7 Октомври, 2020 18:00 4 358 41

Роберта Мецола оттегли предложението си за поправка в резолюцията за България

  • еп-
  • роберта мецола

Тя настоява в документа да бъдат добавени случаите с президентските съветници Пламен Узунов и Илия Милушев, обвинени в търговия с влияние и подбуда за извършване на длъжностни престъпления

Роберта Мецола оттегли предложението си за поправка в резолюцията за България  - 1

Очаква се Европейския парламент да започне вота по внесените общо 49 поправки в резолюцията за ситуацията в България, повечето от които целят да смекчат критиките към премиера и правителството.

Евродепутатът от Европейската народна партия Роберта Мецола заяви в Туитър, че е оттеглила предложението си за поправка в резолюцията за България, в което твърди, че известен магнат на казина, туризъм и строежи, срещу когото са повдигнати 18 обвинения, финансира продължаващите протести.

"Поемете въздух, хора. Групата на ЕНП никога не е казвала или възнамерявала да казва, че който и да било протестиращ в България е платен. Всъщност, повечето от нашите поправки укрепват правото на протести. Разбираме, че въпросното предложение е било обект на неправилна интерпретация и затова го оттегляме", допълва Мецола.

Тя настоява в документа да бъдат добавени случаите с президентските съветници Пламен Узунов и Илия Милушев, обвинени в търговия с влияние и подбуда за извършване на длъжностни престъпления.

"Президентът, който има конституционното задължение да бъде политически неутрален, е взел директна линия на поведение в опозиция на правителството, поискал е неговата оставка и използва протестите като платформа за своята позиция", се казва в друга искана от нея поправка.

Мецола предлага текст за отпадане на мониторинга по механизма за сътрудничество и проверка, както и друг, в който да се отбележи, че няма изискване за прозрачност на собствеността на медиите онлайн, а пропуските в регулаторната рамка за тях често се експлоатират от проруски медии.

Колегата ѝ от партията на европейските консерватори и реформисти Ангел Джамбазки е внесъл 9 поправки, в които настоява да паднат текстовете, с които се изразява съжаление за отхвърлянето от страна на България на Истанбулската конвенция, както и съпътстващата я дезинформация, а също така и за речта на омразата срещу малцинствата, която използват много депутати, а имунитетът ги пази от наказателно преследване.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    18 24 Отговор
    Ами мойте 9 000 лева от Божков.?!Не е честно!?ха ха ха Ха ха ха ха ха ха ха

    Коментиран от #39

  • 2 Дельо Хайдутин

    93 11 Отговор
    Тази е слуга на италианската мафия дето вкарва боклука с наркотиците у нас.

    Коментиран от #6, #8, #10, #26

  • 3 Де Факто

    90 8 Отговор
    Вече наистина ме е гнус от евроГЕЙския съюз.Колкото по-бързо напуснем тия крадци, лъжци, лицемери, и какво ли още не, толкова по-добре.
  • 4 НИК

    66 5 Отговор
    УЖАС, КАК НЕ СЕ СРАМУВА ТУЙ! ПРОДАВА-КУПУВА. В МАЛТА......ДА СИ ХОДИ.....
  • 5 Щото

    69 5 Отговор
    в Малта всичко е наред , а пък пристанище Валета е със световна слава , но си трае госпожата ! Сега остана само пияндура с простотиите си !
  • 6 За ХУНТАТА

    66 7 Отговор

    До коментар #2 от "Дельо Хайдутин":

    Колега, тая измекярка е от Малта.Там мафията уби една журналистка.Явно искат и у нас да ги избиват!!!!!!!!!!!!!
  • 7 Потребител

    35 5 Отговор
    Леко поведение.
  • 8 На пристанище

    39 6 Отговор

    До коментар #2 от "Дельо Хайдутин":

    Валета товарят , разтоварват и претоварват каквото се сетиш !
  • 9 Роберта

    18 4 Отговор
    ОцеоЛа - ела тук! Много се съюзихте в емп? Май Кьовеши вас първо ще Ви поггне. Или ние вас ще Ви .. в ЕнеПето. Що не ходите на работа бре, парламента пуст?
  • 10 Терорист от ада

    10 5 Отговор

    До коментар #2 от "Дельо Хайдутин":

    Няма да продължи дълго! скоро ще има клан на тези с големите гушки стил Ал Капоне.
  • 11 EC е новият

    14 4 Отговор
    ЕСССР.

    Коментиран от #18

  • 12 Raider

    27 6 Отговор
    Хунтата подкрепена от ЕНП в БГ. нападна президента който има право по конструкция да се защити!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Перо

    22 4 Отговор
    Аз виждам само мутренски уйдурми,не мисли на нормални западни евродепутати.
  • 15 3,14К

    20 3 Отговор
    След като се включват досъдебни производства, да се включи и Барселона гейт, снимките и разговорите. Ако Станишев подкрепи текста за Истанбул ската конвенция да се изключи от БСП. Това се отнася и за другите от групата им.
  • 16 Све

    22 5 Отговор
    Почва да ми писва да слушаме и четем инфантилните глупости , идващи от ЕК. Наистина ли има смисъл да бъдем в тази подозрителна организация ????????????¿?? Засега имаме само ВРЕДИ
  • 17 наблюдател

    23 4 Отговор
    Мутри вън от европарламента !
  • 18 Българина

    28 4 Отговор

    До коментар #11 от "EC е новият":

    Колега, тия надминаха дори СССР. Това е направо свинщина. Изискванията, директивите, кражбите, лицемерието, лъжите им нямат край.Сега се видя, колко пари струват новите ни господари-"демократи".Пет пари не струват.ГНУС.
  • 19 Next

    28 6 Отговор
    След още 2-3 заседания на ЕС ще излезе че мафията в България са протестиращите, б@х мама му. Дали не е време да се обърнем към братска Русия, щото в тази Европа само празни приказки се дрънкат в последно време.

    Коментиран от #21

  • 20 вертеп

    17 6 Отговор
    И таа е намазала от Тиквата!Явно КУФАРЧЕТАТА ОТ ЧЕКМЕДЖЕТО СА СЕ ПРЕНЕСЛИ ДО ТАА К И Ф Л А!!Също като нашите ГРОБ-ари СУТРИНТА ВКАРВАТ ЕДНО РЕШЕНИЕ И НА СЕКУНДАТА ГО ОТМЕНЯТ!пО ТЪПИ ОТ ТЯХ НЯМА И ТАА СЪЩО СЕ ПРИСЪЕДИНИ КЪМ "ПОЦИНКОВАНАТА КОФА",МУТРИТЕ!НИЕ ДА ГОВОРИМ ЗА ТЕХНИЯ ПРЕЗИДЕНТ?НЕ!!НАЛИ?А ТАА С К,ВО ПРАВО СЕ МЕСИ ВЪВ ВЪТРЕШНИТЕ НИ РАБОТИ?ЩО НЕ ХОДИ П.Т КАМИНАТА ДА ПЕЧЕ НА МАЙКА СИ ЧУШКИ!УФСЪ МИТИЛЬОСАНА!!!!
  • 21 Просто човек

    8 12 Отговор

    До коментар #19 от "Next":

    Приятелю,те вече ни нарекоха мафия... Лошото е,че точно Русия (с цялата ми обич) държи Тиквата на власт...
  • 22 Хиляди

    17 3 Отговор
    Като видя дебелия край се кротна но несе знае кога отново ще и избяга сивото същество от главата и Един дол дренки са всички евродепутати от ЕНП
  • 23 томка бикова

    3 1 Отговор
    Каква СЛАДУРАНА е тази на снимката.
  • 24 Бесен

    22 1 Отговор
    Тая пък коя е, че толкова компетентно се изказва кой какъв е в България и за какво се бори? Прилича ми на €-калинка.

    Коментиран от #25

  • 25 мутрата Мунчо

    3 13 Отговор

    До коментар #24 от "Бесен":

    БОКЛУКА НА БОБОКОВИ Е ГЛАВНАТА МУТРА,СЛУГА НА МАФИЯТА!
    ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ Е ЗАМЪРСЕНА ОТ НЕГОВИТЕ НАЧАЛНИЦИ!МУТРО РАДЕВ ВЪН!!!
    УВОЛНЕНИЕ И СЪД ЗА кРАДЕВ!
  • 26 И ти ли си

    1 3 Отговор

    До коментар #2 от "Дельо Хайдутин":

    От инфантилните (по Иво Христов)
  • 27 Тази кокошка

    6 1 Отговор
    Само, като слезе на летището и разгледа България , ще види едини бедни градове, занемарени сгради, дупките и тротоари са като след война, хората измъчени и бедни.

    Коментиран от #31

  • 28 КРОКОДИЛА

    2 4 Отговор
    НЕ СЕ ПОДИГРАВАЙ НА БЕДНИТЕ НИЕ СМЕ ГОЛЯМАТА МАШИНА НО ; ОЩЕ НЕ СМЕ НАБРАЛИ ЕНЕРЦИЯ - НЯМАМЕ ПАРИ - ОГРАБИХА НИ КОМУНИСТИТЕ - ВЗЕХА НИ ПАРИТЕ СПЕЧЕЛЕНИ С МНОГО ТРУД - ГРЕШНИ СА ЗА ТОВА ДЕЯНИЕ - ЗАТОВА НАРОДА ГИ НАМРАЗИ И НЯМА НИКОГА ГОСПОД - ДА ИМ ПРОСТИ - НИКОГА .......

    Коментиран от #37

  • 29 КРОКОДИЛА

    2 0 Отговор
    НИ СЕ ПРЕСМИВАЙ НА БЕДНИ СЛЯПИ И ИНВАЛИДИ - НЕ ЗНАЕШ КАКВО ТЕ ЧАКА УТРЕ ........ЧАО КРАСАВИЦЕ ....
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Българина

    9 1 Отговор

    До коментар #27 от "Тази кокошка":

    Приятелче, преди време ходих до северозапада.Бях до Вълчедръм, и оттам отидохме да се разходим до Дунав.Видях хора, ПРИЛИЧАЩИ ПО-СКОРО НА КАТОРЖНИЦИ, отколкото на европейци.Жалка, и дори много страшна картина.Ако щеш вярвай, но буквално изпаднах в шок.И през ум не ми е минавало, че на територията ни може да има такава мизерия.Наистина е нещо страшно.И на цялата тая трагедия, ТИЯ с ЧЕКМЕДЖЕТАТА €€€€€€€€ се хвалят, колко добре се живее на територията, която буквално ограбиха, съсипаха и унищожиха.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Хахаха

    3 1 Отговор
    Тази май е евроПутанчева ....
  • 34 Ванката

    2 1 Отговор
    Само ядене и пиене им дай на Брюкселците...

  • 35 Май Либе

    4 1 Отговор
    И ти ли си поредната Умна ПкП? Май не знаете какво ви чака в това ЕНп. Ще пробвате затворите в България. Кьовеши първо вас ще подпука.
  • 36 ск4к4л9

    5 1 Отговор
    Хора! Не разбирате ли, че тия мекотели от ЕС само ни цоцат и ни водят към дъното! Не знам дали това е поради тяхната неграмотност и лоши, управленски решения или е съвсем умишлено, но тия хора ни върнаха в първи клас! Дори на в първи клас, за в детската градина!
    Идете по магазините и вижте, че всичко което се продава там е НЕбългарско! Вижте на кого плащате за ток, парно, вода, телефон, телевизия!! Вижте кои са собственици на на медиите и потърсете инфо, каой стои зад тях!
    Хора! Нашата грешка се казва ЕС и НАТО! Отворете очи! Хубавият капитализъм свърши за всички през 90-та година! Сладкото бе отгоре, докато предадохме. След това сладкото свърши и за западняците, а ние дори не го опитахме!
  • 37 ннд8ккд9

    3 1 Отговор

    До коментар #28 от "КРОКОДИЛА":

    Стига с тия комунисти бе! Стига с тия мантри!
    ТРИДЕСЕТ години не ви стигнаха да поправите "щетите" от комунизма!
    Тридест години не ви стигнаха да поправите пътищата, дето ги строиха ЛОШИТЕ КОМУНИСТИ. Успяхте само да измислите как да плащаме за това че пътуваме по пътищата строени от НАШИТЕ майки бащи, дето сега броят стотинки за хлебец!
    Как не ви е срам бе? По някога ми се иска да добия някаква сила и да ви дера живи! Предатели ! Пфу!
  • 38 Гого

    3 0 Отговор
    Млада госпожо, за колко евра от чекмеджето на Борисов се продаде? Юда продаде Христос за 30 сребърника. Интересно ти колко струваш?
  • 39 Много евтино

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Си се продал такъв ценен кадър като теб трябваше повече да иска
  • 40 КРАДЦИ

    0 0 Отговор
    РОБЕРТА МЕЦОЛА Е ОТ РОДАТА НА БОКО И МАДЖОЛА !
  • 41 възпитаник

    0 0 Отговор
    а чекмеджето бе МЕЦО-ЛА забрави го