Last news in Fakti

7 Ноември, 2020 11:20 2 196 3

Лондон и Брюксел - спешно по телефона

  • брекзит-
  • великобритания

Борис Джонсън и Урсула фон дер Лайен обсъждат отношенията и сделката по Брекзит

Лондон и Брюксел - спешно по телефона - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британският президент Борис Джонсън и председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще проведат днес телефонен разговор преди решителната седмица за преговорите за бъдещи търговски отношения след Брекзит на фона на растяща загриженост в Брюксел от липсата на напредък.

Британски източници отрекоха очакванията за пробив в преговорите, но при положение, че времето безмилостно тече, този телефонен разговор може да се окаже последен шанс за политическа намеса в трудните преговори.

Говорител на Даунинг стрийт уточни, че разговорът ще бъде проведен след обед. Борис Джонсън заяви, че се надява търговска сделка с ЕС да бъде договорена, но допълни, че Великобритания е добре подготвена, ако последната фаза от преговорите се провали. Британски и европейски източници нарекоха „пресилени“ твърденията, че очакваната победа в американските президентски избори на Джо Байдън е провокирала разговора.

Главният европейски преговарящ Мишел Барние се завръща в Лондон в неделя за преговори за търговията и сигурността.

Дипломати от ЕС, представляващи 27-те страни членки, са били информирани от Европейската комисия в петък, че следващият „голям момент“ ще настъпи в края на следващата седмица, когато Барние се завърне от Лондон.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 555

    2 1 Отговор
    ? Кога от премиер тоя стана президент.....на монархия?
  • 2 Здрасти Стайков

    0 0 Отговор
    Как е британския президент?
  • 3 67519

    0 1 Отговор
    Бай Байдън препоръча да няма Брекзит.