23 Октомври, 2020 16:20 2 055 13

Европейската комисия защити визите за американци

  • ес-
  • визи-
  • сащ

Очаква се скоро всички държави да изпълнят условията за САЩ

Европейската комисия защити визите за американци - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Европейската комисия няма да промени своето мнение за въвеждането на визи за граждани на САЩ. Това заяви говорителят на комисията Ерик Мамер, цитиран от Гардиън.

Европейският парламент прие решение, с което призовава визите за американски граждани да бъдат върнати. Призивът е заради ограничения за пътуването на граждани от България, Румъния, Хърватия и Кипър.

Говорителят Адалбер Янз заяви, че подобно решение няма да е продуктивно. Припомня се, че се очаква американското правителство да промени своите действия спрямо страните.

Някои от държавите са близо до изпълнение на всички критерии. До този момент няма държава, която да е поискала замразяване на визите за САЩ.

Законодателството на ЕС припомня граждани на други държави да пътуват, спрямо условията за европейски граждани. Счита се, че изключването на четири страни нарушава условието.

САЩ вече отмениха режима за Полша и разглеждат останалите страни.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    28 2 Отговор
    Не съм си и помислил, че заради такива като нас брюкселските лентяи ще си развалят рахатлъка иначе сме били европейци и правилата се отнасяли за всички.
  • 2 Сандо

    17 2 Отговор
    Какво може да направи лакея на Господаря си?
  • 3 Бай Ставри

    25 2 Отговор
    ЕК за пореден път доказа, че не се интересува от правила и наредби, а гледа да не развали рахатлъка на богатите държави от ЕС.Такива като България- кучета ги яли. Правителството на България също гледа само да козирува, а хората нямат значение.

    Коментиран от #7

  • 4 гост

    17 0 Отговор
    Е сега вече и бебетата знаят че сме 2 ра ръка европеици
  • 5 Разбрахте ли маймунки

    15 0 Отговор
    Че има равни и по-равни

    Коментиран от #9

  • 6 Кarosel

    8 4 Отговор
    ГОЛЯМО БРАВО!!!!!!
    ТРЯБВА ДА СМЕ КАТО ЕДИН И В ТРУДНОСТИ И ЩАСТИЕ, САМО ТОГАВА ЩЕ ИМАМЕ УСПЕХ!!
  • 7 Karosel

    9 7 Отговор

    До коментар #3 от "Бай Ставри":

    Ти чете ли статията или бързаш да пcyваш! Западна Европа рискува САЩ да въведат визи и за тях, с това свое решение!! Четете, за какво са ви дадени тези комбали!?
  • 8 Поредна нагла проява на двуличие и

    9 0 Отговор
    Двойни стандарти. ЕК е нищо повече от лобистко сборище което взема някакви решение само в интерес на тези с парите без оглед на каквото и да е право. Примери колкото щеш, като почнеш това с реципрочност та за визите с което се нарушават основни правила на самият ЕС и стигнеш до решенията за защита на Гърция и максималист очните и стремежи, което пък нарушава основни международни правила.
  • 9 Лост

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Разбрахте ли маймунки":

    Джордж Оруел -"Животинската ферма".След -"1984" и това.
  • 10 Паднат ли визите сбогом гергино

    5 8 Отговор
    Емигрирам завинаги и ще работя там кътам пари дорде съм жив и нема да харча нищо да се видя в пари щот мизерията в бегето за народа е епична ....искам жена американка или латино но не и беге заради разбиранията им за живота и децата искам да се родят там в америка и да не знаят дума беге език и да живеят учат и работят достойно там пък вие тука създраве 😂😂😂ветърните мелници са пред вас тука оправия нема да има никога дорде територията е населена от ганювци

    Коментиран от #11

  • 11 Сбогом

    8 0 Отговор

    До коментар #10 от "Паднат ли визите сбогом гергино":

    и не се връщай никога, безроднико!
  • 12 kjl

    1 0 Отговор
    Забелязвам паническо връщане на мнозина "преуспели" американци със скорошен български произход последно време. Навалица за ходене там така или иначе няма. Не е голяма загуба дори и да не паднат визите.
  • 13 РОБИ

    1 0 Отговор
    БЪЛГАРИЯ ВЪН ОТ ВРАЖДЕБНИЯ ЕВРОСЪЮЗ КОЙТО ДИСКРИМИНИРА БЪЛГАРИ!ФАШИСТКИ ОКУПАТОРИ И ПРЕСТЪПНИЦИ НЕНАВИЖДАЩИ ПРАВОСЛАВНИ!
Новини по държави: