Last news in Fakti

7 Ноември, 2020 14:52 1 854 1

Десетки загинаха в Мексико след преминаването на мощен ураган

  • мексико-
  • ураган

Ета достигна твърда земя във вторник като мощен ураган от категория 4 с ветрове със скорост 140 км/ч, но отслабна при преминаването си над Никарагуа и Хондурас

Десетки загинаха в Мексико след преминаването на мощен ураган - 1
Снимка: Shutterstock

Най-малко двайсетина души са загинали в Мексико вследствие на наводненията, дължащи се на преминаването на урагана Ета през региона, предаде Франс прес, като цитира информация на властите.

Ета причини смъртта на близо 180 души в други шест страни от региона.

Повечето загинали в Мексико са били отнесени от потоците придошла вода и се намират в района Чиапас, граничещ с Гватемала - най-тежко засегнатата от урагана страна, дала около 150 жертви на стихията.

Десетина тела бяха открити в река, намираща се в района на Ченальо, уточни регионалното правителство на Чиапас. Силните дъждове предизвикаха и свличания на земни маси и прекъснаха пътища в този мексикански щат, който е един от най-бедните в страната.

Ета достигна твърда земя във вторник като мощен ураган от категория 4 с ветрове със скорост 140 км/ч, но отслабна при преминаването си над Никарагуа и Хондурас.

Проливните дъждове засегнаха и Коста Рика, Панама и Салвадор.

Той вече отслабна до равнището на тропическа депресия, но се очаква да набере отново сили над Карибско море и да заплаши днес Куба, Ямайка, Каймановите острови и южната част на Флорида.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 двукраките

    0 0 Отговор
    колкото повече се плодят толкова повече ще измират
Новини по държави: