Last news in Fakti

5 Ноември, 2020 17:40 3 172 4

Може ли Върховният съд да повлияе на изборите

  • сащ-
  • върховен съд-
  • избори

Има условия за това

Може ли Върховният съд да повлияе на изборите - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Върховният съд може да има роля в изборите в САЩ, ако резултатите на двамата кандидати са изключително близки, съобщи AFP.

Американският президент Доналд Тръмп обяви, че е готов да се обърне към съда. Много щати разшириха условията за дистанционно гласуване.

Президентът настояваше за ограничаване на подобно гласуване. Републиканците вече поискаха преразглеждане на вота в Пенсилвания, пристигнал след изборния ден.

Вече беше наредено отделно преброяване на тези бюлетини, за да могат да бъдат премахнати при преразглеждане на вота. Експерти смятат, че Върховният съд ще се въздържи от подобно решение след края на вота.

Съдебен спор би забавил решението за вота с няколко седмици. Разликата между кандидатите в даден щат обаче трябва да е много малка.

Върховният съд не е длъжен да се самосезира по всеки представен му случай. Републиканците имат превес в съда.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Монгола

    9 2 Отговор
    Може там всичко е възможно могат след изборно и на Марс да се преместят да живеят!
  • 3 Иван

    11 1 Отговор
    Цирка продължава
  • 4 НАЙ ЗДРАВИЯ И НАЙ БОГАТ БЪЛГАРИН!!!

    0 0 Отговор
    СТАНАЛО Е МНОГО МОДЕРНО ЩАТАДЖИТЕ ДА РИТАТ КАМБАНАТА КАТО ПРЕЗИДЕНТ!!!