Last news in Fakti

29 Октомври, 2020 17:30 2 223 13

ЕС не е обсъждал Северна Македония

  • ес-
  • преговори-
  • северна македония

Няма потвърждение за споразумение

ЕС не е обсъждал Северна Македония - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Въпросът за началото на преговорите на ЕС със Северна Македония не е бил обсъждан на вчерашното заседание на постоянните представители. Това обяви дипломатически представител пред БНР.

Днес европейски медии обявиха, че посланиците са постигнали решение за започването на преговори със Северна Македония. Твърди се, че това е станало след компромис от България.

Политико обяви, че страната ни е признала македонския език и идентичност. В замяна македонското правителство приема да признае българската основа в своите идентичност и език.

Според източникът подобни въпроси не се обсъждат на такива срещи. Очаква се позиция на европейски представители.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Перо

    3 9 Отговор
    Гоцето е маке

    Коментиран от #13

  • 2 Че то

    15 0 Отговор
    да обсъждат Северна Македония е все едно да обсъждат Северна България.

    Коментиран от #11

  • 3 надарена кака

    7 0 Отговор
    "ЕС не е обсъждал Северна Македония." Да я е обсъждал. Дреме ми напрашките!
  • 4 херодот

    11 3 Отговор
    ВЕТО за БЮРМ !!! Никакъв ЕУ за тези умопобъркани.

    Коментиран от #8

  • 5 Бате

    8 2 Отговор
    Нашите историчари дa прeмaхнaт oт бългaрcкитe aкaдeмични издaния иcтoриитe зa тюркcкия прoизхoд нa прaбългaритe, кoитo ТE CA НAПИCAЛИ. Тaм т.нaр "прaбългaри" ca нaрoчeни кaтo нoмaди, прeceлили ce oт Cрeднa Aзия в Изтoчнa Eврoпa.
    Докога червените ни историци ще стоят зад тезата, че преди 09.09.1944 г. в България е имало монархо фашизъм. Това чуваме от ляво и от русофилски организации. В същото време и искаме от Р С Македония да премахне от учебниците и академичните писания „бугарският фашистки окупатор“.

    Коментиран от #9

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Магелан

    10 2 Отговор
    Поредното предателство на българския народ от страна полетици и измислени историци .За каква македонска идентичност и македонски език става въпрос като няма така държава .Македония е географско понятие където е населено с българи който говорят на български езин с македонски диалект.Другата част на географска Македония е населена с гърци и албанци.Няма македонаска история.Тяхната история е на 1300гд България.Край на коментара и слугинаж на всякакви псевдовелики сили!!!
  • 8 Татарчев

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "херодот":

    И за ФИРОМ, и за ФИРОМ...
  • 9 Татарчев

    7 0 Отговор

    До коментар #5 от "Бате":

    Така де, те германците ги разкатаха,ама не слагат паметни плочи в памет деянията на нацистите. Що не идат при Меркел да и кажат че е наследничка на нацисти,а? Хааа, смеят ли...ще ги завре в кучи...з моментално . Така са войводите, пъчат се пъчат се, па току клекнат с изути гащи.
  • 10 Биби Кинг

    5 2 Отговор
    Фейкти па са изложиите! Препечатвате новините четейки ги наобратно! И вашио ред идва, нишшо че сте джурнаглисти. Имаше по ено време време кога джурналята ги беха метнали яко да ви садят и се бяхте кротнали! Време е пак да ви емнат! Боклуци сте безотговорни!
  • 11 непознат

    4 6 Отговор

    До коментар #2 от "Че то":

    Гоце Делчев е македонец,братя българи.

    Коментиран от #12

  • 12 Ил3

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "непознат":

    Кух като празна тенджера.
  • 13 Ил3

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Перо":

    Пък баща ти и МАЙКА ти са българи.