Last news in Fakti

16 Октомври, 2020 13:11 4 470 32

Помпео: Надявам се, че Армения ще успее да се защити от Азербайджан!

  • нагорни карабах-
  • азербайджан

САЩ, заедно с Франция и Русия, са съпредседатели на Минската група в ОССЕ, която е основен посредник в конфликта в Нагорни Карабах

Помпео: Надявам се, че Армения ще успее да се защити от Азербайджан! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Държавният секретар на САЩ Майк Помпео изрази надежда, че Армения ще може да се защити от Азербайджан и че конфликтът в Нагорни Карабах ще може да се реши по пътя на преговорите, предадоха Франс прес и ТАСС.

"Надяваме се, че арменците ще могат да се защитят от това, което правят азербайджанците", каза Помпео за местно радио в щата Джорджия.

Той не заяви изрично, че заема позиция в подкрепа на Армения, а единствено призова да се спазва примирието и да се водят "мирни обсъждания". Той отбеляза, че по пътя към мирното уреждане не бива да се допускат въоръжени стълкновения или намеса на трети страни, предава БТА.

Помпео заяви, че Турция създава повишена опасност в региона "като предоставя ресурси на Азербайджан".

САЩ, заедно с Франция и Русия, са съпредседатели на Минската група в ОССЕ, която е основен посредник в конфликта в Нагорни Карабах, отбелязва АФП.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Америка е аут

    26 10 Отговор
    Помпео,Ердоган е по силен от Саддам и вече имаш много врагове, в целия изток.
  • 2 Дедо ви

    29 12 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Помпео: Надявам се, че Армения ще успее да се защити от Азербайджан!....Абе, и аз се надявам, че от небето ще почнат да падат пържоли и каси бира, ама надали.

    Коментиран от #7

  • 3 Хасан

    28 32 Отговор
    Никой не напада Армения а Азербайджан си взима обратно окупираните райони и сепаратистки Карабах ,които съгласно резолюции на ООН са азерски земи ..възстановява териториалната
    цялост и справедливост

    Коментиран от #30

  • 4 gera

    17 22 Отговор
    Кюрдистан ще бъде

    Коментиран от #10, #15

  • 5 peace

    17 1 Отговор
    Те останаха 70 000 срещу 10 000 000 истински спартанци.
  • 6 Месут

    20 21 Отговор
    Армения не може да окаже сериозна съпротива на азерската армия. Южния фронт на сепаратистите в Карабах е пробит. Попълнения няма,освен кюрдските наемници дошли от Сирия. Каквото е останало от арменците се изтегля в посока Ханкенди или както арменците са преименували Степанакерт. Хардут е напълно обкръжен. Днес азерите прекъснаха главната пътна артерия.От север също има голяма офанзива. Колкото повече напредва азерската тюркска армия,толкова повече реват и арменците начело с Пешинян.
  • 7 ГЕРБав ТУЛУП

    9 4 Отговор

    До коментар #2 от "Дедо ви":

    И аз подобно на теб,като чух, че Божков плаща за протестите, че има безплатна бира и кюфтета, веднага отидох да протестирам.Ей човек, дни наред търсех пари, безплатни кюфтета и бира, останах без крака, и накрая се прибирах каталясал от умора, и директно на чешмата.Пускам чешмата, и оттам се подава ГЛАВНИЯ ТУЛУП и вика, че построил милиони километри магистрали.Излезе, че всичко било ПУНТА МАРА...........хахахаха.

    Коментиран от #11

  • 8 Тюрк

    24 5 Отговор
    САЩ и Европа не са фактор в кавказ. Там великите сили са Турция и Россия. Помпео тези игри да ходи да играе с арабските страни.

    Коментиран от #13

  • 9 Армения ще се защити

    21 9 Отговор
    от Азербайджан, но ще загуби Нагорни Карабах.
  • 10 Кюрдистан ке бъде

    11 13 Отговор

    До коментар #4 от "gera":

    Ама след Румелия.
  • 11 Дедо ви

    9 7 Отговор

    До коментар #7 от "ГЕРБав ТУЛУП":

    Ха-ха-хааа, търсил бил пари. Парите ги прибират бабикяните за да лъжат такива балами като теб да участват в масовката. После като падне ББ пак те ще се облажат, а ти ще останеш излъган. Дедо ви го е гледал тоя филм много пъти и даже е участвал в някои серии. Сега обаче седя с пуканките пред телевизора. Ваш ред е да сте прецакани. Лек ден.
  • 12 Че кой е нападнал армения

    21 11 Отговор
    Доколкото знам Армения е нахлула в Азербайджан и е окупирала чужди територии.
  • 13 Америка е аут

    7 5 Отговор

    До коментар #8 от "Тюрк":

    Искат Кавказ на всяка цена виж Грузия.русия и турция трябва да се сближат пред общата заплаха,но виж американците сега започват да свалят тона спрямо Русия. искат да изкарат Турция от играта с подкрепата или пасивността на Русия при конфликт.

    Коментиран от #22

  • 14 USA 🇺🇸

    8 28 Отговор
    Уважаеми Господин Помпео недей да преговаряш с тоя вмирисан крепостен примат лавров не се хаби с него напразно. Чибурашките разбират само и единствено от езика на силата а това именно са шамарите ритниците и боя от това разбират тия алкохолизирани ушанки страхливи😁😁😁😁😂😂😂😂😂🤣🤣🤣😁😁😁

    Коментиран от #18

  • 15 Къде ще бъде

    12 8 Отговор

    До коментар #4 от "gera":

    В Нагорни Карабах ли? Затова ли всички терористи от ПКК се събират там?
  • 16 Помпео е взел някой лев

    17 7 Отговор
    От армянската диаспора за да приказва глупости. Най-сигурната защита за армяните е да си се прибират в армяния. Гледах репортаж от Ханкенди, евакуират гражданите, по-точно жените и децата. Мъжете ги мобилизират и ги пращат в месомелачката. Даваха една млада, 27 г.рускиня, омъжена за армянин, плаче та плаче. Бременна в третия месец и има още 2 деца. Забрали мъжа и на 27 август и на 28 го убили азерите. Голяма трагедия. Пашинян ще го обесят самите армяни насред Ереван. Обрече толкова хора на сигурна смърт заради чужди интереси.
  • 17 Туранец

    7 5 Отговор
    Американците бързо напредват в Чечня,Дагестан,Грузия и Армения.навлизат и в централна Азия а това не трябва да се допуска, има нужда да се обърне огромно внимание върху тези страни и да се отстрани проблема от корен.
  • 18 веселяк

    10 2 Отговор

    До коментар #14 от "USA 🇺🇸":

    Пишеш с различни никове, но правиш една и съща грешка. Винаги изписваш грешно името на приятеля на крокодил Гена! Седни и го научи, че се "сдаваш" така!

    Коментиран от #20

  • 19 Иван

    17 15 Отговор
    Арменците оказваха горе долу една седмица някаква съпротива.След това го обърнаха на бягство.В безссилието си бомбардират цивилни хора на територията на Азербайджан. Няма вече кого да мобилизират. Само беззъби старци. Но и те заминават курбан на Бйрактарите и дроновете камикадзе. Арменците са впрегнали цялата си пропагандна машина и диаспорите си по света да леят крокодилски сълзи. В България отпред на амбразурата са Кеворк Кеворкян, Ахавни Кеворкян и Гаро Узунян които бълват змии и гущери против азерите.Лаят ама отдалече.
  • 20 😁😁😂😂😂😂

    3 3 Отговор

    До коментар #18 от "веселяк":

    Не те разбирам какво имаш в предвид 😁😁😂😂😂😂

    Коментиран от #24

  • 21 Я виж

    11 8 Отговор
    Това си е явна и директна подкрепа за Арменците.То и затова имаха нахалството и куража да започнат атака срещу Азербайджан но подкрепата нещо се проточи и вече са готови на всички искания от запада за да спрат войната.Изиграха ги арменците.
  • 22 ТАВАРИШ

    5 14 Отговор

    До коментар #13 от "Америка е аут":

    Америка е двигателната сила и мозък на човечеството а твоята Рашка Говняшка е в калта изолирана и в небитието съвсем скоро😁😁😁😁😂😂😂😂🤣🤣😁😁😁

    Коментиран от #23

  • 23 Киев

    3 1 Отговор

    До коментар #22 от "ТАВАРИШ":

    Времето ще покаже.
  • 24 ГРУ

    4 3 Отговор

    До коментар #20 от "😁😁😂😂😂😂":

    Как да разбереш като си прост, сбъркан и мири зле кравар Аве с дума една си си чиста проба фаш кия.
    То да си грамотно ти го наби й човек в ..
    Ама черната ти кутия Куххаа
    Ха ха Ха Неразбирала тая "красавица"

    Коментиран от #26, #27, #28

  • 25 2020

    11 4 Отговор
    Помпео знае ли къде е Армения.Пак сащ обърка конците.Докато Русия /най-силната страна в света ,във всяко отношение /,не вземе нещата в свои ръце сащ ще извършат още погроми.Така съсипаха Либия, Ливан,Сирия,Иран.Откъдето минат т. нар. американци унищожават страни.След това всички изведнъж започват да се чудят ,какво се е случило.Няма да напомням войната във Виетнам-намесиха си руснаците и войната приключи с поражение на сащ.Само,че трябваше да разкрият болници ,където да се лекуват войниците не само от рани по тялото ,но и психиката им.За увредените деца ,родени след Виетнамската война от уважение няма пиша. За всичко има документи и филми/не игрални разбира се/Българинът казва:"Няма не наказано зло"

    Коментиран от #29

  • 26 Майка ти

    1 2 Отговор

    До коментар #24 от "ГРУ":

    Остана доволна от мен😁😁😁😁😂😂😂😂😂
  • 27 Майка ти

    1 1 Отговор

    До коментар #24 от "ГРУ":

    Е к... ..и ми звъни всяка 😛😜🤤 сещай се😜😉😁😁😁😁😂😂😂😂 кух мужик гумен такъв😁😁😁😂😂😂
  • 28 Абеее

    3 3 Отговор

    До коментар #24 от "ГРУ":

    Вие русофилистията нелечима измислени митологични същества 😁😁😁😁😁 сте повечето случаи кухи и прости фатмаци не знаете какво е на руски Чебурашка 😁😁😁😂😂😂😂
  • 29 Хапченцата пий

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "2020":

    Редовно....
  • 30 Сюнетчия

    2 6 Отговор

    До коментар #3 от "Хасан":

    Да вземат и гърците да си върнат окупираните кипърски земи които турците са окупирали през 1974 ! Да не би тогава да кажеш че това е различно от окупираните земи на Азербайджан

    Коментиран от #31

  • 31 Хасан

    7 1 Отговор

    До коментар #30 от "Сюнетчия":

    Различно е защото в Кипър имаше конституция с която властта беше разпределена между кипърски турци и кипърски гърци ..Президент се избираше от гръцката общност а вицепрезидент от турската ..ни гръцките генерали потъпкаха конституцията ,почнаха репресии срещу турците и решиха да анексират острова към Гърция ..тогава Турция като гарантьор се намеси да защити ..това е законно ..и затова няма международни санкции срещу турските действия

    Коментиран от #32

  • 32 Кюрд

    1 2 Отговор

    До коментар #31 от "Хасан":

    Асанчо,Кипър е гръцки и никой не го е признавал за турски.
    Арменците,каквито и да са Карабах не пада.И Асанчо Русия,САЩ,Франция и Иран явно ги подкрепят,а ти си лай тука чоджум.
    Карабах няма да е азерски,ти не го ли разбра Асанчо.