Last news in Fakti

2 Ноември, 2020 14:55 1 954 5

Бивш президент беше върнат в затвора

  • южна корея-
  • и мюн-бак

И Мюн-бак няма право на повече обжалвания по това дело за корупция и финансови злоупотреби, което разтресе Южна Корея

Бивш президент беше върнат в затвора - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Бившият президент на Южна Корея И Мюн-бак днес беше върнат в затвора - броени дни след като най-висшата съдебна инстанция в страната потвърди присъдата му от 17 години затвор за корупция, предаде Франс прес.

В четвъртък Върховният съд потвърди присъдата му за присвояване на 25,2 милиарда вона (19 милиона евро) и получаване на подкупи от 9,4 млрд. вона. Ако не бъде помилван от президента или присъдата му не бъде намалена, 78-годишният бивш държавен глава, управлявал от 2008 до 2013 г., може да прекара остатъка от живота си зад решетките.

И Мюн-бак няма право на повече обжалвания по това дело за корупция и финансови злоупотреби, в което бе замесен и вече покойният собственик на технологичния гигант "Самсунг".

Бившият президент консерватор напусна днес жилището си край Сеул в черен автомобил с тъмни стъкла.

"Президентът И спаси икономиката", се четеше на плакат в ръцете на негов поддръжник, чакащ преминаването на колата. Имаше и други, които приветстваха бившия държавен глава.

Няколко метра по-далеч, от другата страна на полицейския кордон, стоеше друг човек с различно искане - експрезидентът "да се извини на народа".


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Урааа

    15 0 Отговор
    А чекмедже толуп кога 🤣💶💶💶💶💶😀

    Коментиран от #3

  • 2 Таен агент

    7 7 Отговор
    Иде ред на нашио фигурант!
  • 3 Таен агент

    2 9 Отговор

    До коментар #1 от "Урааа":

    Ти глупав ли си или си такъв по рождение - президент, не министър председател! Чети!!

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Е така де

    0 11 Отговор

    До коментар #3 от "Таен агент":

    За президента фигурант иде реч. Ти си простия ми се струва щом търчиш по Решетниковата марионетка с безмислените лозунги.
  • 5 Опа

    2 6 Отговор

    До коментар #3 от "Таен агент":

    Глупак, къде прочете мин. председател? Чети!
Новини по държави: