23 Октомври, 2020 19:15 5 289 43

ЕС е бъдещето на Северна Македония

  • северна македония-
  • християн мицкоски-
  • ес

Мнение на македонската опозиция

ЕС е бъдещето на Северна Македония - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Северна Македония трябва да започне преговори с ЕС наистина бързо. Това заяви лидерът на македонската опозиция Християн Мицкоски, цитиран от Нова Македония.

Днес беше организиран протест пред парламента. Представителят на опозицията говори пред протестиращите.

Той очаква преговори да започнат без условия. Разглежда се и темата Гоце Делчев да бъде обявен за българин като националност и македонец като регионалност.

Смята се, че това ще е удар за македонското самосъзнание. Въпросът се уточнява в преговори с България.

Мицкоски отхвърля и предложенията македонският да бъде обвързан с българския език. Той призова ЕС да направи стъпки за преговори.

Македонското общество се призовава да прояви единство, а европейското бъдеще се определя като единствено.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 21 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 а де

    83 4 Отговор
    Значи искаме Гоце, в ЕУ, македонския език да е матерен за диалекта Български. Хайде гледайте си работата. Спирачка до дупка за ЕУ. Никой неможе да ни накара да ви пуснем
  • 2 Татарин

    66 4 Отговор
    Ес ще гледате през крив макарон. Вето

    Коментиран от #21

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Тези макета

    72 3 Отговор
    Имат изкривена психика, с тях трудно се спори по всякакви въпроси. Винаги трябва да е на тяхната, бил съм там на почивка и собственици на хотели и ресторанти засягат темата за Гоце делчев. Трябва много да внимаваме с тях за ЕС.
  • 5 Иван

    66 4 Отговор
    Тия си мислят ,че искаме да заличим Македонската идентичност и култура . Наистина ни мислят за Татари и дори им е чудно как брат си Сърбин трудно разбира а мен Татарина на почти 100 % Това дори не се съобщава в България . Всеки е свободен да се определя какъвто иска да бъде . Ако искат и Марсиянци могат да бъдат . Никой не иска да им заличи културата и етноса .
    Ние Българите само едно искаме от Македонците : НЕ КРАДЕТЕ ИСТОРИЯ . Имате си своя ваша . от 1945-46 до ден днешен . Още малко и ще направят 80 години . Никой не им пречи да си извадят наяве Македонските постижения и висоти достигнати за 80 години развитие . Какво е толкова срамно ка кажеш какъв ти е произхода ? Пак си бъди македонец ,но не плюи на труда на дедите си . Със същия успех можем да наречеп пра българите татари и да се откажем от наследство . Луда работа
  • 6 Скопски българи

    58 5 Отговор
    Време е Северна Македония да приеме истината, че населението и се състои от българско мнозинтво🦁🇧🇬, което говори западна книжовна норма на българския език 🌹🇧🇬 (а не "monќeyдоњсќи🙊)! Гоце Делчев е българин, както и всички останали "македонци". Листата на розата се отронват 🥀🇧🇬, от нас зависи дали ще изгубим Българска Македония завинаги. 🤨 Не трябва да позволяваме започване на преговори с ЕС преди да са признали българското си потекло пред света!!!🥛🇧🇬

    Коментиран от #15

  • 7 ЕС ЗА МАКЕДОНИЯ САМО ПРЕЗ

    44 2 Отговор
    КРИВ БЪЛГАРСКИ МАКАРОН.....СТОЙТЕ СИ ТАМ ПРОМИТИ МОЗЪЦИ НА АБСОЛЮТНО НИКОЙ НЕ СТЕ ПРИТРЯБВАЛИ И СЪС СИГУРНОСТ НЯМА ДА ПРИТРЯБВАТЕ....НО ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ ПОСЛЕДНАТА ДУМА ИМА БЪЛГАРИЯ.....КАПИШ...
  • 8 Нане

    53 2 Отговор
    Писмо от Гоце Делчев до Никола Малешевски, 5 януари 1899 г. Правописът и пунктуацията са запазени каквито са в оригинала.

    Факсимиле на писмото
    „София 5/1 99 г.

    Колйо,

    Всичкитѣ ти писма досега изпратени отъ тебъ и чрѣз тебъ, съмъ получилъ. Отцѣпленията и разцѣпленията никакъ да не ни плашатъ. Действително жалко е, но що можемъ да правимъ, когато си сме българи и всички страдаме отъ една обща болѣсть! Ако тая болѣсть не съществуваше въ нашитѣ прадѣди, отъ които е наследство и въ насъ нѣмаше да попаднатъ подъ грозния скиптъръ на турскитѣ султани.

    Коментиран от #26

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Любен

    42 2 Отговор

    До коментар #9 от "Северомакак":

    На митинга в Скопие, Мицоски и другите са говорили, а тълпата е скандирала такива отвратителни обиди и лъжи спрямо българите и България, че ще паднете. Тяхната "ВМРО ДПМНЕ" е фашистка, нацистка, титово коминтерновска "партия" на която Хитлер и Гьобелс ще завидят.

    Коментиран от #22

  • 11 В.В.П.

    17 0 Отговор
    Аз излизам от ЕС..Да заповядат..
  • 12 В.В.П.

    17 2 Отговор
    Аз излизам от ЕС...Омръзна ми от таз ,,красива,надменна,мъдра,умна,технологична, мултикултурна,уникална аристократична,, сладкокисела, Европа..,,.ВРЪЩАМ СЕ У ДОМА,,...ОЗЗИ ОЗБЪРН...

    Коментиран от #30

  • 13 778

    19 1 Отговор
    Ще видите ЕС през крив макарон!
  • 14 778

    28 2 Отговор
    Историяа е много по-важна от името на една държава, затова вео от България, инае Гоце, Яне, Пинту, Талев и друи знайни и незнайни ще се обърнат в гроба, ако ви пуснем в ЕС.
  • 15 Какво българско потекло

    4 55 Отговор

    До коментар #6 от "Скопски българи":

    Първо, българския изик майчин ли е на хан Аспарух, второ, как когато е пристигнал хан Аспарух до Дунава Македония е съществувала от 1400г и македонците са част от българите. Тоест когато са съществували македонците нямало е българия, българско, български изик.

    Коментиран от #16, #23, #29, #31, #34, #42

  • 16 Грамотен

    40 1 Отговор

    До коментар #15 от "Какво българско потекло":

    Това в коя книжка си го прочел, сигурно в учебника ви по история, написан в Белградкото КГБ.

    Коментиран от #18

  • 17 Историк

    31 1 Отговор
    Един Македонец хванал златната рибка и си пожелал Гоце Делчев да ги пишат на Македонец, след 3 дни обаче пак прочел че написан Българин и потърсил сметка на,, Златната рибка,,. А ТЯ МУ ОТГОВОРИЛА..... ИЗВИНЯВАЙ,, МАКЕДОНЧЕ,, ПАК СЪМ ЧЕЛА СТАРИЯ УЧЕБНИК ПО ИСТОРИЯ.
  • 18 Гипсаджията

    13 2 Отговор

    До коментар #16 от "Грамотен":

    Тоя що бой е изял в УДБАта, докато си научи урока, ако знаеш...
  • 19 Опа

    23 1 Отговор
    А така. Само да ги питам тези щом Гоцето е Българин дали е говорил на сръбски!!!!! И тояга не заслужават соцкоминтерни
  • 20 У нас

    28 2 Отговор
    Дано само Гербовата партия начело с Боко не продадат за последно всичката ни история като народ за жълти стотинки и по нареждане на тяхната майка Германия дано!

    Коментиран от #24

  • 21 брачеда

    20 0 Отговор

    До коментар #2 от "Татарин":

    И през кривия макарон нема го видят тоя ЕС
  • 22 Любо

    17 1 Отговор

    До коментар #10 от "Любен":

    Кажи какво са говорели че ще ми е интересно да се посмея малко на тия макаци
  • 23 Българино

    19 1 Отговор

    До коментар #15 от "Какво българско потекло":

    Ама като е имало македонци значи са говорели на някакъв език какъве той защо никой не го ечувал а се оказва че и езика ни искат да откраднат макаците

    Коментиран от #28

  • 24 Ккк

    18 1 Отговор

    До коментар #20 от "У нас":

    Колко българска кръв е пролята за каузата Македония,колко пъти са ни предлагали да си я поделим.Нима ще предадем нашите деди гинали за Македония.Всеки трети Българин има корен от Македония.
  • 25 Ккк

    11 0 Отговор
    Колко българска кръв е пролята за каузата Македония,колко пъти са ни предлагали да си я поделим.Нима ще предадем нашите деди гинали за Македония.Всеки трети Българин има корен от Македония.

    Коментиран от #27

  • 26 Ето така, хроники да се представят,

    10 1 Отговор

    До коментар #8 от "Нане":

    Неоспорими факти, истината пред ЕС, да се знае-ползват български език, да се определят-македонци, марсианци, каквото решат.БГ позицията в никакъв случай да не допуска тълкуване и завоалиране на истината.Да се знае, че тази територия е била населена преобладаващо с етнически българи, затова към днешна дата ползват български диалект, никакви измишльотини и щуротии на шовинисти не приемаме
  • 27 В памет на загиналите българи,

    11 0 Отговор

    До коментар #25 от "Ккк":

    Трябва да се представи истината за тази територия в ЕС, пък те да вирят нос, да им работи пропагандата сръбско-рубладжийска и да правят каквото искат, даже БГ да не ни занимават със себе си, да се оправят
  • 28 Ще открадна те, дават ли си сметка, че

    10 1 Отговор

    До коментар #23 от "Българино":

    Говорят български диалект и пишат на български с правописни грешки, и това ще го пробутват като македонски език, австрийците тъй ли говорят австрийски, кубинците кубински говорят. Твърдо, ама ясно и много твърдо ще им го крещя в ЕС докато оглушеят и щвги замерям с факти исторически, да ми отговорят откъде са тия документи, измислени като държавата им 44г, и като са древни македонци ктде им се губи гръцкия.Тяхната пропагандна измишльотина да се изравни със земята, даже сме закъсняли
  • 29 Абе, ти нормален ли си или

    11 0 Отговор

    До коментар #15 от "Какво българско потекло":

    Се правиш на шут. Древните македонци от времето на Александър Велики са гръцко говорещи.Ти щом си от тези македонци, защо не пишеш на гръцки.Ние сме наясно от смесването на кои племенни групи проузлузамв и от кога имаме азбука, написана са говора ни, но ти даваш ли си сметка, че тази географска област, наречена македония от кой век е населена с преобладаващо етнически българи и затова говорите на български диалект и пишете на български с правописни грешки. ЕЗИКА те определя какъв си, ако искаш се пиши марсианец, но сега сте резултат на коминтерна-сръбско-рубладжийски...това сте към днешна дата.Спирате да плюете по БГ, мразите себе си и корените си
  • 30 Русофоб

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "В.В.П.":

    Ти си руски трол, ясен си.
    Ако искаш може и в Расия да се пресели.
  • 31 Гоце

    5 0 Отговор

    До коментар #15 от "Какво българско потекло":

    Я ми кажи едно изречение.на езика на алекс велики
  • 32 Стефан

    14 0 Отговор
    Според последните преброяване в македониа живеят македонци, албанци, власи, гърци, сърби, цигани и турци, но няма нито един регистриран бългагин. Няма друга балкакска държава, където да няма поне няколко процента българи. Къде са тогава в регистрите българите? Ами просто са записани като македонци, ако има друго обяснение, нека ми отговорят логкчно!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Иванов

    7 0 Отговор

    До коментар #15 от "Какво българско потекло":

    Кои македонци бре уважаеми?
    Да не би днешните "македонци" да говорят на езика, на който са говорили Александър и баща му Филип Македонски? И какво общо има между днешните северно македонци и древните македонци?! Нищо! Или близо до нула, доколкото всичко е една амалгама от примеси, където древните македони са нищожна част. Може и аз да съм 1/16 македонец! Като знаем, че българина Кубер е населявал с българите си област Македония, че областта е била стотици години част от българската Държава, да се твърди днес, че в Северна Македония няма потомци на ония българи е несъстоятелно и смешно.
    Сега е момента да заставам Държавата Северна Македония да признае фактите и историческата истина, а занапред да се самоопределят както им харесва и да заповядат на една, европейска маса с нас и другите европейски нации. Но, северно македонците винаги са били на терсене, дори против собствените си интереси.

    Коментиран от #39

  • 35 Иванов

    10 1 Отговор
    И да знаете, пуснем ли ги в ЕС без обвързващо решение за общата ни история, личности, език и прочие, край, всичко за нас българите свършва и те вечно ще ни се подиграват и няма да ни уважават.
    Бий за да те уважават! Гърците биха и сега тях ги уважават. Какво ние толкова им се мазним и лигавим та и басма им цепим!

    Коментиран от #36

  • 36 Дааа, ще се получи,

    3 1 Отговор

    До коментар #35 от "Иванов":

    "Те го пуснали под леглото, то се качило отгоре на леглото". Тия наглеци живеят в титова югославия още и управлението име комунистически македонизма и сръбски шовинисти, не са се деформирали, НЕ са готови за ЕС
  • 37 Глупак 13

    4 1 Отговор
    Три подписа Сталин Тито и продажника Димитров да му изсъхне семето вовеки създават една държава,а тя в момента бсе мисли за богопомазана.Жалко ,че няма Армия за 2 дни сме я прегазили и е само България, без проблеми.
  • 38 гошо

    4 1 Отговор
    Вето на побърканите югобоклуци.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Умник

    4 0 Отговор

    До коментар #39 от "Пфу":

    Като чуете за Кибер и започвате да обиждате. Криете артефакти за него, но ние знаем. Сега ще обясня защо няма македонци от древността. Държавата Македония е сформирана от три народа - илири, траки и гърци и се говори на гръцки. Точно там е границата между тези три народа. След падането на последния македонски цар (с гръцко име естествено) тези народи се връщат при своите и от държавата, която е била въздух под налягане остава провинция в Рим с име Македония. Тракийски военни части помагат, но Тракия пада след 200 години. Учете се от миналото и сега сте въздух под налягане и ще се разпадате.
  • 41 Умник

    3 1 Отговор
    Като чуете за Кубер и започвате да обиждате. Криете артефакти за него, но ние знаем. Сега ще обясня защо няма македонци от древността. Държавата Македония е сформирана от три народа - илири, траки и гърци и се говори на гръцки. Точно там е границата между тези три народа. След падането на последния македонски цар (с гръцко име естествено) тези народи се връщат при своите и от държавата, която е била въздух под налягане остава провинция в Рим с име Македония. Тракийски военни части помагат, но Тракия пада след 200 години. Учете се от миналото и сега сте въздух под налягане и ще се разпадате.
  • 42 СМРЪТ ЗЪ мАКЕДОНИЪ

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Какво българско потекло":

    Ти си сбъркан, грешка си.
  • 43 НЕУТРАЛЕН

    0 0 Отговор
    Арнаутската уния бракя македонци
Новини по държави: