6 Ноември, 2020 16:29 3 955 17

Руската полиция има нова версия за отравянето на Навални

  • русия-
  • германия-
  • алексей навални-
  • панкреатит-
  • новичок-
  • отравяне-
  • навални

Навални все още се възстановява в Германия

Руската полиция има нова версия за отравянето на Навални - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Според руската полиция здравословното състояние на опозиционния политик Алексей Навални се е влошило не заради отравяне с химически агент, а заради панкреатит – възпалително заболяване на панкреаса, предаде The Moscow Times.

В края на август Навални се почувства много зле по време на полет от Сибир за руската столица. След два дни в местна болница, бе разрешено той да се лекува в Германия. Според три европейски лаборатории, чиито заключения бяха потвърдени от Организацията за забрана на химическите оръжия, Навални е бил отровен с агент от групата "Новичок" - вещество, разработена по съветско време. "Диагнозата за отравяне не е потвърдена", се казва в изявление на пресслужбата на руската полиция.

Руските власти представиха няколко версии за случилото се с Навални, според които ту отричат, че е бил отровен, ту твърдят, че зад това стоят близки на Навални или западни тайни служби. Навални все още се възстановява в Германия, след като беше изписан от берлинска клиника. Той директно обвини президента на Русия Владимир Путин, че стои зад отравянето му. Москва отрича да има участие в опита за убийство.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    26 2 Отговор
    Пил е Антифриз-киви!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Сандо

    25 10 Отговор
    Каквото и да кажат,прогресивният и многознаещ Запад отдавна постави диагнозата.В случая участието на Навални е случайно,но необходимо за целите на активното мерприятие.
  • 4 русофил

    15 44 Отговор
    Руските болни най-здравите болни, руските милиционери най-големите доктори, простотия и глупост цари сред кремълските крепостни, лъжа, измама, кражби и мародерства, ами като тук, все една и съща престъпна червена мафия.
  • 5 тез за съвсем прости взеха хората

    13 37 Отговор
    по цял свят.
    Толкова се се самозабравили в кремъл.
  • 6 Горките,

    16 12 Отговор
    толкова се загрижили за него, че вчера му изтърбушили офисите, иззели всичко. Направили ардауш и служителите.
    Абе търсят го да му дадат медала, че предния го изтърва за малко
  • 7 денисчо

    23 2 Отговор
    тая версия хич не е нова, това го каза лекуващия лекар в Омск на следващия ден от приемането на навалин в болницата...вземи проверявай инфото преди да пишеш...

    Коментиран от #8

  • 8 е кво да каже бе

    4 8 Отговор

    До коментар #7 от "денисчо":

    ако каже, че са го отровили, дали щеше да бъде повече доктор, или въобще жив
  • 9 user

    4 7 Отговор
    Ако амилазата му е била много над нормите няма какво друго да е освен панкреатит. Но да се стигне до кома заради панкреатит трябва да са били сериозни коремни болки преди това и да е потърсил лекарска помощ. За мен това е дезинформация!
  • 10 Сега ще

    7 3 Отговор
    става интересно. Изборите в щатско се очертават за Байдън. Само да припомним, че преди 5-6 години неговите гамбити доведоха принц Чарлз да изръси "никога не сме били толкова близко до размяната (ядрената за тия дето не схващат). Както всяко пиянде, по принципа "ин вино веритас" каза истината.
    Има сериозна вероятност да затрескат ракетите ако склерито у Вашингтон оплеска тънкият баланс в момента. Всички договори са чао вече, официално до след нова година. Да ви е честито и на атлантиците и на русофилистиците не наяли се! Хубавото е, че и Китай вече е на пангара и назад никой не може да даде. Освен да си изкара проблемите с война на вън Байдън с републикански сенат, какво може да направи? Нищо. Става напечено и интересно...
  • 11 Добрев

    18 6 Отговор
    Навални не е никакъв опозиционер, той е лаладжия, който само джавка - справка ютуб. Пионка в ръцете на англосаксонците за извиване на ръцете и мачкане на имиджа на Русия.
  • 12 Геле от Офисчето в Лангли

    18 1 Отговор
    Изпил цяла чаша с новичок и още е жив .хахах . Интересно е как веднага след отравянето се заговори за спиране на северен поток и още санкции срещу Русия. Другото много интересно е ако руснаците бяха отровили Навални защо позволиха изнасянето му от Русия на Запад а не го оставиха в Русия ако искаха да умре .И трето .Навални е мишка която ако Путин искаше отдавана да е в затвора .А той не е точно защото е мишка която не е заплаха . Вероятно е отровен но е нещо което е от групата на новичок и е доста по щадящо .Ако руснаците искаха да е мъртъв сега той щеше да е. А сега си е жив и говори неща от които имат интерес само противниците на Русия.Само мнение.
  • 13 Рико

    1 9 Отговор
    В руско да закрият лекарската професия. Щом милиционерите от хиляди километри могат да поставят точна диагноза,за какво са им лекари?
  • 14 барчо

    2 0 Отговор
    Това не е нова версия, а единствената от самото начало.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Рико

    0 3 Отговор
    Отвисоко погледнато няма значение кой прав ,кой крив. Има значение фактът,че където е забъркана Москва, в каквото и да е забъркана Москва - все свинщини. Как пък едно добро нещо не тръгна от тях!
  • 17 Рико

    0 2 Отговор
    Руснаците са отправили нота. Използват се изрази като : "необоснованите и ултимативни обвинения", "груба и враждебна провокация". Говори се дори за някакви предупреждения. Москва по много тънък лед върви,отгърми ли я Германия, отвсякъде в Европа са отгърмени.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания