Last news in Fakti

19 Октомври, 2020 13:37 2 604 3

Германия очаква голям избор

  • германия-
  • избор

Управляващите с дистанционно събрание

Германия очаква голям избор - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Управляващите в Германия обмислят виртуален партиен конгрес, съобщи Ди Велт.

Събранието трябва да излъчи новият лидер на групата. Реално събитието е планирано за четвърти декември.

В страната обаче има сериозни ограничения. Отправен е призив към гражданите да избягват излизане от дома си.

Германският парламент вече одобри закон, според който избор на лидери и приемане на резолюции може да става дистанционно. Германският канцлер Ангела Меркел обяви, че няма да търси нов мандат на следващите избори.

Приемник трябваше да стане Ангрет – Крамп Каренбауер, но тя се оттегли от надпреварата. Консерваторите са водеща група в страната вече четири мандата.

Кандидатите за следващ председател са Фридрих Мерц, Норберт Рьотген и Армин Лашет, като предстои да участват в телевизионен дебат през седмицата.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    5 0 Отговор
    Накрая дълбоко се съмнявам, че поредният пожар на Райхстага ще е виртуален.
  • 2 Зевс

    2 0 Отговор
    Браво и без това германските политици са виртуални политици неправят нищо за народа всъщност са първата голяма държава от запада пред изчезване след малка българия. Там управляват пионките на ориента Турция които са 40 милиона там и Вашингтон който е вкарал окупационни сили в Германия а Руското влияние на голямата мечка се вижда от далеч някъде от съзвездието черния лебед
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: