Last news in Fakti

11 Ноември, 2020 14:57 1 741 4

Ердоган не се отказва! Турция удължи срока на проучванията на кораба "Оруч Реис"

  • турция-
  • средиземно море-
  • реджеп ердоган

Предишният навтекс изтичаше на 14 ноември

Ердоган не се отказва! Турция удължи срока на проучванията на кораба "Оруч Реис" - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Турция е издала днес ново навигационно съобщение (навтекс), с което удължава до 23 ноември срока на сеизмологичните проучвания за природен газ в район, който според Гърция е част от изключителната ѝ икономическа зона, съобщава "Катимерини".

"Оруч Реис ще продължи да действа южно от гръцкия остров Кастелоризо.

Предишният навтекс изтичаше на 14 ноември, предава БТА.

Вчера Анкара издаде и още два навтекса, с които обявява две гръцки навигационни съобщения за издадени в противоречие с демилитаризирания статут на островите Самотраки, Лимнос, Хиос и Самос.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дельо Хайдутин

    10 3 Отговор
    Ердоган приключи с Армения сега на ред Гърция.Има си план човека.И в картата му влизат Кърджали, Варна, Бургас, Филибето.
  • 2 Не ни интересува турция

    3 4 Отговор
    Не на турски новини по БНТ1 българи спите ли
  • 3 Халкбанк

    2 5 Отговор
    Сега Ердоган ще трябва да се съобрази с исканията на САЩ и ЕС, защото в противен случай бъдещето за него и Турция изглежда много зловещо. Периодът на имунитет, който Ердоган се радваше от САЩ заради Тръмп, премина безвъзвратно. Джонис Байдънопулос не се шегува.

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: