Last news in Fakti

9 Октомври, 2020 13:06 1 972 19

На живот и смърт! САЩ се готвят за изборна конфронтация, каквато не е имало досега

  • джо байдън-
  • доналд тръмп

Месеци наред Тръмп омаловажаваше заплахата от вируса и пренебрегваше основните предпазни мерки като носенето на маска или спазването на определено разстояние от другите хора

На живот и смърт! САЩ се готвят за изборна конфронтация, каквато не е имало досега - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Съединените щати се готвят за изборна конфронтация, каквато не е имало досега. Президентът Доналд Тръмп се отказа от следващия предизборен дебат и обяви, че е готов да възобнови политическите си митинги. Той опитва да скъси изоставането си от демократа Джо Байдън в социологическите проучвания, пише британският в. "Таймс".

Решението за провеждане на дебата в онлайн формат поради това, че Тръмп все още официално е под карантина, след като даде положителна проба за коронавирус, не се хареса на президента. Въпреки поставената му диагноза преди седмица и продължаващото му лечение със стероиди, той каза, че се чувства "прекрасно" и че "не мисли, че изобщо е заразен". А неговият лекар заяви, че Тръмп е завършил лечението си и може да възобнови предизборните си прояви още утре, отбелязва изданието, предаде БТА.

Демократите в американския Конгрес обявиха план за създаване на комисия, която да направи преглед дали Тръмп е в състояние да изпълнява президентските си отговорности или би трябвало да бъде отстранен от поста, пише британският в. "Гардиън".

Канцеларията на председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси каза, че днес ще има пресконференция за законопроекта, след като Пелоси изрази тревога, че Тръмп показва признаци на "откъсване от реалността".

При този изненадващ ход Пелоси заяви, че демократите ще се съсредоточат върху 25-ата поправка на конституцията, която съдържа клауза, позволяваща президентът да бъде отстранен от длъжност против волята му в случай на физическа или умствена неспособност да изпълнява своите задължения.

Президентът направи множество ексцентрични и противоречащи си изявления през последните дни, предизвикали объркване сред сътрудниците му и породили безпокойство за неговата стабилност.

Макар че 25-ата поправка позволява на Пелоси да създаде подобна комисия, която да направи преглед на здравето на президента и неговата годност да изпълнява задълженията си, Камарата на представителите не би могла да отстрани Тръмп от длъжност без съгласието на вицепрезидента Майк Пенс и членовете на правителството. Засега те не показват признаци, че смятат за необходим подобен ход, изтъква изданието.

Конгресът в момента не е в законодателна сесия, така че е малко вероятно да се стигне до каквото и да е сериозно разглеждане на мярката, камо ли до гласуване в Камарата на представителите или Сената. Но законопроектът служи като политически инструмент за повдигане на въпроси за здравословното състояние на Тръмп в момент, когато Белият дом е засегнат от силно разпространение на заразата сред висши сътрудници на президента, служители и посетители, включително сенатори, посочва британският в. "Индипендънт".

Лидерът на мнозинството на републиканците в Сената Мич Макконъл направи смайващо признание, като каза, че е спрял да ходи в Белия дом преди два месеца, защото не бил съгласен с действащия там протокол във връзка с коронавируса. "Моето впечатление беше, че техният подход в тази посока беше различен от моя и от това, което настоявах да правим в Сената, а именно да се носи маска и да се спазва социална дистанция", заяви Макконъл, цитиран от изданието.

Разпространението на коронавируса в Белия дом вече е засегнало над 20 човека и се трупат все повече доказателства, че правителството не е направило почти нищо, за да предотврати или да ограничи предаването на заразата, пише американският в. "Ню Йорк таймс".

Месеци наред Тръмп омаловажаваше заплахата от вируса и пренебрегваше основните предпазни мерки като носенето на маска или спазването на определено разстояние от другите хора. А на няколко събития миналата седмица служители на Белия дом не изпълниха препоръките, давани от учените, местните власти и Центъра за контрол и превенция на болестите, за ограничаване на заразата, дори след като президентът беше дал положителна проба за коронавирус, отбелязва вестникът.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вова император

    11 2 Отговор
    И двамата пияндури са НАШИ
  • 2 Кокорчо🙄

    19 0 Отговор
    СЗО и корпорациите или тръмп
  • 3 Кеф

    13 3 Отговор
    Сащ ще се разпаднат а с тях ще свърши и Китай като основен икономически партньор а с тях и Германия също като основен икономически партньор.С един скалпел три тумора ще бъдат отрязани.Сащ Китай и Германия отвратителни смърдящи циреи.
  • 4 Ааааа

    14 2 Отговор
    Абе да започват направо гражданската война и това е....Що си играят на избори и демокрация?

    Коментиран от #10

  • 5 Четник

    16 0 Отговор
    Дали ще ни вдигната такса спокойствие след изборите?Досега минахме тънко,има-няма 3 милиарда долара за допотопни самолети на хартиен носител+цветни боички за оцветяване на рисунката.
  • 6 не може да бъде

    12 0 Отговор
    Ако се водим о прецедентите ,демократите имат право и могат спокойно да обявят Тръмп за нелегитимен президент,и да обявят Нанси Пелоси за президент!Другарката Пелоси има всички качества и освен това няма и 90 години!
  • 7 бъдете смели

    6 0 Отговор
    идва краят са светат гражданска война в сашт коронавироса ще доведе до масоф мор и безредици - гответе се !

    Коментиран от #8

  • 8 Хи хи хи

    8 2 Отговор

    До коментар #7 от "бъдете смели":

    Не идва краят на американските бклуци.Тоест добра новина.
  • 9 абг

    15 0 Отговор
    Уж изоставаше с 20% , а щели да решават дали бил в състояние да изпълнява задълженията си. 100% е сигурно, че печели изборите, просто не играе по свирката на световната банкерска мафия, затова е всичко.
  • 10 ха-ха

    1 7 Отговор

    До коментар #4 от "Ааааа":

    Ти се обьрка нещо.. Това там не е бантустан с пингвин дето вдига юмруче да повежда стадото пингвини на бунт против законното правителство.
  • 11 Последни Дни

    2 4 Отговор
    Има ли още наивници, които да мислят че 74 годишния Тръмп е бил болен и успешно е излекуван от коронавируса само за 3 дни, но ясно е че от загубите на поддръжници в дебата му с Байдън, са разстроили властолюбивата му и егонарцистична природа и спешно е трябвало да постъпи в болница за да може отново да се стабилизира...!!!
    Известни световни ясновидци,вече са предсказали, че Тръмп няма да бъде повторно преизбран...!!! Нито хилядите бездомници и милиoни бeдняци, нито мексиканците , нито черните, нито китайците и жълтите ще гласуват за него, да не говорим пък за военно промишлените му врагове и милионите демократи ..!!! След изборите на 3-ти ноември в САЩ наистина ще стане горещо, НО който и да спечели,ако влюбения във властта Доналд Тръмп откаже да си тръгне доброволно , ще започне стрелбата и CAЩ щe запoчнaт дa приличат на ЮАР от бунтове, хаос и безредици, започвaйки да се разпадат и доларът бързо ще се обезцени, a бялото население до 1-2 години caмo ще започне да напуска САЩ зa да емигрира в други cтрaни или да се завръща отново в Европа...!! За сега Коронавируса е само причина и първоначален психотест с възпиращ претекст на Тръмп за да поддържа изолация и полузатворени граници с който все още задържа хилядите американци за да не емигрират и да дойдат в Европа, затова еднo oт първитe зaдължeния нa нoвoтo прaвитeлcтвo след избoритe в БГ e вeднaгa дa въвeдaт cтрoги вхoдни визи и ограничения зa вcички aмeрикaнcки грaждaни искащи да влязат в БГ, а българи

    Коментиран от #12

  • 12 Не религиозен

    3 1 Отговор

    До коментар #11 от "Последни Дни":

    Ама ти сериозно ли се доверяваш на "световно известните ясновидци" ?
    Не знаеш ли, че те служат на противника на Бог, за да лъжат и мамят хората...

    Коментиран от #13, #17

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 А защо така

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Не религиозен":

    От кога Свещените библейски текстове не могат да бъдат цитирани ?
  • 18 Ами така

    0 0 Отговор
    ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки.

    Коментиран от #19

  • 19 Ами явно

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Ами така":

    има нови правила неофициално или става по субективна преценка