Last news in Fakti

12 Октомври, 2020 15:47 1 607 1

ЕС готви нов закон за големи компании

  • ес-
  • компании-
  • фейсбук

Той трябва да осигури конкурентност за малки групи

ЕС готви нов закон за големи компании - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Европейският съюз планира да въведе строги правила за големите дигитални компании, съобщи France 24.

Изготвя се и план за действие. Компаниите, които ще са изправени пред новия закон са такива като Facebook, Apple и Amazon.

Подборът ще бъде направен въз основа на пазарен дял и брой потребители. Предложенията за законодателни промени трябва да бъдат представени до края на годината.

Не е ясно, дали до тогава ще е ясен подборът на компании. Гигантите ще трябва да споделят данни със своите конкуренти и да са прозрачни, относно събирането на информация.

Реално ограниченията за големите компании ще са по-големи, от колкото тези за малките.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нещастници

    3 0 Отговор
    Ако искат да подпомогнат малкият бизнес, трябва да спират с помощите за големите компании, когато са пред фалит. Като сега или през 2009та. Така се убива конкуренцията и се създават компании, които са "твърде големи", за да паднат.
Новини по държави: