Last news in Fakti

10 Ноември, 2020 17:32 2 306 4

НАТО: Китай да се включи в усилията за ограничаване на ядрените оръжия

  • китай-
  • нато-
  • ядрено оръжие

Засега обаче това оръжие остава застраховка за мир и начин за сдържане, посочи генералният секретар Йенс Столтенберг

НАТО: Китай да се включи в усилията за ограничаване на ядрените оръжия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Китай трябва да бъде част от бъдещите споразумения за ограничаване на ядрените оръжия, заяви днес генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг при участието си във видеоконференция, посветена на оръжията за масово поразяване.

Засега за съжаление Пекин отказва всякакви преговори и това буди тревога. Убеден съм, че всички имат интерес от постигането на договор за ограничаване и предвидимост на ядреното въоръжение, добави той.

Столтенберг отбеляза, че Китай, Иран и Северна Корея напредват с ядрените си програми и това отдалечава света от премахването на атомните оръжия. По неговите думи с изтичането на двустранния договор между САЩ и Русия в тази област догодина светът не може да остане без необходимата правна рамка за надзор над този вид въоръжение, предава БТА.

Генералният секретар посочи, че благодарение на досегашните договори между Вашингтон и Москва от 1994 г. насам ядрените ракети на двете страни са били намалени до 1550 в Европа и това е съкращение с 90 на сто. По неговите думи едва три страни от НАТО разполагат с ядрено оръжие.

Целта ни не се е променила - свят без атомно въоръжение. Засега обаче това оръжие остава застраховка за мир и начин за сдържане, посочи Столтенберг.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дхайте глпаци .!.

    8 3 Отговор
    Нато са кртени.
  • 2 минчо

    4 4 Отговор
    КИТАЙ МОЖЕ ДА СИ ПРАВИ КАКВОТО СИ ЖЕЛАЕ И НИКОЙ НЯМА СИЛА ДА ИМ СПРЕ ДЕЙСТВИЯТА
  • 3 да де

    4 2 Отговор
    Какъв е смисъла от съществуването на НАТО в този му вид обслужва интересите на краварите, а без тях пък само европейците пет пари не чинят.
  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 2 Отговор
    аБЕ КАКВО ИМАТ КИТАИЦИТЕ-ИМАТ НЯМАТ 300 РАКЕТИ...ТОВА НИЩО НЕ Е
Новини по държави: