Last news in Fakti

11 Ноември, 2020 21:15 1 692 7

Реформа в Унгария обединява опозицията

  • унгария-
  • опозиция-
  • правителство

Управляващите подкрепят въпросната промяна

Реформа в Унгария обединява опозицията - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Унгарският премиер предлага промяна в изборното законодателство, която може да обедини опозицията, съобщи Ди Велт.

Промяната би дала на управляващите голямо предимство на изборите. Предложената реформа вероятно ще бъде одобрена от управляващите, които имат голямо мнозинство в парламента.

Предвижда се партии с кандидати в по-малко от 50 едномандатни района, да не участват изборите. Опозицията смята, че тази промяна може да бъде прекарана без реално внимание.

От тази седмица премиерът отново ще има извънредни правомощия. Решението ще ограничи участието на малки партии.

На миналия вот такива групи обединиха своите кампании и успяха да получат сериозна подкрепа на места. Правителството обяснява, че така иска да спре опитите за изкуствено осигуряване на партийни субсидии.

Така опозиционните групи вероятно ще трябва да застанат зад общи кандидати.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Уфффф

    4 8 Отговор
    Стига ти го натрапваха този крадец!Като Бойко е!К тази разлика,че не всичко слага у шкафчето!Малко дава и на раята!И тя доволна!Нали затова е рая дай и хляб и зрелища и гледай сеира!У нас само сеир!'Ляб няма . И пак минава номера!

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Хаджи Хаджи Българин

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Уфффф":

    Нямам време за да ти отговарям! В едно семейство или един казва , и поема отговорност а, за последствията или става Кооперативен Пазар, със съдбата на хората!

    Коментиран от #4

  • 4 Е хайде де

    5 4 Отговор

    До коментар #3 от "Хаджи Хаджи Българин":

    Не се хаби да обясняваш!То времето ти по-ценно в тоалетната да го прекараш!Там е 'убаво!За това и Орбан и Баце в тоалетни ги превърнаха тези държави!Да ти е хубаво!
  • 5 Унгарците

    2 5 Отговор
    живеят добре и от нищо не са лишени!
  • 6 ke da

    3 3 Отговор
    НАЦИОНАЛИСТА НАЦИСТ ОРБАН ТРЯБВА ДА БЪДЕ ТЕЛЕПОРТИРАН С ЕДНОПОСОЧЕН БИЛЕТ В ДЪЛБОКАТА РУСКА ДЪРЖАВА, КЪДЕТО СЕ КРИЕ ЗАРОДИША НА ТОТАЛИТАРНАТА МУ ДУШИЦА!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: