Last news in Fakti

15 Октомври, 2020 16:16 1 863 8

Протестни демонстрации блокираха центъра на Атина

  • атина-
  • гърция-
  • протест

Синдикатите алармират, че има недостиг на лекари и специалисти в болниците, настояват всички медици на предна линия да бъдат включени в списъка на рисковите професии с по-високо заплащане

Протестни демонстрации блокираха центъра на Атина  - 1
Снимка: Shutterstock

Протестни демонстрации блокираха центъра на Атина. Синдикатът на държавните служители мобилизира работещите в няколко сектора в 24-часова стачка.

Авиодиспечерите стачкуват два дни, което доведе до анулиране на полети за днес и утре.

"Да спасим здравеопазването" скандираха медицинските служители в държавните болници на мащабна протестна демонстрация. Синдикатите алармират, че има недостиг на лекари и специалисти в болниците, настояват всички медици на предна линия да бъдат включени в списъка на рисковите професии с по-високо заплащане.

Неочаквано протестът на преподавателите беше подкрепен от стотици ученици и студенти. Те недоволстват от всички проблеми в образователната система - от липсата на преподаватели по основни предмети до намаляване на паралелките на не повече от 15 души. Ученици провокираха полицията като хвърляха камъни, органите на реда овладяха напрежението.

В последния момент работещите в метрото се оттеглиха от стачката, за да осигурят на хората възможност да стигнат до работните си места. Но много от шофьорите на градските автобуси стачкуват.

Най-силно стачката се чувства във въздушния транспорт, където от днес в двудневни протести са служителите във въздушния контрол на гръцките летища.

Авиокомпаниите анулираха за два дни полетите си от и към Гърция.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    5 2 Отговор
    Утре и ние!

    Коментиран от #8

  • 2 Абе

    9 0 Отговор
    Ей там има синдикати а тук?

    Коментиран от #6

  • 3 Дельо Хайдутин

    10 0 Отговор
    Навсякъде народ като народ,само тука мишки.Горко ни !
  • 4 Fen

    9 0 Отговор
    Мисля , че следващата е Франция а след това навсякъде. Това е последицата от борбата с коронавируса. На всички им писна много яко.
  • 5 БДЖ паляци

    2 5 Отговор
    В БГ като излязат на стачка 10 човека, се разотиват за нула време и последният седи и се смее сам на себе си, а като мисирките го питат за какво стачкува, той вика, аз не стачкувам.
  • 6 ГРОБ

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "Абе":

    И тук има синдикат - престъпен
  • 7 да де

    7 0 Отговор
    Гледайте и се учете, а не през деня да му работите и вечер да му пеете така тиквата ще изкара и сто години.
  • 8 YURI BELTRAN 🇺🇸

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    А тук ТАВАРИЩИ мангъри цървули и милицонери 😁😁😁😁😁😁😁
Новини по държави: