Last news in Fakti

29 Октомври, 2020 15:14 2 677 31

Франция с максимална степен на готовност

  • франция-
  • готовност-
  • жан кастекс

Страната готова да даде отговор

Франция с максимална степен на готовност - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Франция обяви максимална степен на готовност за цялата страна, съобщи France 24.

Френският премиер Жан Кастекс говори пред френския парламент. Той обяви, че отговорът на неговата страна ще бъде реален и категоричен.

Той говори след нападението над цивилни в Ница. Междувременно имаше атака срещу охранител на френското консулство в Джеда и опит за нападение в Авиньон.

Страната обяви готовност да засили сигурността във всички градове. Правителството на Саудитска Арабия е призовано да проучи случая в страната.

Осъден е всеки опит за нападение срещу дипломатическа мисия. Очаква се коментар и от френския президент Еманюел Макрон.

Проведени са разговори в правителството по темата.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс

    18 2 Отговор
    Изкарвай танковете, вкарвай жабарите по къщурите и вади набора спринцовки и черни чували.
  • 2 Иван

    21 3 Отговор
    Отвори концлагерите и крематориумите
  • 3 честен ционист

    13 0 Отговор
    Тероризмът беше изчезнал докато Ковидът вършееше, ама сега ръка за тъка ще ви водят към Казана.
  • 4 Боц

    7 0 Отговор
    Айде Стефке, затвориха те у къщята. Ти като рискова група може повече да не вписваш.

    Коментиран от #11

  • 5 Хасан

    13 8 Отговор
    Май ще има гражданска война в Франция ..масови сблъсъци ...
  • 6 Иван

    26 8 Отговор
    Всички мюсюлмани ги гоните от Франция, независимо, че са родени там и работата се оправя, отнема им се френското гражданство, толкоз е лесно и просто. Една година приказки и всичко приключва. Като се върнат в кочината дивите прасета ще разберат какво са загубили. Джамиите ги правите на църкви, конфискация на собствеността.
  • 7 Дервишово семе

    22 3 Отговор
    Задава се време разделно. Толерантността е вредна. Франция много мъка е причинила в Африка, но тези ножари по френските улици нищо не могат да направят, освен да навредят на цялата мюсюлманска общност. Глупави хора.
  • 8 Хасан

    8 10 Отговор
    Франция не можа да се справи с епидемията и не може да наложи карантина на гражданите ...сега ще им каже че ислямисти глави режат и те ще си стоят в къщи

    Коментиран от #9

  • 9 Дервишово семе

    13 4 Отговор

    До коментар #8 от "Хасан":

    Бре да не стане обратното. Да не вземат правосъдието в свой ръце и мнооооого френски мюсюлмани да не смеят и за хляб да излезнат.

    Коментиран от #14

  • 10 Умен

    14 1 Отговор
    Каква готовност като е пълна Франция с ч...и.Нали сте им видяли националният отбор по футбол.Смесването на култури води до тук.
  • 11 Stéphanie 🎲

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Боц":

    Вчера в 20:00ч. Макрон говори -полицейския час е валиден за всички градове уж заради короната,всички барове и ресторанти се затврят....бля бля...После дадоха разгневени ресторантьори няма да се поченят въпреки глобата.....И си мислих тука има нещо гнило абе има нещо гнило .Е днес цирка ,започва се -цивилна война така мисля и това което гледам в момента....
  • 12 pbdan

    9 1 Отговор
    План за окончателно решение на бежанския проблем: От 500млн. европейци ще се намерят 5млн. за една общоевропейска жандармерия със следните задачи: Концентриране на подходящи места близо до големи летища на пришълци извършили престъпления, без документи, от страни в които няма война или войната е на приключване - това на първо време. 10 броя 747 извършват по един чартърен полет с дестинации Кабул, Техеран, Дамаск, Алжир,Нигерия и др. подобни. 747 побира 660 души - 600 пришълци и 60 полицаи за охрана. По 6000 на ден, за 100 дни 0,6млн. , за година 2млн. и така до окончателно решаване на бежанския проблем. Цената на извозване на 1 пришълец да я сметнем 500евро. - 2млн. по 500евро - 1млрд. годишно. Издръжката на жандармерията е малка защото ще бъдат включени всички настоящи структури - полиция, войска, жандармерия и доброволци от всички страни от ЕС. Какво няма в тоя план - воля! Дори да се дадат по 10000евро на глава за сбогом - това са 200млрд. за 20млн. пришълци. Сумата не е толкова голяма за ЕС и е по-малка от гръцкия дълг. Планът може да се ускори десетократно със 100 бр. 747 или А-380. Алтернативата на този план е гражданска война след 10-15 години.

    Коментиран от #15, #19

  • 13 Вуте

    9 6 Отговор
    Франция не я мислете. Там не се плашат и стрелят по терористите. А заради тия ножари така ще настъпят цялата тая паплач, че поне 1% ще преплува Средиземно море към родната Африка.
  • 14 Хасан

    6 11 Отговор

    До коментар #9 от "Дервишово семе":

    Ами това казвам и аз ..това е криминален случай психопат ..защо всички мюсюлмани трябва да страдат ..предизвикваш ,в някакъв психопат се отключва нещо,убива човек...и после 1,5 милиарда мюсюлмани по света са виновни ...и като ти кажат че си за психиатър се сърдиш

    Коментиран от #20

  • 15 Хасан

    4 5 Отговор

    До коментар #12 от "pbdan":

    Имам въпрос ..по време на Сирийския конфликт Ердоган даже убеди Борисов ,предложи бежанците да си останат в Сирия и ООН да ги защити ...но ЕС отказа ..защо??

    Коментиран от #18, #24

  • 16 Този път

    7 1 Отговор
    фашизмът ще се роди във Франция. Ирония на съдбата.
  • 17 Грейс

    5 2 Отговор
    Някое бдение с плакати "не на страха" или ние сме Ница" няма ли да спретнат? Предполагам, че и паника няма сред хората, защото не се" страхуват", а платените сорисоидчета и либерастчета, един протест с надслов" долу ръцете от нашите братя мюсюлмани " няма ли да има? Врагът е вътре при вас. Пответе се за коледните и новогодишни празници, тогава мюмлите ще празнуват! И между другото този паразит от коя тяхна колония е, роден във Франция или скъп гостенин поканен от макаронов и Пергелка?
  • 18 Наблюдател

    6 2 Отговор

    До коментар #15 от "Хасан":

    Не предложи "оон да ги защити", а Оон да озакони турското нахлуване и окупиранне на част от Сирия под предлог, че турския аскер ще пази "бежанци" ( изгонените от сирийската армия ислямски терористи )

    Коментиран от #21

  • 19 Когато се прибират в котурите....

    4 1 Отговор

    До коментар #12 от "pbdan":

    За Рамадан,Мека и другите дестинации,след това печата и да си практикуват из пясъците законите на Мохамед и Шафкет.... Еврогеовете така и не можаха да забравят подрязаните шпаги на ориента...
  • 20 Дервишово семе

    4 1 Отговор

    До коментар #14 от "Хасан":

    Тук съм съгласен, но както се казва не всички араби са терористи, но всички терористи са мюсюлмани. Малко майтап от моя страна. Хасане, аз вярвам, че мюсюлманството е религия на мира, но много фанатици я разбират по един странен начин. Мюсюлманството наистина е в криза. Тези убииства и газения с камион с нищо не допринасят за изчистване на името й. Разговарял съм с мното мюсюлмани ( не български) и съм оставял винаги много очарован как разсъждават и как говорят. Един от Того ми каза веднъж, че всички проблеми за мюсюлманите идват от С Арабия и финансовите й подкрепи за различни "Бойци на Алрах" ,което си е пълна лудост. Ердоган също се опитва в много държави да развива мюсюлманството, което е също подло и излишно.

    Коментиран от #22

  • 21 Хасан

    3 3 Отговор

    До коментар #18 от "Наблюдател":

    Бъркаш датите ...тогава Турция не влезе в Сирия ..след като Меркел отказа тогава Турция създаде зона свободна от терористи и върна там 450 хиляди бежанци
  • 22 Хасан

    4 2 Отговор

    До коментар #20 от "Дервишово семе":

    Прав си ..Сарабия подкрепя салафити или вахабизма ..те отричат всичко и всички ..те създадоха ДАЕШ и взривяваха църкви и джамии ..разрушиха исторически паметници ..за тях турците са ( кяфир) т.е. неверници ..и извършваха терористични атаки в Истанбул и Анкара ..но уви Сарабия се подкрепя от Сащ и Европа ,въпреки че уби даже журналист в посолство

    Коментиран от #23

  • 23 Дервишово семе

    3 0 Отговор

    До коментар #22 от "Хасан":

    Правилно и много много искам да прочета мнението ти, защо според теб е подкрепяна от тях?

    Коментиран от #26, #27

  • 24 pbdan

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "Хасан":

    Тези които бягаха от ИДИЛ(ДАЕШ) отиваха (част от тях) пак в Сирия, но на освободените от Асад територии. При война бягат жени, деца, старци, а не 85% мъже 18-40 годишни. Това са бойци от ИДИЛ които използват суматохата да се изнесат в ЕС. Защо например нямаше християни между бежанците? Просто бяха убити от ИДИЛ-ците.

    Коментиран от #25

  • 25 Хасан

    0 2 Отговор

    До коментар #24 от "pbdan":

    Не съм водил статистика какви са били бежанците ..но не знам защо бяха против да има такава зона

    Коментиран от #28

  • 26 Хасан

    1 1 Отговор

    До коментар #23 от "Дервишово семе":

    Защото Запада има нужда от радикализирани мюсюлмани ..талибаните.бяха успешни срещу Червената армия в Афганистан ..и тоя модел може да се копира срещу Ирак,Иран,Сирия,Либия а защо не и срещу " непослушната " Турция
  • 27 Хасан

    0 1 Отговор

    До коментар #23 от "Дервишово семе":

    Политическия ислям е създаден от съветниците на Хитлер и имама на Ерусалим ..на Балканите и Кавказ се създават т.нар...." нацисти мюсюлмани"..не успяват да виреят в Турция заради кемслисткия режим ...след войната имама заедно с други хитлеристи е съден но помилван и изчезва отвъд океана ..
  • 28 pbdan

    2 1 Отговор

    До коментар #25 от "Хасан":

    Тази статистика я водеха македонците. ООН беше против защото в тази 40км зона имаше кюрди и протурско настроени ИДИЛ-ци. Турция искаше да влезе хем да прогони кюрдите, хем да защити своите под предлог защита на "сирийските бежанци" за пред ЕС и ООН.
  • 29 адаша

    1 0 Отговор
    И тука може да се случат такива ужаси . Помните ли Баце как танцуваше с арабухите ? С високо вдигната сабя . Пазете се !
  • 30 Аве Адолф Хайл

    1 0 Отговор
    Тaм къдeтo имa мюcли , имa и прoблeм , тoвa ca cвeтoвнo извecтни фaкти . Мaкрoн и Мeркeл ca хoрaтa , кoитo нaпълнихa Eврoпa cъc вcякaквa мюcли cмeт, и прoмeнихa eтничecкaтa и рeлигиoзнa кaртa нa кoнтинeнтa . Ceгa щe cърбaт пoпaрaтa и вcички щe плaтим мнoгo cкъпo зa прoчиcтвaнeтo нa Eврoпa oт тeзи иcлaмиcти - тeрoриcти , зaщoтo вceки eдин oт тaя мюcли cмeт , e пoтeнциялeн и възмoжeн тeрoриcт .
  • 31 Хасан

    0 1 Отговор
    Корона ,жълти жилетки,тероризъм..Франция е пред прага на войната
Новини по държави: