Last news in Fakti

11 Ноември, 2020 18:00 1 981 1

Великобритания с нов закон за външни инвестиции

  • великобритания-
  • инвеститори-
  • правителство

Ограничава се външно влияние

Великобритания с нов закон за външни инвестиции - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Правителството на Великобритания планира да увеличи своите правомощия за блокиране на чуждестранни инвеститори, съобщи The Telegraph.

Въвежда се законодателство, според което компаниите трябва да уведомяват правителството за външни инвестиции в чувствителни зони. Така трябва да се ограничи евентуално влияние на Китай и Русия.

Новата агенция ще може да проучва и блокира съмнителни инвестиции. Подобни ходове ще се проучват, дори да идват от САЩ, Австралия и Германия.

Припомня се, че страната продължава да е основен приемник на външни инвестиции. Потенциални рискови кандидати обаче трябва да знаят, че страната може да се защити.

Ограничава се достъпът на инвеститори до британски иновации и интелектуална собственост. Правителството ще може да контролира различни корпоративни дейности.

Очаква се народното събрание да даде одобрение.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Деъм

    1 1 Отговор
    Е че тия ква държава са щом не могат да контролират чуждите инвестиции?То скоро не само компании но и жените им ще ги купуват все едно са добитък.
Новини по държави: