Last news in Fakti

9 Ноември, 2020 15:50 2 824 23

Путин още не бърза да честити на Байдън

  • джо байдън-
  • сащ-
  • русия-
  • владимир путин-
  • доналд тръмп-
  • избори

Смятаме, че е правилно да изчакаме официалните резултати, обявиха от Кремъл

Путин още не бърза да честити на Байдън - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Кремъл съобщи днес, че Владимир Путин очаква обявяването на официалните резултати от президентските избори в САЩ, за да честити на победителя, тъй като победата на Джо Байдън е оспорвана от Доналд Тръмп, предаде Франс прес.

"Смятаме, че е правилно да изчакаме официалните резултати от състоялите се избори. Бих искал да припомня, че президентът Путин многократно каза, че ще уважи избора на американците, какъвто и да е той", каза пред журналисти говорителят на руското президентство Дмитрий Песков, предаде БТА. Путин поздрави Тръмп за победата му през 2016 г. малко повече от час, след като прогнозите на американските медии го обявиха за победител. Песков добави, че тогава не е имало съдебно оспорване на резултата.

За разлика от повечето страни по света, Китай, Русия, Мексико и Бразилия не са честитили на Байдън. Тръмп отказа да признае победата на съперника си, обявена в събота, заявявайки, без да приведе доказателства, че е имало измами в полза на демократа, и че ще прибегне до съдебни действия срещу тях. Председателката на руската централна избирателна комисия Ела Памфилова днес застъпи същата теза и каза, че гласуването по пощата в АЩ е оставило "огромни пространства" за възможни изборни измами. Според Памфилова системата за гласуване по пощата в САЩ би позволила по-специално многократно гласуване, загуба на "нежелани" бюлетини и увеличаване на броя на гласовете, "подадени" от починали лица.

Гласуването по пощата, критикувано от Тръмп като средство за измама, тази година се увеличи значително заради пандемията от коронавирус. Откакто Москва беше обвинена в намеса в президентските избори в САЩ през 2016 г. в полза на Тръмп, руско-американските отношения непрекъснато се влошават. Американският милиардер винаги е отричал да се е възползвал от руска помощ, както и Путин отрича Русия да му е помагала въпреки заключенията на американски разследващи, довели до санкции срещу Русия.

Избирането на Джо Байдън рискува да увеличи допълнително напрежението, тъй като бившият вицепрезидент на Барак Обама винаги е обещавал повече твърдост в отношенията с Москва, докато Тръмп не криеше възхищението си от руския президент, отбелязва АФП. Според Песков Путин е готов да работи с всеки президент на САЩ, а Русия се надява, че със "следващия" ще е възможно да има диалог и да бъдат договорени начини за нормализиране на двустранните отношения.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    14 2 Отговор
    А наш Баце се изцепи с картичките. Дончо го четка, че сме партньори в атлантическите ценности, Айдън го лъготи сега за някво трансатлантиоческо сътрудничество.

    Коментиран от #5

  • 2 a bee

    7 7 Отговор
    Тоя де Путин ,защо не последва нашия чекмедье Царь ?
  • 3 Бесни страшни пенсии

    8 1 Отговор
    Най-добрият химн на работническата класа

  • 4 ха ха

    20 4 Отговор
    Защо да бърза след като не са свършили изборите?? Това не е пишман политик.
  • 5 мдда

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Баце е на тебе. На мене не е баце.
  • 6 Денислав

    21 2 Отговор
    "За разлика от повечето страни по света, Китай, Русия, Мексико и Бразилия не са честитили на Байдън."
    Май държавите от БРИКС не се радват на Байдън и кукловодите зад него, защо ли...?
  • 7 Б.МЕТОДИЕВ. Б.

    6 5 Отговор
    Въх аз избързах да оближа б@....о на новия господар.. и сега какво?!?! Абе карай свикнал съм с миризмата.
  • 8 !!!?

    9 3 Отговор
    Путин чака Мадуро да признае изборите в САЩ !
  • 9 Над Тбилиси горят огни

    14 3 Отговор
    Бойко Борисов ,както и всички останали НАЦИОНАЛНИ-ПРЕДАТЕЛИ,който са на ХРАНИЛКА ПРИ САТАНИСТИТЕ от ДЪЛБОКАТА ДЪРЖАВА ,да не бързат да се радват и празнуват ! ! ! THE FALL OF THE CABAL
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 шубе

    6 14 Отговор
    Малкия Мук ошашавен натиска се до Чичо Дончо и се моли да не дойде Джо

    Коментиран от #14

  • 12 Путин

    8 1 Отговор

    До коментар #10 от "Архимандрит":

    Имаш много здраве!
  • 13 ХА ХА ХА

    7 3 Отговор

    До коментар #10 от "Архимандрит":

    Я вземи и прочети внимателно какво си написал и колко пъти ще го публикуваш , когато в заглавието на статията е Путин ? Някаква нездрава фикция ли имаш към този човек ?
  • 14 Сигурно

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "шубе":

    Много те е страх от дядо ти с деменция .
  • 15 Ммм...да

    18 4 Отговор
    Докато не е признато всичко официално,поздравите към склеротика си е чиста глупост и лизане на дирници.
  • 16 Я виж ти

    14 2 Отговор
    Путин да не е тъпак, че да честити на някъв си малоумник, който и името си забравя?!! Мечтите са безплатни, така че БаЙДънчо може само да мечтае и да сънува, че е спечелил, "миличкия" той. Глупак!

    Коментиран от #18

  • 17 Stéphanie 🎲

    8 2 Отговор
    Хубав лош за пореден път Путин доказа че е тарикат 😂.Умните хора решават проблеми, гениалните ги предвиждат.👏Браво Путин помогни на Трънчо ако можеж

    Коментиран от #20

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 месара

    3 0 Отговор
    и фигуранта не бърза !
  • 20 той ако беше гениален,

    3 7 Отговор

    До коментар #17 от "Stéphanie 🎲":

    Щеше да налива пари в някой качествен агент, не в тоя рижав смешник. Хората са казали, дай на глупака власт и му гледай сеира. Разорен лузър е Тръмп. За кой ли път. Този път обаче е за последно. А на путин му се е.. маамаатаа. Сега ко ши праим. Няма вече Тръмп. Няма кой да удря спирачка на Китай. А китай за Русия е по-голяма заплаха от САЩ. Няма кой да подкрепя Джонсън. Значи и брекзит може да няма. Значи и Европа не можем да отслабим. Ко ши праим?
    Има си проблеми човека. Един паднал офицер, откри фронт да му дадат шах на няколко фронта. Лошооооо. Май ще падат глави на анализатори и съветници.
  • 21 Сандо

    7 1 Отговор
    Ръководителите на сериозни и независими държави чакат точния момент в който да изразят официалната си позиция.Останалите с се борят да ги забележи новия им Господар.
  • 22 1944

    4 4 Отговор
    джуджето пак го изненадаха. по традиция отзаде.
  • 23 Ван Хелзинг 🚁

    1 0 Отговор
    Ние сме зависими затова нашия козирува наред а Русия са супер сила 💪 а и за къде да бързат като Байдън мафиота ги мрази, няма смисъл
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания