Last news in Fakti

24 Ноември, 2020 13:26 2 064 18

Турция: Позицията на САЩ за С-400 вреди на отношенията ни

  • турция-
  • сащ-
  • русия-
  • санкции-
  • ракети-
  • мевлют чавушоглу-
  • с-400

Ние се опитваме да действаме в координация със САЩ, каза министърът

Турция: Позицията на САЩ за С-400 вреди на отношенията ни - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Позицията на САЩ относно доставката на руски зенитно-ракетни системи С-400 за Турция и изключването от програмата за производство на пето поколение изтребители Ф-35 вреди на отбранителните отношения между Анкара и Вашингтон. Това заяви турският външен министър Мевлют Чавушоглу на изслушване в парламентарната комисия по бюджета за следващата година, съобщава ТАСС.

"Въпреки някои разногласия по въпросите на регионалния мир и сигурност като Сирия и особено Либия, ние се опитваме да действаме в координация със САЩ, нашия съюзник в НАТО", предаде News.bg.

"САЩ не можаха да се намесят по делото срещу ФЕТО (групата, която Анкара обвинява в опита за преврат през юли 2016 г.), не прекратиха партньорството си с Кюрдската работническа партия, партията Демократичен съюз, Силите за народна самозащита, те не изоставиха езика на санкциите и заплахите. САЩ продължиха да свързват доставката на С-400 с нашето участие в програмата Ф-35 и санкциите CAATSA, това навреди на нашите отбранителни отношения ", заяви Чавушоглу.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    17 31 Отговор
    Прав е човека ..крайно време е Сащ да си смени политиката към Турция ...де факти и Европа ..турците се биха рамо до рамо в Корея ,Афганистан ,Югославия
  • 2 Скоро

    26 15 Отговор
    Турска революция или 1 долар=28,50 турски лири, което си е равносилно на революция.

    Коментиран от #10, #12

  • 3 Stormtrooper

    23 20 Отговор
    САЩ се държи като жена, която не дава, а после реве и прави скандали, че са и изневерили. Защо не дадоха Пейтриът?
  • 4 Call of Duty

    26 22 Отговор
    Турция винаги са били малка сила която си го мери с Запада, когато шефът ти каже че няма ти дава храна ти ще мълчиш и ще се молиш да ти даде като послушно куче, ако много се надигне кучето срещу стопанина си, винаги ще играе пръчката незнам що си мисли Турция че Америка е длъжна да се кланя на анадолците които през средновековието бяха някаква зла сила стигнала портите на Виена е то сегашна Америка не е малка Виена от средновековието за да слуша целия Запад някакаква си ориенталско ислямиска анадола на османлиите на Ердо мустакатия набожник националист

    Коментиран от #5, #6, #9, #11, #13

  • 5 Ганьо

    6 10 Отговор

    До коментар #4 от "Call of Duty":

    Не разбираме явно много неща, нека си върнем първо присвоеното от макетата...
  • 6 Stormtrooper

    15 17 Отговор

    До коментар #4 от "Call of Duty":

    И коя е тази храна, че никой не я вижда? Отделно е видно, че този така наречен от теб стопанин никой не го иска и си събира багажа. Защо по времето на Рейгън нямаше такива казуси? Гърция придоби 90те години с 300, защо тогава не беше проблем за оперативната съвместимост?

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Stormtrooper

    14 12 Отговор

    До коментар #7 от "Call of Duty":

    Бъркаш ме с черен Петър! Аз съм българин християнин. Дръж си я паницата здраво.
  • 9 Хасан

    8 20 Отговор

    До коментар #4 от "Call of Duty":

    Турция беше фактор в борбата срещу социализма ..турското движение дестабилизира икономиката на социалистическа България ..също беше фактор в дестабилизация на Югославия и Средна Азия ,Кавказ ..без Турция Запада нямаше да успее срещу СССР
  • 10 Турчина

    16 18 Отговор

    До коментар #2 от "Скоро":

    Това,което коментираш под всяка новина за Турция те прави жалък.Преди години един американски долар се котираше за три хиляди лева,но това ти убягва удобно.Това,което не осъзнаваш е,че евтината турска лира,удря директно икономиката на България.Хиляди собственици на магазини за дрехи пазаруват от борси в Турция.В Едирне можеш да си купиш оригинален "Найк" за 200 т.лири-това е под 40 бг.лева-повтарям-оригинален.Продължавай да пазаруваш в "Кауфланд" и "Лидл" и се заблуждавай за СИЛНИЯ БЪЛГАРСКИ ЛЕВ.

    Коментиран от #14

  • 11 Хасан

    13 21 Отговор

    До коментар #4 от "Call of Duty":

    Говорим за един многополюсен свят ..за нов световен ред ..Сащ дойде в Ирак и Сирия и е нормално да се съобразява с турския интерес
  • 12 Vivitko

    15 16 Отговор

    До коментар #2 от "Скоро":

    Продължават ли да умират хора по стъпалата на болниците, а самоубийците от хубавия живот увеличават ли се... харесва ли ти цената на хляба с 30 процента по висок..., как се чувстваш след като и внуците на внуците ти трябва да връщат милиардите теглени за да се вложат в чужди икономики..., ей този ганчо, не си вижда жълтите гащи
  • 13 Хасан

    10 18 Отговор

    До коментар #4 от "Call of Duty":

    През Средновековието турците не бяха зла сила а бях тогавашния Сащ ..отиваха където си искат ,завладяваха земи..

    Коментиран от #15

  • 14 Сюлейман Великолепни

    15 13 Отговор

    До коментар #10 от "Турчина":

    Не само дрехи.Практически купуват всичко-дори лекарства.Който няма пари да отиде до Турция за лекарства,му ги изпращат по автобусните шофьори,които карат по линия Турция-България.Много българи дължат живота си на турските болници и лекарства.Знаеш ли,че в Турция тези дни не мога да видя хора без маски по улиците!Българина не е компетентен,но иначе "разбира" от всичко.Не е нормално в 85 милионна Турция маските да са безплатни,а в 5 милиона държавичка,като България да струват пари.
  • 15 Сюлейман Великолепни

    17 13 Отговор

    До коментар #13 от "Хасан":

    Хасане,знаеш ли,че дори Моцарт е създал прочутият "Турски марш" във възхвала на турския народ и държава!Знаеш ли,че първата жена военен бомбардировач е туркиня?

    Коментиран от #16, #17

  • 16 Турчина

    14 13 Отговор

    До коментар #15 от "Сюлейман Великолепни":

    Казва се Сабиха Гьокчен и е дъщеря на Ататюрк.Записана е сред 20-те Велики авиатори в историята на човечеството.Възходът на Турция продължава!
  • 17 Хасан

    6 8 Отговор

    До коментар #15 от "Сюлейман Великолепни":

    Знам бе човек
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: