Last news in Fakti

12 Октомври, 2020 17:00 1 597 4

Сърбия е готова за диалог с Косово

  • сърбия-
  • александър вучич-
  • косово

Страната отказва едностранни послания

Сърбия е готова за диалог с Косово - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Държавният глава на Сърбия заяви, че се надява на диалог със Сърбия, съобщи Политика.

Страната настоява да се избягват ултиматуми и едностранни послания. Представителят на ЕС за преговорите Мирослав Лайчак обяви, че очаква дългосрочно решение.

Сръбският представител обяви, че очаква коректен разговор. Вучич смята, че ЕС може да разбере , че не може някой да одобрява споразумение, а после да отрича всичко.

Продължават разговорите за признаване на независимостта на Косово. Според Вучич това ще доведе до формирането на Съюз на сръбските общини.

Той призна, че и позицията на Лайчак не е лесна. Двустранните преговори продължават.

Сърбия и Косово преговарят за взаимно признаване на статут. САЩ и ЕС също участват в преговорите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нагледци

    0 2 Отговор
    Тия Косово, какво ще признават Сърбия като е призната от всички страни членки на ООН, а анклавът дору и Испания не е признала
  • 2 БАЙ Х@Й

    0 0 Отговор
    БОНДСТИЛ
  • 3 БАЙ Х@Й

    3 1 Отговор
    Изграждането на комплекса започва през 1999 година след бомбардировките над Югославия от НАТО и влизането на американския военен контингент на територията на Косово. Базата „Бондстийл“ се градяла тайно от американски военни инженери, както и от експерти от частните компании Kellogg, Brown and Root Corporation (KBR). Базата започва да работи през лятото на 2000 година. Заема ширина от 3,86 кв. км., с неправилна форма, а площта й е около 11, 3 км. В базата има около 300 обекта, между които инфраструктура за позициониране на хеликоптерите, артилерийските и танковите единици, автономна система за електроенергия и вода, телевизионна система, кино, търговски център, голям спортен комплекс, библиотека, закрит басейн и супермодерен болничен комплекс. Цялата дължина на пътищата на територията на базата възлиза на 25 км. Комплексът е ограден от бетонова ограда, дълга 14 км. с бодлива тел и 11 поста.
    От самото си отваряне базата „Бондстийл“ има и задачата да изпълнява тайни операции, които не могат да контролират нито от ООН, нито европейските и евроатлантическите организации, включително и НАТО
  • 4 Сатанисти

    3 1 Отговор
    рептили червей чудовища творения на тъмнината! върнете Косово на православната църква,кой и защо разруши едни от най старите православни храмове е света ?това е свещена земя за всички православни ах вие богоборци ще си платите скъпо!
Новини по държави: