Last news in Fakti

11 Ноември, 2020 07:36 1 615 5

Макрон разговаря за първи път с Джо Байдън

  • джо байдън-
  • еманюел макрон

Като повечето други европейски лидери френският президент поздрави демократа в събота

Макрон разговаря за първи път с Джо Байдън  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Френският президент Еманюел Макрон е разговарял за пръв път с новоизбрания американски президент Джо Байдън, с когото се надява да си сътрудничи по големите международни въпроси, съобщи Елисейският дворец, цитиран от Франс прес.

"Държавният глава поздрави Джо Байдън и вицепрезидентката му Камала Харис и ги увери във волята си да работят заедно по съвременните предизвикателства: климат, здравеопазване, борба с тероризма и защита на основните права", се казва в изявление на френското президентство.

Продължилият десетина минути разговор се проведе четири дни след медийните съобщения за изборна победа на демократа Джо Байдън срещу действащия президент републиканец Доналд Тръмп.

Еманюел Макрон е президент на Франция от 2017 г. и никога не се е срещал с Байдън, който беше вицепрезидент на Барак Обама от 2009 до 2017 г.

Като повечето други европейски лидери Макрон поздрави Байдън в събота.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кarosel

    0 4 Отговор
    Макрон не ми лежи на сърцето, баш, но този път браво!
  • 2 Бай Стою

    0 6 Отговор
    Пyтя и Дзипин си траят като преносили токачки!

    Коментиран от #3

  • 3 Неразбрал

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Бай Стою":

    Че защо да се обаждат, още нищо не е решено.
  • 4 2020

    1 0 Отговор
    Макрон говори за климат, здравеопозване,защита от тероризма,права.Развива теорията на "общия лаф".Хитър и добре подготвен. Че не вярва на сащ ,нито на йота е ясно.Просто френско-еврейска учтивост.Нищо повече.
  • 5 2020

    1 0 Отговор
    Президентът на Русия ,Владимир Путин и Си Дзин Пин са ПОЛИТИЦИ.Когато сащ вземат решение кой ще е Президент от двамата дядовци, тогава и ще получат поздравления.В момента наблюдаваме махленски спорове. Разбира се Бойко Борисов пръв поздрави Байдън., без да мисли.Винаги се учудвам на подобни нелепи действия,които станаха досадни с повторенията си.
Новини по държави: