Last news in Fakti

16 Октомври, 2020 08:55 2 140 6

Лондон обвини ЕС в необичаен подход в търговските преговори

  • великобритания-
  • брекзит-
  • дейвид фрост

Лорд Дейвид Фрост, който е съветник на премиера по въпроси на ЕС, критикува позицията на европейските лидери на тяхната среща на високо равнище в Брюксел

Лондон обвини ЕС в необичаен подход в търговските преговори  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Главният британски преговарящ за Брекзит Дейвид Фрост обвини ЕС в „необичаен подход“ в търговските преговори след като европейските лидери призоваха Обединеното кралство „да предприеме необходимите стъпки“ за постигане на споразумение. Днес се очаква изявление на премиера Борис Джонсън.

Лорд Фрост, който е съветник на премиера по въпроси на ЕС, критикува позицията на европейските лидери на тяхната среща на високо равнище в Брюксел с поредица от публикации в социалната мрежа „Туитър“.

Той написа, че е „разочарован от заключенията на срещата и изненадан, че блокът вече не смята да работи интензивно за постигане на бъдещо партньорство“. Това става след като призивът към главния европейски преговарящ за „по-интензивни“ преговори с Великобритания е бил заменен в проектозаключението на европейските лидери с „продължаване“ на преговорите, коментира Скай нюз.

Лорд Фрост изтъква също изненадата си от заявеното, че за да се стигне до споразумение всички следващи ходове трябва да бъдат предприети от Лондон. Той допълва, че Борис Джонсън днес лично ще изрази реакцията си по заключенията на срещата в Брюксел.

Главният европейски преговарящ Мишел Барние междувременно заяви, че ЕС е готов да продължи преговорите „до последния възможен ден“.

Той смята, че преговорите могат да продължат още две седмици и допълни, че екипът му ще пътува за Лондон следващата седмица, а по-следващата ще бъде домакин на разговори в Брюксел.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мариус Педерсен

    1 0 Отговор
    Прост като Фрост
  • 2 Гост

    4 0 Отговор
    Лондон-Вашингтон-Йерусалим.....империя на злото!

    Коментиран от #3

  • 3 Рошко

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Точно
  • 4 Кокорчо🙄

    2 0 Отговор
    Затова ги е страх Европа и Русия да не се съюзят и само наливат масло
  • 5 Гост

    4 1 Отговор
    Англичаните си избират как да се продължи. Неможе света да се върти около тях. И ЕС неможе да им търпи капризите непрекъснато.

    Коментиран от #6

  • 6 5787

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    А да търпи Тиквата може а? Щото им играяе по гайдата, а Борис и Орбан им са криви нали.
Новини по държави: