Last news in Fakti

10 Ноември, 2020 09:09 3 338 19

Мермерски: Само чудо като гола на Емил Костадинов може да спаси Тръмп

  • йонко мермерски-
  • джо байдън-
  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • избори-
  • емил костадинов

Джо Байдън ще бъде новият американски президент, ако не се случи чудо

Мермерски: Само чудо като гола на Емил Костадинов може да спаси Тръмп - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Мачът с изборите в САЩ още не е свирен. Нито един електорален глас още не е постъпил. В три щата имаме автоматично преброяване заради малката разлика. Това заяви проф. Йонко Мермерски в „Тази сутрин“ по bTV.

Анализаторът все пак отбеляза, че в момента „текат продълженията на мача“ и „ако не се случи чудо, като голът на Емил Костадинов“, който ни класира за Световното първенство в САЩ, Джо Байдън ще бъде новият американски президент. „В момента има голямо нажежаване на обстановката в САЩ. Никоя от двете страни не иска да подаде ръка. Ако искат Тръмп да се предаде, реториката трябва да е по-дружелюбна. Същото важи и за Тръмп“, заяви Мермерски, който не оптимист за обединението на американското общество.

„Мисля, че медиите в САЩ не играят добра роля в тази обстановка. Точно оттам идва цялото объркване. Според мен с една идея по-бавно темпо трябваше тези неща да се свършат, защото Тръмп още не се е признал за загубил. Няма диалог между двете кампании, а оттам всичко трябва да тръгне“, допълни изследователят и отбеляза, че в момента няма официални резултати, а средствата за масова информация са обявили Байдън за победител.

Според него Камала Харис ще е „много по-енергична и дейна, ще играе много по-голяма роля от предишните вицепрезиденти“ предвид напредналата възраст на Джо Байдън. Този мандат за нея може да е трамплин за следващите избори за президент на САЩ, където да се кандидатира, но все още има 4 години и много неизвестни до следващия вот. „Не очаквам резки промени в политиката на САЩ за България“, заяви Мермерски, който отбеляза, че много малко се коментира, че републиканците доминират в Сената на САЩ, което също ще има отражение върху външната политика.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    2 22 Отговор
    Голът на Костадинов беше нагласен, да не се отметнете от демокрацията, рано рано.
  • 2 Вова император

    8 5 Отговор
    Тоя Мермерски е по-интелигентаната версия на Харизанов. Професор Пенкилер.
  • 3 Псевдоним

    5 1 Отговор
    Затова трябва и тактик и стратег като Пената, а не разни мазни лъскави тренерчета.
  • 4 среднощен

    14 1 Отговор
    Всъщност, една от главните цели е постигната - "разделяй и владей"...? Народът на САЩ никога не е бил така разделен...? Когото и да изберат за президент, ще трябва да управлява със съгласието на 50% от избирателите... Останалите ще имат "оправданието" да не се "подчиняват"...? Тук някъде "умира демокрацията" и се "ражда диктатурата"..! Тоест - властта е отново в задкулисието..?
  • 5 ами

    8 2 Отговор
    Всичко ще стане ясно в последната секунда. Когато отворят забравените чували в US посолството на България и вътре се окажат, недостигащите гласове.
  • 6 куку руку ку

    14 4 Отговор
    А някаква новина за арестувани 8 програмиста на ЦРУ във филиала в Германия - Франкфурт, откъдето са "нагласяли" софтуера и са прибавяли гласове за Байдън?

    Коментиран от #8, #12

  • 7 Шошо

    8 0 Отговор
    Тоя други ги ръсеше миналата седмица....
  • 8 среднощен

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "куку руку ку":

    Ето тук е "истината"...? В този "невидим сектор" за обикновените хора е истинското "овластяване"..? Мисля, че мачът не е завършил - ще има "продължения в съда"...?
  • 9 Свободата Санчо

    6 8 Отговор
    Др.Мермерски,
    В Щатите има закони, Тръмп може да се лигави докогато си иска, но след като Върхвния съд докаже, че дори да е имало нарушения, ако техния размер не би могъл да промени вота, то тогава всичките усилия на вас и местните тръмписти и техните началници , ще бъдат буря в чаша вода. Преимуществото на Байдън е толкова голямо, че и Костадинов не може да помогне на отявлените му противници, които могат да лаят като платени кучета по кервана докогато си искат.
  • 10 стоян георгиев

    5 4 Отговор
    мермерски си мисли че там е като тук!и ще молят тръмп да си тръгне!смях!има си процедура.рижавия може да се дърви колкото си ще .ще го изхвърлят като мръсно коте ако се запъва и неще да се маха и за бонус може и да вземе и пандиз веднага след белия дом!тва че събира разни утрепки дето да му се връзват на тъпите лъжи не променя нищо.тръмп обаче показва че дори и в сащ един малоумник може да излъже и да доиде на власт.
  • 11 Бен Хур

    4 4 Отговор
    Предполагам Тръмп още вярва и в Дядо Коледа или Santa Claus по тяхно му..;)
  • 12 смешник

    1 7 Отговор

    До коментар #6 от "куку руку ку":

    Това в някой руски сайт ли го прочете?
    Кой е управляващият в момента президент?
    На кого са подчинени всички институции, на държавния глава или на външното лице?
  • 13 Абе

    2 7 Отговор
    Предсказано е, че Тръмп ще бъде последният президент на краварника.......след това ще има гражданска война там и накрая ще бъдат ликвидирани като държава защото ще има огромен катаклизъм който ще разцепи континента на две точно през тяхната територия и Тихия океан ще се съедини с Атлантическия. Така че с тях реално е свършено, и по-добре за целия останал свят че няма да има такава държава, която да тормози и ограбва другите под фалшивия предлог за демокрация, свобода и равенство!

    Коментиран от #14

  • 14 Смехурко

    5 3 Отговор

    До коментар #13 от "Абе":

    До какво доживяхме - български путинисти и тръмписти в едно ! Гледайте им реакциите и ще разберете кои са индоктринираните !
    Разкрихте се като ...
  • 15 Перо

    8 2 Отговор
    Има заведени над 10 жалби в няколко щатски съдилища с доказателства за манипулация. Сигурно делата ще стигнат до федералните,върховни съдилища. До тогава демократите сложиха тигана,преди да уловят рибата.

    Коментиран от #16

  • 16 стоян георгиев

    7 2 Отговор

    До коментар #15 от "Перо":

    има грънци!тръмп няма нищо!нали прочете?нищо!болния му мозък не проумява че изгуби с над четири милиона гласа.ти правиш ли сметка кво са четири милиона гласа?и как се фалшифицират толкова!!!!до сега никои от щаба на тръмп не е дал ни едно смислено обяснение за въпросните измами.те разчитат на кошаревци като теб дето да викат има,има...щото ви е толкова акъла!тоя номер обаче минава само веднъж и тва бе при предните избори ,когато тръмп излъга за хилъри.сега няма да мине другар и ще има последствия!

    Коментиран от #17

  • 17 Тиквата

    2 2 Отговор

    До коментар #16 от "стоян георгиев":

    Споко бе , ще се задавиш от пяната от устата ти.
  • 18 2333

    3 1 Отговор
    Просто Ви се чудя, колеги от Факти. Този, тотално объркан човек - МерМерСки, раздава мнения за неща, за които идея си няма. Но да плещи......Точно като фаворитът му Тръмпанзето - да сме в играта.
    Надявам се да получи същия шут и да изчезне от публичното пространство по същия начин, по който историята ще натири "най-слабия американски президент " в новата история.
  • 19 Gen Gurko

    2 1 Отговор
    Този кога свари да се пребоядиса? Довчера говореше обратното. Страшно чевръсти хора.