19 Ноември, 2020 14:07 7 479 35

Русия с контрол върху американски гиганти

  • русия-
  • фейсбук-
  • парламент

Страната ще ограничава големи сайтове

Русия с контрол върху американски гиганти - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Руски народни представили представиха нов законопроект, който ще позволи ограничаването на достъпа до американски социални платформи, съобщи ТАСС.

Повечето от авторите са представители на управляващата партия. Получени са много сигнали от руски медии.

Техните профили са били блокирани в различните платформи. Някои медии са етикирани като държавни, както и някои техни основни лица.

Посочва се, че неоправдано се ограничава достъпът на граждани до информация на руски медии. Предстои предложението да бъде гласувано и одобрено от президента Владимир Путин.

Предвижда се главният прокурор към външно министерство да определя кои ресурси ограничават достъпа до важна информация. Това ще важи за медии като Фейсбук, Ютуб и Туитър.

Тяхната дейност ще може да бъде ограничена изцяло или частично, спрямо решението на руските представители.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Де Факто

    71 7 Отговор
    Точно така.А нема нужда само краварите да решават кое е "правилно" и кое не.

    Коментиран от #12

  • 2 Емануел Макрон

    20 62 Отговор
    Руснаците имат хиляди профили в Ютуб и джиткат и стриймват игри сега ще играят само на сибирските стадиони край с американския екшън идва руска зима за руснаците
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Чук чук

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "Alisa":

    Щом си опряла до тук , явно си много зле ,
  • 5 Сандо

    59 3 Отговор
    Казано простичко:Русия ще цензурира тези,които я цензурират.Ще има и тежки наказания,и блокиране,и лишаване на достъп.И това е правилно,има хора с власт,които съвсем се разпищолиха и решиха,че са хванали господа за шлифера.И естествена защитна реакция на Русия.

    Коментиран от #28

  • 6 Stéphanie 🎲

    38 7 Отговор
    Те руснаците от години имат руски фейсбук забравих как се казваше .Руски приятели ми бяха дали инфо за регистрация след като си заминаха от България се запознахме в Слънчев бряг доста по културно направено и с интелигенти хора учудващо но факт.Преди да си изтрия фейсбука получавах много глупави съобщения от деградирали хора и снимки които не подлежат на коментар .Вече всичко съм изтрила и не съм умряла.Проблема ще е за младите руснаци но пък ТикТок е китайска.Интересно Амазон влиза ли в списъка на Русия за забрана 😁?Няма да е лошо и Европа да помисли за това младите хора деградират в социалните мрежи

    Коментиран от #8, #9, #10, #13, #25, #29

  • 7 йордан величков

    9 33 Отговор
    и какво като го блокират
    ще си лишат гражданите от придобивки
    затварят се като северна корея...има да си карат ладите в който руска е само ламарината,а може и тя да е западна

    Коментиран от #17

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ВКонтакте

    15 3 Отговор

    До коментар #6 от "Stéphanie 🎲":

    ВКонтакте
  • 10 Хамсал

    12 2 Отговор

    До коментар #6 от "Stéphanie 🎲":

    Вконтакте.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 русокравари

    5 31 Отговор

    До коментар #1 от "Де Факто":

    Естествено ,че само САЩ могат да решават.Руските кравари в момента са "решили" нещо от което единствено руснаците ще са засегнати отново.На САЩ не им пука ,че в руския обор ограничават сайтовете.Малко по-малко руските краваристанци биват изолирани от света.
  • 13 гостгост

    5 25 Отговор

    До коментар #6 от "Stéphanie 🎲":

    Имат някакво подобие на копие на Фейсбук.Както обикновенно ...цял живот копиране от САЩ.

    Коментиран от #15, #32

  • 14 факти

    5 26 Отговор
    Променете си заглавието.Русия е едно мижаво джудже и не може да има контрол върху американски гиганти.Може да има ограничение само на собствена територия.
  • 15 Stéphanie 🎲

    18 3 Отговор

    До коментар #13 от "гостгост":

    В много области няма място за сравнение Америка и Русия са прекалено различни.Холивуд е само един и е в Америка и не само обичам Америка но съм обективна .....Мисълта ми бе че загубата от фейсбук и колеги няма да е голяма за Русия , проблема ще е американските компаний ,спомбяш ли си Тръмп как се нерви на ТикТок 😉най теглена задмина фейсбук -парите приятел бизнеса си е бизнес .А колко психопати ,отвличания ,ислямски групки има във фейсбук още от години .Амазон колко милиони евро лапа на ден от Европа само знаеш ли ???Малко и на тях да им резнат крилата

    Коментиран от #30

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 падналия ангел

    10 0 Отговор

    До коментар #7 от "йордан величков":

    Така режат крилцата и удрят през ръчичките CIA!
  • 18 СССРБарета

    26 1 Отговор
    На краварите не им тпябват пари те си ги печатят, трябва им влияние и тук Русия ги удря много жестоко! Браво Путине! Закъсня но все пак по добре късно от колкото никога! Youtub много бързо премахна интервюто на Путин в германса телевизия и направо ги РАЗБИ И ЗАБИ В ЗЕМЯТА СОРОСОИДНИЯ ВОДИЩ! Ютуб е цензурирана от амуриканският тоталитарен режим и нищо полужително не можеш да видиш за Русия последните 5г.

    Коментиран от #19, #31

  • 19 Rado

    1 27 Отговор

    До коментар #18 от "СССРБарета":

    Мъск ще спаси руския народ, като пусне световния интернет на САЩ. Горките руснаци вече няма да се катерят по дърветата да търсят интернет. И добре, че е краварските социални мрежи та да има къде да си пускат видеата за да се разбере истината за Русия, иначе как онова момче щеше да се оплаче на света, че да си гледа онлайн обучението се катери по дърветата. Технологиите на САЩ дават свобода, както и на теб да пишеш тук.

    Коментиран от #21

  • 20 1944

    0 17 Отговор
    спрете интернета и пътуванията на пияните варвари. да си живеят в измисления им свят.
  • 21 Stéphanie 🎲

    7 0 Отговор

    До коментар #19 от "Rado":

    Rado прав си американските технологий са най -добрите НЯКОЙ не всички.На Мъск се възхищавам шапка му свалям 👍.Руснаците си ги знаем ок, не съм съгласна обаче че всичко американско е най най да не пишем за мода,виж например 5 G умряха от злоба и провокация да пускат колко ще да било вредно щото не
    Е американско 😉.После Китай и Коря 😉 са голяма конкуренция .Виж например телефоните
    Samsung и iPhone америка съжалявам но iPhone са боклук скъпи без почти нулев прогрес у дома сме на 2 фронта единия не знае защо купува всяка година iPhone мода може би ,.....Аз пък съм на Samsung разликата е голяма номер едно и не само .Марката Samsung телевизор,пералня всичко що излезе съм доволна .
  • 22 Руски тинейджър

    3 16 Отговор
    Вяко трето момче в русия е сексуално
    малтретирано от баща или брат Това трябва да спре!!!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Моше

    6 0 Отговор
    А така де, покажете че имате топки стига 30 години сте им разхождали обувките.
  • 25 Мотко

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Stéphanie 🎲":

    Яндекс изписан е на латиница

    Коментиран от #26

  • 26 Руски копи пейст

    2 14 Отговор

    До коментар #25 от "Мотко":

    Попти всичко руско е копирано от запада и главно САЩ.Ако рсзчитахме на руснаците за нещо,още щяхме да общуваме с пръчки и звуци.

    Коментиран от #27

  • 27 милиционер

    2 1 Отговор

    До коментар #26 от "Руски копи пейст":

    Що си мислиш, ще сега пак не можеш да общуваш с пръчки и звуци?
  • 28 Роко

    1 9 Отговор

    До коментар #5 от "Сандо":

    И както с ембаргото на храните отново единственият потърпевш ще е руския народ. Слава великому и мудромо Путина. Човекът върнал Русия където й е мястото на бунището
  • 29 Роко

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "Stéphanie 🎲":

    Стефке мари пенснерко дърта младите хора не ползват фейсбук той е за пенсионери. Колкото до глупавите снимки във фейса те зависят от контактите ти (самия фейсбук нищо не ти праща) пращат ги приятелите ти. Така че ако получаваш глупави снимки значи общуваш с глупави хора.
  • 30 Роко

    1 8 Отговор

    До коментар #15 от "Stéphanie 🎲":

    Стефке фейсбук и Тик Ток нямат абсолютно нищо общо освен че са социални медии. Амазон печели милиарди защото няма конкуренция, единствената му алтернатива е Али Баба но там стоките са предимно ниско качествени китайски боклуци. А да ВКонтакте не е алтернатива на фейсбук това е рускоезичен кавър на фейсбук копирали са всичко включително и външния вид.
  • 31 Роко

    3 10 Отговор

    До коментар #18 от "СССРБарета":

    Е ми то и в руските социални медии не можеш да видиш нищо хубаво за Русия в последните 5 години. Ютуб не показва нищо хубава за Русия защото такова няма. Какво хубаво се е случило в Русия от седем години народа обеднява (данни росстат), екологични катастрофи, пожари, безконтролна поголовна сеч на горите от китайците, военните провали в Сирия, Либия и Армения, или поредното първо място на руснаците в износа на труженички за най- древната професия мога да продължа но ще пощадя нервите ти
  • 32 Путин

    3 1 Отговор

    До коментар #13 от "гостгост":

    Копират идеята а не едно към едно с американ бълвоч

    Коментиран от #33

  • 33 руско копи пейст

    1 5 Отговор

    До коментар #32 от "Путин":

    Е то ням как да е като американскоти,защоти както всяко руско нешо в края на крайшата се оказа пълен боклук.Толкова си могат руснаците.Цял жувот копиране и накрая провал.Лукса за руснаците е боклук за запада.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания