Last news in Fakti

16 Ноември, 2020 14:27 1 948 11

ЕС умножава вятърната енергия

  • ес-
  • енергия-
  • вятър

Нов план в сферата

ЕС умножава вятърната енергия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

ЕС планира да умножи капацитета на енергия от вятър в морето, съобщи EURACTIV.

Търсят се всички възможни варианти за увеличаване на дела на възобновяемите енергийни източници.

Новият проект ще бъде представен след три дни. Планира се сериозно повишаване на дела от този тип енергия.

Днес европейският офшорен капацитет е 23 гигавата, като планът е той да достигне 300 гигавата през следващите двадесет години.

Северно Море, Балтийско море, Черно море и Средиземно море имат широк потенциал. Те може да разширят броя на вятърни турбини.

Новият план се прокарва от Германия. ЕС опитва да удвои енергийните източници през следващите десет години.

Очаква се реформата да създаде хиляди нови работни места. Промяната е част от европейския план за чиста околна среда.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не се заблуждавайте,

    18 7 Отговор
    вятърните турбини, нито са екологични, ноти са безопасни за природата, а за дивите птици са смъртоносни. ЕС се занимава единствено и само с либерастия и скоро ще се скапе.

    Коментиран от #5, #6

  • 2 хохо

    8 0 Отговор
    офшор офшор офшооорррррр
  • 3 БАЙ Х@Й

    6 1 Отговор
    На някой му светна колко електрони ще им трябват за над 100'000'000 електромобили !!!!!
  • 4 цербер

    5 2 Отговор
    ЕС умножава вятърничавата енергия.
  • 5 Глей ти

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Не се заблуждавайте,":

    Би ли споделил, колко случая има в България на птици загинали от вятърни турбини? И дали тези случаи са повече от колкото при естествена смърт?
  • 6 Добруджанец

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Не се заблуждавайте,":

    А ловджиите как са за птиците ?
  • 7 Басри Алиев

    2 0 Отговор
    Настъпва златното време за Дон Кихот,ако не е обърнал резбата...
  • 8 БПФ

    3 2 Отговор
    Само да напомня - това което се учи по география и то в долните класове - благодарение на влажните ветрове от океана, климатът в Европа е такъв, какъвто сме свикнали да е - влажен, с меки зими и лета, малка температурна амплитуда. Като набоцкате милиони перки из океана и моретата, вие ще спрете до голяма степен тия ветрове !!! Европа ще стане пустиня или полупустиня (поради рязкото намаляване на валежите), а температурните амплитуди ще станат като в Сибир !!!
    Е, ако тогава вече европейците не вдигнат революция и не започнат да бесят по стълбовете зеленаши и политици, значи си заслужават гибелта !!!

    Дори СЕГА се наблюдават гореописаните процеси, представете си, ако перките се увеличат десетократно !!! Последните години всяко лято 2/3 от температурните рекорди в света са в Европа - защото горещите африкански ветрове изместват океанските, на които тия перки по бреговете на Атлантика все едно им отрязват корените. В Централна Европа сушата е невиждана от сто години... Е, представете си тоя ужас, ама умножен по десет !!!
  • 9 Анонимен

    2 0 Отговор
    Германците плащат по 30 евро цента за киловат, в голяма степен и благодарение на неефективната си система за производство на електроенергия която включва голямо количество ветрогенератори . Най голямата глупост ще бъде да се следва провалената им енергийна политика . Отделно известно е че ветрогенераторното лоби има влияние върху управлението в Германия и пробутването на тази "технология" в останалата част от Европа е част от сделката между тях.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: