бъде наказателно преследван и кой не. Това му дава неограничена власт и възможност за политическо влияние. За България това означава, че главният прокурор не пази хората от престъпността, а напротив, пази политическите и икономическите си приятели и преследва онези, които не са му удобни.

Тази критика е опасна. Панов е заплашван от години. Преди служебно заседание маскирани мъже с кървави агнешки глави му препречват пътя и му отправят заплахи. Панов разказва и за случай, при който са развинтени част от болтовете на колелата на служебния му автомобил. Той докладва за случая на НСО, които са проверили колата. В крайна сметка в доклада е посочено, че болтовете са се развили заради многото завои. „Оттогава не пътувам вече със служебен автомобил”, споделя съдията.

Междувременно главният прокурор не изглежда впечатлен от протестите: „Елате по-близо и се покажете!”, обръща се той към своите опоненти. На въпроси на журналисти не отговаря, се подчертава в репортажа. Премиерът Борисов също не е готов за интервюта. Той публикува лично видеоматериали в своята страница във Фейсбук. А при такива изяви присъствието на журналисти не е желателно. Телевизията показва кадри от посещението на Борисов в Лесидрен и изказването му, че „животът ще се подобри, след като бъде пусната магистрала Хемус”. „Вашата подкрепа влиза в противоречие с мнението на социолозите. Но те са червени и техните прогнози никога не се сбъдват”, цитира медията изказването на българския премиер.

Протестиращите за първи път чувстват, че ЕС ги възприема сериозно. Той прие доклад за върховенството на закона, в който коментира проблеми с корупцията и независимостта на съдебната система. Управляващата партия на премиера Борисов интерпретира доклада по съвършено различен начин: „Европейската комисия оценява усилията на правителството в борбата с корупцията и дейността на специализираните структури в изпълнителната и съдебната власт. Това съдейства за решимостта на българските институции за справяне с този световен проблем“. За организаторите на протестите проблемът продължава да бъде правителството. Единственият шанс за страната са нови избори и при това незабавно. „Целта на правителството е някак си да остане на власт до следващите избори, за да могат да ги манипулират. Ние правим всичко възможно да предотвратим това и да имаме наистина честни избори”, казва един от организаторите Велислав Минеков.

За да усили натиска си срещу българското правителство, ЕС трябва да обмисли възможността да замрази европейското финансиране, казва Даниел Фройнд, който е в София в качеството си на представител на Комисията по бюджетен контрол в Европейския парламент. Демонстрантите ще продължат да протестират всеки ден, в цялата страна, докато правителството на Борисов подаде оставка. В интервю за телевизията Фройнд казва, че гневът на българите е напълно разбираем. Според него, по улиците на София корупцията може да бъде видяна „буквално на всеки ъгъл”. Той разказа, че е разговарял с журналисти, които са бити от полицаите така, че е трябвало да потърсят лекарска помощ. Според него, предложението на германското председателство на ЕС за санкции в случай на нарушаване на принципа на върховенство на закона няма да получи политическа подкрепа и за целта е необходимо да бъде въведен действащ механизъм.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 248 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да се

    205 21 Отговор
    покрива в затвора !
  • 2 Хохохо

    32 163 Отговор
    И тоя не си е пил хапчета
  • 3 Batmann

    67 16 Отговор
    Баце хруска мисирки за закуска.

    Коментиран от #64

  • 4 Майна

    225 23 Отговор
    МЕДИИТЕ В ГЕРМАНИЯ ОТРАЗЯВАТ ПРАВДИВО НЕЩАТА!!! НЕКА ГЕРМАНЦИТЕ ПАК ГЛАСУВАТ ЗА ПАРТИЯТА НА МЕРКЕЛ!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 един от многото

    161 22 Отговор
    Хайде , Божков ти е запазил една стаичка в Дубай и те наема за шофьорче , че за друго и без това не ставаш.
  • 7 Георги

    156 21 Отговор
    Глупости, подкрепят го та дупе им свисти, ясно им е че сомангез вота ще му спечели изборите и пак ще са си още 4 години на кафенце заедно, и Европа не иска да ни помогне. С МИРЕН ПРОТЕСТ НИЩО НЯМА ДА СТАНЕ
  • 8 без коментар

    245 25 Отговор
    Ако един нормален човек, стигне дотам, че навсякъде да го плюят-и вкъщи, и на работа, и навън, и познати, и непознати.
    Да обиждат всички около него, да му казват, че го мразят, не го искат, гонят го, злепоставят го, подиграват му се и т.н., то той ЩЕ ХВАНЕ ГОРАТА. Ще се покрие вдън земя, от срам. Ще си направи равносметка.
    В Япония отдавна да си е направил харакири.
    Но тук не. Никаква ценностна система, никакви скрупули, никакъв срам, разкаяние, чувство за вина и мъжко достойнство.
    Отговорност за стореното-забравете.
    Абсолютно празен индивид.

    Коментиран от #36, #50, #93

  • 9 9576

    137 21 Отговор
    и пепел да не остане от вас боклуци ! мутри вън !
  • 10 Комунистите

    125 20 Отговор
    най - безочливите и нагки съществаа. Какво очаквате като поведение от Тиквата и Каскета-номенклатурчици от ДСу БКП!!! ОСТАВКА ПРЕСТЪПНИЦИ

    Коментиран от #87

  • 11 Ха ха ха

    26 62 Отговор
    От Европа каквото и да правят, ние като си ги избираме такива пак и пак, не могат ни оправи. Като се махнат герб, бсп и дпс и техните избиратели. В България ще останат 200 човека. Направете си сметка кой е кривият.
  • 12 Боки съм

    73 12 Отговор
    Искам да крада ощеееееее

    Коментиран от #15

  • 13 Националист

    33 68 Отговор
    БСП и там ли са създали собствена телевизия Някой чувал ли е изобщо за такава телевизия в Германия

    Коментиран от #17, #45

  • 14 гост

    102 12 Отговор
    Козируващият файтонджия - в затвора!
  • 15 Пилот на грипен

    15 90 Отговор

    До коментар #12 от "Боки съм":

    Завиждам на Борисов той забогатя честно ама аз ще дойда и ще забогатея набързо много много набързо
  • 16 Лили

    33 68 Отговор
    Едно време другарите доносници клеветиха своите колеги сега клеветят Цялата държава доносника винаги ще си остане доносник

    Коментиран от #20, #69

  • 17 5555

    86 9 Отговор

    До коментар #13 от "Националист":

    Не съм от никоя партия, но всички партии в България имат телевизии!!!
    Най-много ГЕРБ и "Патриотите"!
  • 18 Стефан

    100 18 Отговор
    Не си спомням някога да сме имали толкова простоват и нагъл премиери още по -нагъл главен прокурор , който даже не се крие , че помага на мафията , просто не отговаря и си носи каскета.......ОСТАВКА , МУТРИ ВЪН , абе само с викове няма да стане , тези са готови така да държат властта като Лукашенко. Ще трябва да се включат и партиите - всички срещу герб и Гешев , организирано.

    Коментиран от #21, #92

  • 19 НеМутра

    66 12 Отговор
    Мутра трудно се сваля от власт - иначе панделата.
  • 20 Последния Софиянец

    49 8 Отговор

    До коментар #16 от "Лили":

    Да не клеветим горките крадци.ха ха ха

    Коментиран от #22

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Лили

    28 73 Отговор

    До коментар #20 от "Последния Софиянец":

    Мръсните крадци са в Сърбия в Дубай в арестите а клеветите и доносите са срещу България не го забравяй това

    Коментиран от #34

  • 23 Денис

    17 49 Отговор
    Журналист с унисекс името Денис цитира не съществуваща телевизия и ни внушава мнението на соросоидите.
  • 24 КПСС БКП

    72 16 Отговор
    Оставка и затвор за цялото крадливо и корумпирано пранвителство и всички членове на ГЕРБ !

    Коментиран от #27

  • 25 Byg

    16 31 Отговор
    Тасаци на рояци , приказки за слаботокови червени маймуни.
  • 26 Българка

    66 12 Отговор
    Аз също смятам, че партиите трябва да призоват членовете и подръжниците си да протестират. Стига с това разделение , протестът е граждански. Нали и представителите на партиите в НС се избират от граждани. Престъниците нямат цвят, както и честните хора. Къде е Корнелия, къде е Слави, къде са техните подръжници, кога ще се изправят открито срещу МУТРИТЕ?????...или не искат?..............
  • 27 7777

    10 31 Отговор

    До коментар #24 от "КПСС БКП":

    Такива като тебе трябва да искат оставка само че от затвора мръсни предатели в България трябва бързо бързо да се затварят
  • 28 ПСР

    57 11 Отговор
    Напълно убеден в германската подкрепа-Меркел,Вебер,фон дер Лайен,Борисов рита топка.И въобще му не пука.Джитка си дЖипката по разходки из прекрасната ни Родина-времето също е прекрасно.
    На това,му се вика простичко-безочие.
  • 29 Ама източна Германия или западна?

    19 7 Отговор
    Защото пред райхстага още се вее руски флаг?
  • 30 Мутри ни управляват

    40 5 Отговор
    След вчерашния водевил в ЕП, ще ви кажа нещо болезнено:

    При доминацията на ЕНП и разни дебили там, който и друг да спечели у нас, освен мафията в България, мафията в Европа ще му спре финансирането.

    По политически причини.

    Те предпочитат да им крадат данъците мутрите от България по същите причини.

    Богомил Бонев

    Бележка на АФЕРА: Не само по политически, а и по финансови причини – Боко Тиквата връща РЕСТО там от европарите! А любимката на десносектантите Кьовеши си бърка в …, те и затова я избраха.
  • 31 Българка

    36 11 Отговор
    ГЕРБ са представителите на БКП, КПСС, ДС, СИК, т. всичко най-зловещо в едно!Е има и тук таме безхаберни, незнаещи, безгръбначни и корумпирани на хранилката
  • 32 Стефан

    39 10 Отговор

    До коментар #21 от "7777":

    нито сте интересен , нито сте адекватен господине. Помагач на мутри , носи си кръста. Браво на президентът , той просто посочи какво е нужно , хората САМИ РЕШИХА да водят борба.
    МУТРИ ВЪН И ТРОЛОВЕТЕ ИМ СЪЩО.
  • 33 big

    40 4 Отговор
    Най-голямата глупост е, че очакваме ЕК и ЕП да решат нашите проблеми, а това няма как да стане! Там борбата за "столчетата" и лицемерието в политиката са на много високо ниво, а там някаква България - корупция, върховенство на закона, свобода на медиите и т.н., реално не ги вълнува особено ЕНП. Това показва единствено, че те са напълно "импонентни" и дето се казва едната ръка не знае какво прави другата! Безсмислени образования!
  • 34 Последния Софиянец

    18 4 Отговор

    До коментар #22 от "Лили":

    Пий си хапчетата!
  • 35 А !!!

    48 8 Отговор
    Всички мислещи българи са наясно колко куха и безжизнена структура е ЕС. Какво да очакваме??? Ще "разгледат" случващото се в България, ще излязат с декларация с витиевати "прероръки", думи без съдържание..."оправяйте се сами"... За твърда и принципна позиция....да забравим!
  • 36 ГОСТ 26

    22 52 Отговор

    До коментар #8 от "без коментар":

    Според тебе всеки път когато шепа платени и заблудени хора протестират правителството трябва да подава оставка.Това да ни ти е някакъв цирк.Ако бяхте прави протестите щяха да бъдат като 1997г. и правителството отдавна щеше да е паднало.Ние сме един продажен и овчи народ и позволяваме на комунистите да правят този цирк вече 30г.

    Коментиран от #40, #82

  • 37 анонимен

    42 16 Отговор
    Щом на ЕС не му пука за България и подкрепя мутрата Бойко, референдум и излизане от ЕС!

    Коментиран от #41

  • 38 ГОСТ 26

    27 4 Отговор
    До коментар 31.Абсолютно вярно,но с продажен и лесно манипулируем народ това няма как да се промени.
  • 39 Афганистан

    11 22 Отговор
    Боли го Бойко за Брюксел, ако не е той как ще се оправят с султана и мигрантите.
  • 40 не сме една шепа

    37 11 Отговор

    До коментар #36 от "ГОСТ 26":

    макар да не сме на протестите ние ги подкрепяме.
    Просто те са една малка част от нас.
    Другите нямаме просто физическа или финансова възможност да отидем и да бъдем там.
    Това е положението. Ние, народът искаме промяна из основи.
    Не да се нахне тоз и да дойде някой от ортаците му на негово място, независимо от коя партия, сдружение е, нито някои от "старите кучета".
    Нито комунисти, дс, първите следкомунистически демократи и т.н.
    Искаме млади, необвързани с никой от досега използващите или използвалите властта за лични облаги, личности, учени, финансисти, учители спортисти, пък дори и ШОУМЕНИ.
    За да има истинска РЕВИЗИЯ. За да има наказание за назидание. За да бъдат за урок на следващите.

    Коментиран от #72

  • 41 Баламурник

    8 1 Отговор

    До коментар #37 от "анонимен":

    Де, ще се оправим и без документацияя (Директива) за кривата краставица
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Само СДС

    14 23 Отговор
    Абсолютно нищо не постигнаха недоволните атеисти и нео-комунисти за 3 месеца в политически план, освен абсолютните победи на ГЕРБ при тези избори в момента където печели на места на които не са печелили досега, но постигнаха в икономически! То е двойно увеличение на цената на яйцата и доматите и ако продължават да меткат така усърдо, около Нова годита ще купуваме 1 яйце за левче и един домат за 2 лева! Другото което постигнаха е около 15-40% увеличение на абсолютно всички хранителни, нехранителни стоки и услуги! А те /атеистите/ са винаги недоволни и са такива защото не са покръстени и Господ не ги вкарва в правата линия и път, и винаги са нервирани и бесни, и дори и да падне правителството те ще протестират пак за оставка на Църквата и БОГ. Право ли се молихте или криво ви водиха отровените в пътят ви, та зяете като малоумни срещу прозорци в празни сгради и меткате яйца напразно срещу сгради в които няма жива душа вечер??
  • 44 Karosel

    14 27 Отговор
    Има си парламентарни избори, на които се разпределя как да е представен гласоподавателя. Остават 4-5 месеца и хоп, всеки ще каже кой иска да го управлява. И това ще е този който е събрал най - голямо обществено доверие. Какво би променило едно служебно правителство за толкова кратко време?
  • 45 Дойче зеле

    5 2 Отговор

    До коментар #13 от "Националист":

    Чували са повече, отколкото за анонимник като теб.
  • 46 Karosel

    12 15 Отговор
    Защо куцо и сакато иска да влезе във властта през задният вход?

    Коментиран от #71

  • 47 Кarosel

    5 15 Отговор
    Вън от България на продажните и гнусни ватенкопитеци!
  • 48 мечо

    3 16 Отговор
    които си плашта тои порачва музиката опщонароден принцип е това важи и вав крачмата и на сфатбата и вав политиката а политика не са прави сас мрасни раце господин христо иванов боикикев маджото пинокио
  • 49 Докога ще го

    24 2 Отговор
    гледаме този козируващия.
  • 50 българка

    22 5 Отговор

    До коментар #8 от "без коментар":

    Прав сте! А аз се чудя за хората, които го подкрепят - ЗАЩО? - и те ли са корумпирани, или зависими, или просто прости? Не искам да обидя никого, само търся отговора!

    Коментиран от #55, #57, #58

  • 51 мечо

    4 10 Отговор
    политика са води сас мрасни сретства сас доноси вав европа но като виждате тес нещта не помагат на метежниците радан пак да си снима задниа двор да го видат всички какво преставлява

    Коментиран от #59

  • 52 протестър

    14 8 Отговор
    "Демократичният" диктатор-
    простакът Боко Тъпото

    Просташка е естетиката на протестърите!
    ЕСТЕТИЧНА е ПРОСТАЩИНАТА на БОКО ТЪПОТО...

    Бългaрcкият прeмиeр Бoйкo Бoриcoв, джипкаджията с Шкафчето,
    имa личeн принoc в ecтeтикaтa нa oтнoшeниятa в пoлитикaтa.

    Oткъcи oт изтeкли зaпиcи, зa кoитo e дoкaзaнo, чe ca aвтeнтични:

    „Oт "Eврoхoлд" нa тoя дa му рaзмaжa физиoнoмиятa, чe нe cъoбрaзявa c мeнe…“.“

    „Дa. Дa, рaзбирa ce. Нe. Нe, нe, нe – пиcмeнo нe. Ъъъъ, Цвeтa…
    Прocтo Цвeтa дa кaжe „aз cъм прocтa кърджaлийcкa пут*a и нe мoгa дa прaвa рaзликa мeжду мacoвo изтрeблeниe и гeнoцид.
    Cъoбрaзeтe ce c мoйтa прocтoтия и тaкa. Тoвa нe e cпeшнo дa мe търcитe.
    Cпeшнo e cпeшнo, тoвa e… Прocтo, кaзвa cи, чe e прocтa жeнaтa, и cи…“

    „Кoгaтo cи прocт e лecнo.
    Aз cутринтa три пъти нa eдин му oбяcнявaх, пoнeжe cъм прocт и нe знaм aнглийcки,
    нe cъм рaзбрaл тoвa, кoeтo ми e кaзвaл, прaвилнo, и cъм ги нaeб*л c 200. Eдни чуждeнци, прeмиeри.
    И ca кaтo уceтихa, чe cъм им гo вкaрaл, aз cъм ce oпрaвил, a тe ca зaтънaли, и ce oбaждaт дa ми кaжaт зaщo cъм ги (…).
    Викaм, бe, нe e c лoшo. Прocт cъм. Нaли aнглийcкият ми e лoш, вcъщнocт aз миcлeх, чe тoвa иcкaтe, мaмa му д*бa, язък.
    E, aмa тo… тo ce нaбутaлo вeчe в дупaр*тa и cи ce тaкoвa. И cи ce върти дaжe.“

    „Cутринтa имaх cъщия cлучaй и Влaди Гoрaнoв, бeхa Coтир, Гeшeв, пo тeлeфoнa, и ce cмeят тaм тихo,
    a aз c тaкoвa удoвoлcтвиe му oбяcнявaм нa кoлeгaтa нeмeц, бaвaрeц, чe cлeдcтвиe мoйтa прocтoтия вcичк
  • 53 Чобан ТВ

    3 9 Отговор
    Като ви води милиончева за носа, ша гледате Чобанов тв
  • 54 протестър

    21 6 Отговор
    „Cутринтa имaх cъщия cлучaй и Влaди Гoрaнoв, бeхa Coтир, Гeшeв, пo тeлeфoнa, и ce cмeят тaм тихo,
    a aз c тaкoвa удoвoлcтвиe му oбяcнявaм нa кoлeгaтa нeмeц, бaвaрeц, чe cлeдcтвиe мoйтa прocтoтия вcичкo ce e cлучилo.
    И пocлe, cлeд мaлкo и нa кoлeгa унгaрeц и нa кoлeгaтa пoляк.
    И нaкрaя Гeшeв викa:
    „Aбe aз oбичaм дa ce прaим нa луд, мa виe гocпoдин прeмиeр, мaй ce прaвитe мнoгo уcпeшнo“.
    Нe, бe, викaм, брaткo – прocт cъм и ми e лecнo. Тo e кoфти дa cи cлoжeн.
    Aз cъм кaтo тeя cтaритe трaктoри – квo и дa му cипeш, тoй cи пърпoри и cи върви.
    Тaкa чe, тaкa ? кaжи нa Цвeтa Кaрaянчeвa. Дa oбяcнявa вcичкo cъc прocтoтиятa cи“.

    Aкo тeзи примeри нe cтигaт, прибaвeтe чeкмeджeтo c милиoнитe eврo, кюлчeтaтa и пищoвa...

    Бългaрcкият прeмиeр Бoйкo Бoриcoв, джипкаджията с Шкафчето,
    имa личeн принoc и в "демократизацията" на ЕС!

    Побългарена и поевропейчена демокрация по лукашенковски, в страна от ЕС!
    Невъзможна ли?
    Борисов по лукашенковски фалшифицира изборите!
    С над милион фалшиви избиратели "мъртви души"!
    Които "гласуват" за ГЕРБ и ДПС!

    ГЕРБ и ДПС са в задкулисна коалиция!
    Борисов е формален премиер, и Гешев е формален главпрокурор.
    Истинските премиер и главпрокурор са Доган и Пеевски!

    Мисирките и "политолозите" твърдят:
    "А колкото до мъртвите души, те нямат никакво значение за изборите..."

    Айде бе!
    А тогава С КАКВА ЦЕЛ
    фигурират над милион мъртви души в избирателните списъци???
    И по силата КОНКРЕТНО на кой ЧЛЕН, КОНКРЕТНО от КО

    Коментиран от #66

  • 55 Българин

    2 12 Отговор

    До коментар #50 от "българка":

    Како , ми щот ниискаме да храним братушките повеке, искаме да сме на хранилка в Брюксл
  • 56 протестър

    17 6 Отговор
    А тогава С КАКВА ЦЕЛ
    фигурират над милион мъртви души в избирателните списъци???
    И по силата КОНКРЕТНО на кой ЧЛЕН, КОНКРЕТНО от КОЙ закон???
    Няма такъв, нали?
    Следователно избирателните списъци с над милион "мъртви души" са НЕЗАКОННИ, нали?
    Следователно и премиерът с Джипката и Шкафчето, Боко Тъпото е НЕЗАКОНЕН, нали?
    Защото е избран не от народа, а сам се е избрал, нали?
    "Побеждавайки" по лукашенковски!
    Чрез незаконни, побългарени и поевропейчени лукашенковски избори!
    С над милион незаконни фантомни избиратели, нали?

    ГРАЖДАНСКИ АРЕСТ И СЪД на Боко Тъпото!!!
    Заради суспендирането на Конституцията на РБ, в която се е заклел!!!


    ,,Предай нататък...КЛУБ ИЛИЯ МИНЕВ...Предай нататък...
  • 57 не са зависими.

    13 2 Отговор

    До коментар #50 от "българка":

    Те са финансово облагодетелствани от тази ситуация в държавата.
    Дали пряко или косвено облагодетелствани е без значение. На кого повече, на кого по-малко пари, зависи от йерархията в октопода, но всичко е за Пари. Няма прости. Има гладни. Има тарикати, има такива които се смятат за повече от другите.
    Всичко е единствено и само за пари, които ще донесат власт, която още повече пари.

    Коментиран от #60

  • 58 БАЦЕ БАЦИЛА

    7 3 Отговор

    До коментар #50 от "българка":

    Не,луди са .....справка - изборите в Карлуково
  • 59 БОРИМЕЧКАТА

    4 1 Отговор

    До коментар #51 от "мечо":

    Теб те виждаме какво представляваш и без да се снимаш...
  • 60 пророк Исай

    2 1 Отговор

    До коментар #57 от "не са зависими.":

    Power and the money - money and the power .........НО , ПРАВИЛНОТО Е -
    power OF the money - money OF the power
  • 61 кикоман

    18 2 Отговор
    ЕНП в ЕС е ГЕРБ в Бг. И те като бацето се правят на нечули и невидяли....фирмена политика.
  • 62 сссс

    2 12 Отговор
    Добре де, повечето коментиращи мразят ББ, Путин, Ердоган, Тръмп, Меркел .... Леле явно няма свесни управници в света в момента. И да се появят други, като Навални, Трифонов, пак няма да са доволни.

    Коментиран от #67

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 читател

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Batmann":

    Ватмане по-полека с хрускането да не си счупиш някой зъб.
  • 65 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    21 7 Отговор
    БОРИСОВ мястото ти е в затвора ти затриваш погубваш БЪЛГАРИЯ
  • 66 гост

    3 4 Отговор

    До коментар #54 от "протестър":

    Голяма фантазия, голямо нещо ,пиши книги!
  • 67 няма перфектни

    7 7 Отговор

    До коментар #62 от "сссс":

    едно е да си недоволен от нещо, но съвсем друго, да си недоволен от всичко.
    А ситуацията е, че народът в момента е недоволен от всичко
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 нагли

    20 4 Отговор

    До коментар #16 от "Лили":

    Кой бе тъпоооо Шиле ти внуши тая глупост, че държавата си ти , вожда ти и хунтата Му.
    Това, че гербаджийските корумпета искат да я откраднат от българския народ, съвсем не я прави ваша. Държавата е на хората , които бранят ценностите и в ЕП. А ценности се бранят с демократични средства, а не с въоръжена до зъби полиция срещу мирни хора.

    Коментиран от #90

  • 70 Котарак

    19 4 Отговор
    На тиквата вече му дадоха акъл да съди Дойче веле. Сега некой трябва да му каже да съди и Дас Ерсте. А кокото до него, народът вече го е осъдил. Да взима раираната пижама и да заминава при бай Ставри!
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 ГОСТ 26

    12 1 Отговор

    До коментар #40 от "не сме една шепа":

    Само че така не става.Защото ГЕРБ си отива но идва БСП ОТНОВО.. Този цирк го прави 30г като си прави псевдо партии ГЕРБ, НДСВ, СДС По този начин винаги е на първо или второ место по рейтинг.Ако не е така защо 30г няма депутат или олигарх в затвора.
  • 73 вяра

    7 10 Отговор
    Вярата в ДОБРОТО не позволява на социлистическото- Зло-което не еднократно--- БАНКРОТИРА--- БЪЛГАРИЯ-.....Няма да допуснем да ви бъдем отново ...РОБИ.......вашите ...ФАЛШИВИ новини са кухи ......БОРИСОВ -ГЕШЕВ -са смели БЪЛГАРИ и неможахте да ги уплашите,но-РАЗУМНИТЕ-сме много повече и нашия глас е затях.
  • 74 Анонимен

    10 4 Отговор
    Бойко ще си го изберат полиция, държавните служители, родопите, кой му дал и днес има къде пожелае по 5 жилища, в сащ 2 момичета, хирата на бойко.. Богатите за ББ, а цървула като мен на гъби, за да има кво да яде.

    Коментиран от #89

  • 75 Анонимен

    5 4 Отговор
    Виж снимката горе. Козерува на сащ, ес, турция, путина, поделения, пожарна и гз, милижия и цяла българия и къде по света българи да гласуват за Бойко методиев борисов. Човек артист, ша има да ви върти до края ма март 2021 и след това, тестър безплатвн, не всеки го може, а кой го може отърване няма да имате от бочко
  • 76 Сатъра

    15 7 Отговор
    Направете си сметка какво се плаща и на Вебер и на Меркел за да подкрепят и защиштават един БЕЗКРУПОЛЕН ПРЕСТЪПНИК КАТО БОЙКО БОРИСОВ И КОМПАНИЯ ГЕРБ. САМО, САМО С ПРОЛИВАНЕ НА МНОГО КРЪВ МОЖЕ ДА СЕ СВАЛИ ТОЯ И... Д.

    Коментиран от #88

  • 77 майна

    11 0 Отговор
    Корумпираните ни съдии нямат право на мнение. Гешев ще си ходи но корумпираните съдии остават. Главният прокурор има мандат и след него чао , а ВСС мандат има ли ? Затова никога няма да има присъди който и да назначат за прокурор
  • 78 Карък

    15 0 Отговор
    Въпрос:Кой не е мутра от всички в политиката 30г. назад? Кой приватизирал, кой окраде пенсиите, кой лъжеше с боновите книжки, чий са хотелите по море и планини и още и още 30. ГОДИНИ.
  • 79 Бай Грую

    7 0 Отговор
    Германия и немските медии пак се държат като ощипана мома, макар да знаят откъде идва атаката-Бойко се опита да седне на два стола и сега е изкупителна жертва на Балканския поток-яде сопи и от Кремъл и от Вашингтон.
  • 80 гуньо

    5 3 Отговор
    Авганистане знаеш ли колко бързо могат да се оправят с имигрантите ,просто да върнат минните полета дето ги имаше по кумонизма.
  • 81 Провидението

    3 3 Отговор
    Аман от комунистически отрепки и тролове.

    Коментиран от #84

  • 82 Филип Георгиев

    10 1 Отговор

    До коментар #36 от "ГОСТ 26":

    ТОВА,ЧЕ СМЕ 'ОВЧИ НАРОД' Е ВЯРНО ЗА СЪЖАЛЕНИЕ. И ТИ МОЖЕШ ДА ГО РАЗБЕРШ НАЙ-ДОБРЕ КАТО ПОГЛЕДНЕШ В ОГЛЕДАЛОТО. А ГЛАВНИЯТ КАСКЕТ И 'БАРБА ГАНИОС' К'ВО ДА КАЖАТ. НЯМА ДА СИ ПРИЗНАЯТ, ЧЕ СА УПЛАШЕНИ, НО ПО ДЕЙСТВИЯТА ИМ ЛИЧИ. НЕ ДА ВЛИЗАЛИ В СОФИЯ ОТ ТРИ МЕСЕЦА. ЗА СЪЖАЛЕНИЕ НА ТИЯ ПРИМАТИ ЖАЛКИЯ ИМ ЖИВОТЕЦ ЩЕ ПРИКЛЮЧИ В ЗАТВОРА.

    Коментиран от #99

  • 83 Гост

    3 5 Отговор
    Другари, нидейте рИва! Никой не ви караше насила да разлайвате нещата в ЕС? Милиончева, Радан Кънев Сие го направиха и какво стана? Видяхте нали?! ЧЕСТИТА ви ИНСТАМБУЛСКА КОНВЕНЦИЯ. Това направиха другарката Милиончева, другаря Радани и седящите зад тях БСП Сие. Умници.

    Коментиран от #85

  • 84 8487

    4 7 Отговор

    До коментар #81 от "Провидението":

    Другари, нидейте рИва! Какви тролове мъчат болните ви мозъци? Никой не ви караше насила да разлайвате нещата в ЕС? Милиончева, Радан Кънев Сие го направиха и какво стана? Видяхте нали?! ЧЕСТИТА ви ИНСТАМБУЛСКА КОНВЕНЦИЯ. Това направиха другарката Милиончева, другаря Радани и седящите зад тях БСП Сие. Умници.
  • 85 XXXXXXX

    6 4 Отговор

    До коментар #83 от "Гост":

    Пише се Истанбул, а не 'Истамбул' бе ИДИОТ! А бе в тая кочина-Герб има ли поне един грамотен?

    Коментиран от #94

  • 86 Вич

    5 7 Отговор
    Как така Боко за всичко е виновен. Толков а помия се изля. Кой я създаде тази система, комунягите и църния Костов я доразви. Съдии прокурори и полицаи от 30г още работят. Кои от предишните премиери е цвете за мирисане, кой. Под давление на Черепа Василев Маджо и БСП се оплю България и срещу пари разбира се. Озверелите за власт и пари полудяха.
  • 87 Боже,боже!

    1 3 Отговор

    До коментар #10 от "Комунистите":

    Нещо си се объркал приятел!комунистите са на пфотеста-около фатмака!!!
  • 88 Абе

    2 2 Отговор

    До коментар #76 от "Сатъра":

    Заври си сатъра-знаеш къде!Комунистически от,,,,ки!Само насилие ви е в промитите мозъци!
  • 89 Ами

    1 1 Отговор

    До коментар #74 от "Анонимен":

    Добре си се оценил-цървул си,щом не се справяш със живота си!
  • 90 Абе приятел

    3 3 Отговор

    До коментар #69 от "нагли":

    Я,си спомни,кой ,кого нападна?!Вие ли полицията или тя вас?Може да лъжете евромисирките,на които сте говорили измислици-за бити журналисти,за бити "мирно " протестиращи?!Ама наистина ли си вярвате на глупостите?Та телевизиите излъчваха на живо!
  • 91 ПЕНКО

    3 2 Отговор
    И В ПРОДАЛИТЕ СЕ НАЦИОНАЛНИ ТВ КАНАЛИ СЕ ЧЛЕНУВА : " ХОРАТА;НАРОДЪТ ; ПРОТЕСТИТУИРАЩИТЕ ---И Т. Н. !?!?!?!? КАК ЗВУЧИ - ХОРА И ПРОТЕСТЪРИ -НЕРАБОТЕЩИ ?????
  • 92 гост

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "Стефан":

    Изглежда ти е къса паметта,всичките главни прокурори до сега бяха като този даже имаше и по зле, Татарчев е виновен за създаването на всички групировки!
  • 93 Народ

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "без коментар":

    Прав си. Тук обаче Боко не си прави харакири, първо защото не е японец и второ защото въобще той си прави СЕКУРО. Може би се досещате как се прави и какво представлява? Става въпрос за преместваме на нещо 🤪 от единия крачол в другия...

    Коментиран от #96

  • 94 Гост

    3 2 Отговор

    До коментар #85 от "XXXXXXX":

    Протестърче, това ли измисли тъпото ти мозъче? Каквото посееш, това ще пожънеш. НАПРАВИХА ГО МИЛИОНЧЕВА, РАДАН КЪНЕВ И ТЪМНИТЕ СИЛИ СТОЯЩИ ЗАД ТЯХ. ЧЕСТИТА ИСТАНБУЛСКА КОНВЕНЦИЯ.
  • 95 СЛЯП СЪМ

    3 3 Отговор
    НЕ СЪМ ВИЖДАЛ НЯКОЙ ДА СПОРИ С НЯКОГО ЧЕ БОЙКО Е УМЕН , НЯМА И ДА ВИДЯ ЩОМ ДОСЕГА НЕ МИ СЕ СЛУЧИ !

    Коментиран от #97

  • 96 Гост

    4 3 Отговор

    До коментар #93 от "Народ":

    Ами ще си го премести и с право. Човекът вдига пенсии, заплати, строят се магистрали, живота на хората се подобрява ,ТЕ- куцо и сакато хукнало протести да прави. Що бе...а? Властчица искате,....а? Пак да крадете и за хората да няма нищо. Пак 97-ма година нали? Как не ви е срам.Неблагодарници.
  • 97 Пенсионер

    5 6 Отговор

    До коментар #95 от "СЛЯП СЪМ":

    Умен е, защото дава по 50 лева на пенсионерите до март 2021г., после ще има осъвременяване. Пък вие само лозунги вдигате и нищо. Крадете, кризии правите с 3000 лева-долара.Това сте вие.
  • 98 жжж

    5 0 Отговор
    а панов КОЙ ще контролира? няма осъдени !! съдът е виновен. все увъртат и оправдават политиците. условна присъда и това е .
  • 99 ГОСТ 26

    2 0 Отговор

    До коментар #82 от "Филип Георгиев":

    Това за огледалото се отнася за тебе.Разбира се от коментара ти. Поредния платен или заблуден,почти сигурно платен.Кой депутат или олигарх в последните 30г е влязъл в затвора НИКОЙ.От глупостите които си писал си личи кой е с овчето мислене.
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Тръмп

    2 3 Отговор
    Санкции до оставката на корумпираното правителство!
  • 104 Начукаха им го

    3 0 Отговор
    Сред общо 36-те поправки, които целят силно да смекчат острия тон срещу правителството в документа, евродепутатката Мецола предлага текст, в който очевидно визира съветниците на президента Пламен Узунов и Илия Милушев.

    Той е със следното съдържание:

    "Двама съветници на държавния глава са замесени в криминални действия, а и са били обвинени в незаконно събиране и съхраняване на документи с държавен печат за класифицирана информация, получени незаконно от Държавната агенция "Разузнаване", както и в участие в криминална конспирация с цел търговия с влияние, като например даване на българско гражданство на руски гражданин".

    В друга искана от нея поправка, в която се цитират световни медии с информация за връзки на криминални групировки и държавните власти, Мецола настоява да се добави текста за връзките между разузнавателните служби и съветниците на президента, както и че се приветства решението на българското правителство да изгони дипломати, за които се твърди, че са извършвали военен шпионаж и са събирали класифицирана информация за държавни тайни с намерението да я предадат на трета страна.

    Друга поправка на Мецола гласи, че президентът, който има конституционното задължение да бъде политически неутрален, е взел директна линия на поведение в опозиция на правителството, поискал е неговата оставка и използва протестите като платформа за своята позиция.

    Колегата й от партията на европейските консерватори и реформисти Ангел Джамбазки е внесъл 9
  • 105 Гост

    3 7 Отговор
    Другари, усукватe го по килифарски. ГЕРБ може и да крадът, ама дават нещо и на народа". Дойдат ли другите, БСП и Сие, край с даването на Народа. Само ще крадът, а народа ще живее зле. 96-та, 97-ма знаетe как беше, кoгaтo дoлaрът cтигнa 3000лeвa! Тoвa ли иcкaтe? Плоският данък кой го въведе и т.н. За това става въпрос. И тaкa кой щe управлява България, aкo ce cмeни ГEРБ?. Мълчитe като комунисти на разпит. Крaдци cъc крaдци.
  • 106 МАРИ

    3 2 Отговор
    Нека всички да пращат възмутени отзиви към европарламентаристите.За да се осъзнаят и друг път да не го защитават тоя -нашия. Нека и те да се разбутат и да се видят кого защитават.Ако можете...

    Коментиран от #107

  • 107 Гост

    2 4 Отговор

    До коментар #106 от "МАРИ":

    Не го защитават, но няма кой да поставят на местото на Борисов. Другите са далеч по големи крадци. Това е проблема.
  • 108 Неустоимият чар на корупцията

    2 0 Отговор
    Въпросът вече е ДОКОЛКО Меркел, Вебер, Туск и другите явни защитници на Бойко от ЕНП са готови да жертват кариерата и имиджа си, като правят и невъзможното в нелогичните си и смешни опити да застанат зад "приятеля"си? Дали на избирателите им се харесват снимките от близките им срещи от четвърта степен, с покровителствени потупвания по раменете? Особено след като се разбра за какво отиват парите им? Ако още не са разбрали, ще разберат, няма начин, при такава разгласа по цяла Европа и отвъд!
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Фалконе

    0 0 Отговор
    На талибански. Ли ще им говори тъпотий
  • 111 Нане

    1 0 Отговор
    Махайте ги! Място немат в парламента! Оставка и затвор на всички подчинени и корумпирани измекяри!
  • 112 ч. Манчо

    0 0 Отговор
    Бойко дава за пенсионерите за децата детски работа за които не го мързи протестират Маргинали затова замерят Полицията защото не обичат редъ а плицията не им остана длъжна и ги наби така и те си получиха заслуженото.
Новини по държави: