Last news in Fakti

10 Ноември, 2020 23:50 3 573 37

Япония ще намери споразумение с Русия

  • япония-
  • курилски острови-
  • русия

Йошихиде Суга продължава преговорите

Япония ще намери споразумение с Русия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Въпросът с Курилските острови каса всички граждани на Япония. Това заяви японският премиер Йошихиде Суга, цитиран от ТАСС.

Правителството на страната ще продължи да търси решение. Продължават преговорите с Русия по темата.

Правителството призова за единна позиция по темата. Премиерът заяви, че ще положи максимални усилия за намирането на примирие.

Основната идея е да бъде подписан мирен договор. Очакват се срещи с руски представители.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    10 10 Отговор
    Той накрая ще им направи един Пърл Харбър :Д
  • 2 Японците

    28 7 Отговор
    силно не са в час.
  • 3 Миленко Павлович

    28 4 Отговор
    Какъв глпак.Някой ей така ще му даде територия.Ахахаха
  • 4 Когато

    19 6 Отговор
    Хитлер беше пред Москва, японците предпочетоха да се бият с китайци и американци, вместо да му помогнат. Сега ще духат супата.

    Коментиран от #5, #21, #25

  • 5 1234

    8 5 Отговор

    До коментар #4 от "Когато":

    Нямаха избор цялата им армия беше изпратена в Пърл Харбър

    Коментиран от #8

  • 6 Миленко Павлович

    20 8 Отговор
    Японците са беден но за сметка на това мноу прост народ но зад тях седи мериканският Тумор.Най голямата грешка в историята наречена Сащ.Трябва да попне масовомпечатане на долари със сносно качество и пазарът да бъде залят с тях.Само така ще фалираме и изчистиме този тумор от картата.

    Коментиран от #7, #34

  • 7 И краварите

    5 14 Отговор

    До коментар #6 от "Миленко Павлович":

    са много прости. Помогнаха на Сталин да бие Хитлер, сега се чудят какво да правят.

    Коментиран от #9, #18, #24

  • 8 Джасмаги ласмаги

    14 0 Отговор

    До коментар #5 от "1234":

    Разлика между флот и армия очевадно не правим колега.
  • 9 Миленко Павлович

    21 4 Отговор

    До коментар #7 от "И краварите":

    Ссср см си изнесе войната и с краварска и без тяхна помощ все тая.
  • 10 Зоран Радосавлевич

    2 18 Отговор
    Сърбите и Тито спряха нацистите това е факта.

    Коментиран от #37

  • 11 Медлин Олбрайт се нсра

    7 13 Отговор
    Не може толкова много ресурси да са съсредоточени само в една държава Русия

    Коментиран от #13, #14

  • 12 Монгола

    20 0 Отговор
    Курилския Архипелаг на МУКАВЕЙ за японците трябва да изчакат 3-СВ и да я спечелят за да ги получат!
  • 13 🇷🇺РУСКАТА⛦ФЕДЕРАЦИЯ🇷🇺

    25 1 Отговор

    До коментар #11 от "Медлин Олбрайт се нсра":

    8000 ядрени ракети и бомби пазят ресурса на Русия!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Монгола

    12 5 Отговор
    Руснаците не са губили земя никога , защо японките се решили, че сега ще е по различно ?

    Коментиран от #19

  • 16 Късно е вече!

    26 1 Отговор
    В новата руска ко6ституция изрично е забранено да се продава, дава, отстьпва руска територия на чужди държави, за да няма повече такива тъпни както е била продажбата на Аляска и дарението на Крим.
  • 17 Чонкин

    4 21 Отговор
    Курилите са японски! Къш мурзилки !
  • 18 Живко

    7 1 Отговор

    До коментар #7 от "И краварите":

    2/3 от лендлийза е за Великобритания. Кой не е внимавал в час а?
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 плевен

    4 0 Отговор
    Сложничко е. СССР е бил съгласен да върна двата по- малки острова.Имало е и подписани споразумения. В този момент Япония подписва силнообвързващи договори със САЩ. Естествено, получават само среден пръст.
    Впрочем, има друг такъв прецедент с връщане на територии между СССР / Русия и Китай. През 1969 г., се стига до въоръжен сблъсък между тях за големия остров Дамански. Било е същото- бил е близо до Китай и далече от Русия. След като побеждават, години по- късно руснаците го връщат на Китай. Мисля, че конфликтната граница е била начертана от свързаният с нашата история граф Игнатиев, още през Втората опиумна война.
  • 21 СМЕРШ

    14 0 Отговор

    До коментар #4 от "Когато":

    Япония беше на страната на Хитлер, ако си пропуснал! А нападение в гръб , се наказва! Между другото! Руснаци, или американци, ги изпържиха с 2 атомни бомби! ??? Чети и мисли, преди да говориш!
  • 22 Хаджи Хаджи Българин

    3 1 Отговор

    До коментар #19 от "Алоууу":

    Всезнайко! Ако имаш познания по география и история, щеше да си разбрал! Русия води 7 войни с Османската Империя ( укипедия) А Армения е буферна зона, както и България! Което продължава и до днес! Въпроси????
  • 23 no name no face no number

    12 1 Отговор
    А дано японците са мъдър народ, надявам се да намерят начин да се освободят от американскпто робство

    Коментиран от #31

  • 24 СМЕРШ

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "И краварите":

    Прочети в нета за - " червеният интернационал!" Малко трябва и да можеш да мислиш! Нищо лично!
  • 25 невъзможна

    7 1 Отговор

    До коментар #4 от "Когато":

    Сега запомнете това. Японците пробват още през 1938 г. и то на два пъти . При езерото " Хасан " и при Халкин Гол" но са жестоко разбити . Подписва се пакт за ненападение , който не е мирен договор . СССР и Монголия през това време имат договор за обща защита срещу Япония , и воюват заедно , нещо което не се знае .Монголските войници са с изключителни качества , японците са изпадали в ужас от тях . Дори при най- тежкото положение пред Москва , когато Сталин пренасочва от тези свой най-елитни дивизии , с които нанася първото поражение на германци , изобщо за ВСВ , то той оставя там достатъчно количество , без да си оголи гърба . През 1941г. Япония има съвсем друг враг с който се бие в пасифика , и хич не и е до СССР .

    Коментиран от #26

  • 26 Роко

    2 3 Отговор

    До коментар #25 от "невъзможна":

    Само запомни при езерото Хасан и Ханхкин Гол са дребни погранични сблъсъци. Япония до 1945 година не воюва със СССР. А това за монголските войници наистина изби рибата такава глупост отдавна не бях чел. Вярно девизиите от далечния изток спасяват Москва но в тях няма монголци. А изтеглянето на войски от далекоизточният фронт (фронт не защото е имало бойни действия, така се нарича обединение от армии подготвящо настъпление) едва след като става ясно че японците честно (нещо много глупаво от тяхна страна) ще спазят договора за ненападение (нещо което СССР не прави през 1945). Така договора за ненападение не е мирен договор както си написал. Той задължение което поемат две или повече държави да не започват война помежду си. През 1938 година СССР и Япония не са във война за да подписват мирен договор. А да между другото Япония никога не е подписвала мирен договор със СССР и за японците южен Сахалин и Курилските острови са просто временно окупирани територии
  • 27 Инцидентен

    9 0 Отговор
    Все пак трябва да знаете, че тези острови са били руски до 1905 год. Япония ги отнема с война от Русия. Та те са били само 40 години под японско владение.
  • 28 отговор

    4 0 Отговор
    Сега отзад напред . Япония подписва пълна и безусловна капитулация на Борда на "Мисури" Под подписите седят имената на американци , англичани , руснаци , и загубилите войната японци. Тоест Япония се съгласява с всички териториални и други претенции от страна на победителите , и само чака с какво ще бъде наказана , това са жестоките закони на войната . Когато Япония 1905 г. спечели в морска битка Порт Артур и Курилите и беше хубаво , ДА НЕ БИ ДА ГИ ВЪРНА ПОСЛЕ ОТ ДОБРА ВОЛЯ на руснаците. Германия и Русия имаха Пакт ЗА Ненападение но Германия си нападна СССР . Включването на СССР във войната срещу Япония е под натиска на съюзниците на СССР е обещан и Хокайдо , но американците изпързалят Сталин , и там се получават първите искри между съюзниците , след което американците не се изтеглят от Корея , и това е в основата на войната и разделението. Войната при Халкин Гол си е съвсем истинска с танкове артилерия , авиация , и завършва с обкръжение на 45 000 японска армия тръгнала за Сибир , вярно е , че мащабите не са били като тези на западният фронт , и Сталин има там по данни 1.8 мил армия. При Халкин Гол има и монголска армия , но монголци пред Москва няма - така е. Има такъв момент в разузнаването , за подадената информация от др. Зорге , но тя не е толкова решаваща, колкото изненадата от концентрираният руски контра-удар под Москва.
  • 29 Гост

    7 0 Отговор
    Никой не пречи на японците да се надяват и търсят решение. Нищо че тук не става въпрос въоще за японските жители, а за възможността японците да предоставят същите острови за още една или няколко американски бази.След поправката в руската конституция, обаче, това няма как да стане. Има забрана за продаване, подаряване, връщане на руска земя.
  • 30 246

    6 2 Отговор
    И ако не им дадат руснаците доброволно Курилските острови, тогава какво? Ще се оплачат на големия си брат САЩ ли?
  • 31 Гост

    4 0 Отговор

    До коментар #23 от "no name no face no number":

    Да, много народи са мъдри, но това не се отнася за политиците им, особено в днешно време.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Све

    2 1 Отговор
    Тия забравят за изхода от втората световна война.
  • 34 руски колапс

    2 6 Отговор

    До коментар #6 от "Миленко Павлович":

    Невежо русоробска, японците са една от най интелигентните нации.На второ място в света са откъм развитие,а средбия месечен доход им е над 3500 долара.Това да не са ти руските клошари със средния им доход от 400 долара на месец и откъм развитие да са на нивото на Ливан ?
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 дончичо

    0 0 Отговор
    записано в конституцията на РСФСР никаква територия не може да бъде отдавана продавана или отделяна на едината държава по никакъв повод или случай от там нататък преговаряйте за цвета на кимоното на гейшовете
  • 37 дончичо

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Зоран Радосавлевич":

    и Тодор живков не забравяй
Новини по държави: